Lada

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Icoontje doorverwijspagina Zie Lada (doorverwijspagina) voor andere betekenissen van Lada.
Lada 2103

Lada (Russisch: Лада) is een Russisch automerk, geproduceerd door AvtoVAZ in Toljatti in de landstreek Samara. De AvtoVAZ-fabriek is de grootste autofabriek ter wereld met 145 kilometer productielijn en 180.000 werknemers. Hoewel Lada in zijn thuisland vooral bekend is onder de naam Zjigoeli (Russisch: Жигули), wordt de oorspronkelijke exportnaam Lada ook in Rusland steeds meer gebruikt.

Geschiedenis[bewerken]

De basis voor de Lada werd gelegd in 1966, toen de Italiaanse autoproducent Fiat een contract sloot met de Russische regering om een autofabriek te bouwen. Bovendien gaf Fiat de rechten voor de Fiat 124, in 1967 Auto van het Jaar, vrij voor de nieuwe fabriek (AvtoVAZ). Deze lichtgewicht auto werd aangepast tot het eerste Ladamodel, de Lada 1200 (VAZ 2101), die de soms extreme Russische omstandigheden kon verdragen. Tot de vele aanpassingen behoorden de toevoeging van aluminium remtrommels aan de achterzijde en de vervanging van de originele Fiatmotor door een nieuwer ontwerp dat werd gekocht van Fiat. Deze nieuwe motor had een modern ontwerp voor een bovenliggende nokkenas, dat echter nooit gebruikt werd in Fiatmodellen. De wielophanging werd verhoogd om over de ruigere Russische wegen te kunnen rijden en het chassis werd gemaakt van dikker en zwaarder staal. De eerste Lada-modellen konden worden aangeslingerd voor het geval de accu leegraakte in Siberische omstandigheden, maar later werd deze mogelijkheid weer geschrapt. Een andere toevoeging die speciaal was bedoeld voor koude omstandigheden was een handmatige hulp brandstofpomp. De Lada 2101 ging in 1971 in serieproductie. Het was voor die tijd een bijzonder moderne auto.

In 1977 kwam de Lada Niva op de markt, een auto met vierwielaandrijving. Hoewel de uitvoering van de Niva spartaans genoemd kan worden, oefent hij onder andere door zijn vriendelijke prijs een grote aantrekkingskracht uit op liefhebbers van terreinauto's met een beperkt budget.

Imago[bewerken]

Lada Kalina van de eerste generatie.

De lange looptijd van de Lada 2101 bezorgde Lada in het Westen in de jaren tachtig het imago van een tank. Het hoge gewicht en de daarbij behorende dorst naar brandstof waren daar debet aan. Bovendien lieten het comfort en de veiligheid te wensen over en was het design ouderwets. De nieuwe ontwerpen worden beter bevonden, mede door de lage aanschafprijs, maar de verkopen zijn met gemiddeld 70 per jaar over de periode 2002 tot 2007. Lada is nu weg uit Nederland.

General Motors[bewerken]

Lada Revolution concept car op de Parijse autosalon van 2004.

Om zich aan het slechte imago te ontworstelen, ging AvtoVAZ in 2002 in zee met de Amerikaanse autoproducent General Motors. Een joint venture, GM-AvtoVAZ, produceert de Chevrolet Niva; de exportplannen voor deze auto zijn echter afgeblazen. AvtoVAZ raakte hiermee echter wel de naam Niva kwijt en de klassieke Niva heet sindsdien gewoon "4x4". Buiten deze joint venture is er geen samenwerking tussen GM en Avtovaz.

Actuele ontwikkelingen[bewerken]

Sinds 2014 is Renault-Nissan meerderheidsaandeelhouder van AvtoVAZ en zijn de 2107 en Samara uit productie genomen. Een aantal nieuwe auto's is er voor in de plaats gekomen, zoals de Largus en de Granta. De Largus is een omgedoopte Dacia Logan van de eerste generatie en de Granta is een doorontwikkeling van de Kalina in sedan en liftback versie. Ook lopen er in de AvtoVAZ fabriek diverse auto's met de Renault en Nissan labels van de band, zoals de Renault Sandero, de Nissan Almera en de doorontwikkelingen van de Kalina Datsun On-DO en Mi-DO. Eind 2015 zijn de Lada Vesta en de X-Ray gepresenteerd. Deze auto's breken met alle voorgaande ontwerpen van Lada, duidelijk is de invloed van Renault-Nissan te zien.

De 4x4 heeft in 2014 voor het eerst in zijn 37-jarige bestaan een update van uiterlijk ondergaan, met kunststof bumpers, dakrails, airco, lichtmetalen velgen et cetera. Deze "upmarket" versie heet Urban.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]