Overleg:Doedoek

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik wilde even voorzichtig opperen, dat dit instrument beter gewoon als 'doedoek' gespeld kan worden. 1. De oe-klank wordt in het Nederlands niet als 'u' gespeld; 2. het gaat hier overduidelijk om een oe-klank; en 3. omzettingen uit een ander (dus niet-Latijns) alfabet, in dit geval het Armeense, behoren gewoon volgens de Nederlandse spellingregels te gaan, precies zoals we ook niet 'Poutine' noch 'Putin', maar 'Poetin' schrijven, en niet 'Tchékhoff', 'Chekhov' noch 'Tschechow', maar 'Tsjechov'. Er is gewoon geen enkel goed argument om het in dit geval niet ook zo te doen, en de nu in het artikel gebruikte spelling leidt bovendien tot nodeloze verwarring -- als je toch 'doedoek' zégt, waarom zouden we dan in vredesnaam 'duduk' (klinkt als in 'nu stuk') schrijven? Omdat het in het Engels zo gespeld wordt? *Maar Nederlands spel je toch op zijn Nederlands, en niet op zijn Engels??* (En já, een buitenlands woord dat in het Nederlands wordt ingelijfd, wordt daarmee een Nederlands woord, en wordt dus, als het even kan, zoveel mogelijk op zijn Nederlands geschreven. Wat in dit geval niet alleen kan, maar zelfs moet -- je kunt, bijvoorbeeld, uit het Frans wel 'champagne' overnemen zonder daar per se 'sjampanje' van te moeten maken (al had dat best gekund; vroeger deden we dat dan ook onbekommerd, en de Scandinaven bijvoorbeeld doen het nog steeds), het Franse woordbeeld is immers ook, letterlijk, leesbaar voor een Nederlandstalige; maar dat geldt dus evident niet voor 'դուդուկ'.) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 91.180.119.39 (overleg · bijdragen)PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Bedankt voor je suggestie! Als je denkt dat een artikel verbeterd kan worden, schroom dan niet om het zelf te doen. Wikipedia is een wiki, dus iedereen kan bijna elk artikel bewerken door simpelweg op de bewerk-knop bovenaan de pagina te klikken. Je hoeft niet eens in te loggen (hoewel er vele redenen zijn om dat wel te doen). De Wikipedia-gemeenschap moedigt je aan om niet te aarzelen om een zinvolle bijdrage te leveren. Het is niet erg als je een foutje maakt – er is een grote kans dat ze snel opgespoord en verholpen zullen worden. Als je niet zeker weet hoe je precies een pagina moet bewerken, lees dan Help:Uitleg of probeer het uit in de zandbak. Nieuwe gebruikers zijn altijd welkom. Kleuske (overleg) 10 feb 2014 11:09 (CET)[reageer]

Goed, dat heb ik ondertussen dus gedaan (ik dacht dat het toch voorzichtiger was om het eerst even te melden voor het ook echt te doen). Maar, help!: ik kan de lemmatitel zélf niet veranderen: daar blijft nu dus voorlopig nog steeds 'duduk' staan. Hoe los ik dat op? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 91.180.119.39 (overleg · bijdragen)PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Uitgevoerd Uitgevoerd Daar moet je voor aangemeld zijn. Anoniem kun je natuurlijk altijd een van de vrijwilligers aan de jas trekken op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen of desnoods onze helpdesk. Kleuske (overleg) 12 feb 2014 16:00 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Doedoek. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 05:50 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Doedoek. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 3 mrt 2018 20:42 (CET)[reageer]