Overleg:Falafel

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Talloze ketens[brontekst bewerken]

Als er talloze ketens gespecialiseerd zijn in falafel, dan ben ik daar wel benieuwd naar? Misschien zijn er talloze ketens in de Levant, maar ook in Nederlandstalige gebieden? - FakirNLoverleg 4 mei 2014 01:45 (CEST)

Wat Theemeraldbelt zegt zit wel wat in. Wat er nu in de tekst staat is hoogstwaarschijnlijk reclame. Tenzij Moaz hierin uniek is; in dat geval zou er een bron gebruikt moeten worden om aan te tonen dat Moaz de enige falafelketen in de Benelux is. Pas dan lijkt het mij Ew. Fey|Bart - 5 mei 2014 14:23 (CEST)[reageer]
Het is natuurlijk wel zo dat Maoz een artikel heeft en het volgens mij de enige falafelketen is met een artikeltje op deze Wikipedia. Als er andere ketens van meer dan een handjevol zaken zijn mogen die wat mij betreft ook genoemd worden. - FakirNLoverleg 5 mei 2014 15:27 (CEST)
Mijn punt is: Net zo min als dat het niet bewezen is dat er talloze zaken zijn die gespecialiseerd zijn in het serveren van falafels, is het ook niet bewezen (of althans; er is geen bron) dat Maoz de énige zaak is die daarin gespecialiseerd is. Wat mij betreft is Maoz niet E in deze context ten zij het is geverifieerd dat dit een uniek bedrijf is. Eén van de wetenschappelijke basisregels is immers: iets dat niet bewezen waar is wordt niet aangenomen als waar. Fey|Bart - 5 mei 2014 21:55 (CEST)[reageer]
Dan haal je het weg, of je zoekt nog wat ketens en maakt een lijstje met falafelketens en de landen waarin ze actief zijn. Heel erg belangrijk is natuurlijk ook niet. - FakirNLoverleg 5 mei 2014 21:56 (CEST)
Als antwoord op de vraag van Gebruiker:Theemeraldbelt op mijn overlegpagina: de verwijzing naar Maoz staat al maanden niet meer in het artikel en ik had ook geen intenties om het nog een keer terug te zetten. Waarom het nu ineens nodig is om mij hier over aan te spreken is mij een raadsel. Iedereen die zich echt zorgen maakt over reclame voor fastfoodketens zou zich beter kunnen richten op bijvoorbeeld het artikel Hamburger waar de ketens Burger King en McDonald's worden genoemd en het artikel Kroket waar een link naar Febo (snackbar) in staat. - FakirNLoverleg 6 okt 2014 10:38 (CEST)

Over de herkomst van het gerecht schrijft The Oxford Companion To Food: "[...]Their origin cannot be traced and is probably extremely ancient. It is, however, generally accepted that falafel originated in Egypt, where these tasty snacks have become one of the national dishes." Met een groet, Aristoxenos (overleg) 18 jun 2016 22:47 (CEST)[reageer]

In een andere publicatie van Oxford vond ik nog "Several articles have been written about this popular Middle Eastern dish in recent years as to where this dietary staple comes from and, perhaps more important, to whom it belongs. Egyptians, Lebanese, Syrians, and Israelis have all laid claim to being the originators of this dish." Mijn punt is: de eerste zin van het artikel is ondanks de twee verwijzingen naar bronnen (niet-wetenschappelijke), net iets te stellig. Hartelijke groet, Aristoxenos (overleg) 18 jun 2016 22:54 (CEST)[reageer]
Het staat je vrij om met een verwijzing naar deze bron de introzin iets te nuanceren. - FakirNLoverleg 19 jun 2016 10:43 (CEST)

Vraagje; is het ok om iets over de bereiding te vermelden? Jepz11 (overleg) 9 mei 2021 00:52 (CEST)[reageer]

Volledige recepten en stap-voor-stap instructies horen niet op Wikipedia. Meer algemene opmerkingen over hoe een gerecht meestal gemaakt wordt kunnen zeker wel een aanvulling op het artikel zijn. - FakirNLoverleg 9 mei 2021 11:32 (CEST)

Okee, dank. Jepz11 (overleg) 9 mei 2021 22:10 (CEST)[reageer]