Overleg:OV-chipkaart

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Archiefoverzicht
Filing cabinet icon.svg
Gelieve 6 maanden na het laatste antwoord
het overleg te archiveren.
dit sjabloon

Afschaffen papieren vervoerbewijs bij NS[bewerken]

De PR machine bij NS geeft wel een misleidende boodschap. De papieren kaartjes worden niet afgeschaft maar vervangen door papieren kaartjes voorzien van een wegwerpchip. Deze kaarten zullen alle NS poorten openen en zijn in feite niet meer dan een passe-partout om deze te openen. Bepalend voor de geldigheid is wat erop gedrukt staat. Vertrekstation en bestemmingsstation. De eerste incheck vervangt de stempel van de stempelautomaat. Als straks een treinkaartje naar België gekocht wordt zal het net als nu een internationaal vervoersbewijs zijn van A naar B. Het enig verschil is dat er bij de start van de reis ingecheckt moet worden. (uitchecken kan niet bij een internationale reis en de conducteurs kunnen er gewoon een stempel op zetten) Van Stenaline heb ik vernomen dat het voorverkoopkaartje van alle stations in Nederland naar Hoek-van-Holland en vice-versa, gekoppeld aan de overtocht een wegwerpchipkaart wordt. Trouwens ook geldig op niet NS-stations (Arriva etc)Smiley.toerist (overleg) 13 apr 2014 11:00 (CEST)

Ik pleit ervoor om van het officiële verhaal (afschaffen papierenkaart) af te wijken en te spreken van de papieren kaart te voorzien van een wegwerpchipkaart.Smiley.toerist (overleg) 13 apr 2014 11:00 (CEST)

Ja, je hebt papieren kaartjes met en zonder RFID-chip. - Patrick (overleg) 13 apr 2014 12:07 (CEST)

Niedersachsen ticket plus Groningen[bewerken]

Volgens mij is dit gewoon een papieren kaart die niets te maken heeft met de OV-chipkaart. De Duitse automaten hebben geen voorziening om met wegwerpOVchipkaarten te werken. Er zijn trouwens geen poorten op dit traject.Smiley.toerist (overleg) 23 dec 2015 01:09 (CET)

Niedersachsen ticket plus Groningen is een papieren kaartje (ook als zelfprint ticket) net als Niedersachsen ticket. Verkrijgbaar in de Duitse automaaten en sinds 2 december 2015 als zelfprint ticket verkrijgbaar aan het Arriva loket te Groningen. Spoorjan (overleg) 23 dec 2015 08:19 (CET)

Artikel 47 BP2000 lid 2d[bewerken]

Naar aanleiding van deze wijziging: Bij artikel 47 lid 2d van het besluit personenvervoer 2000 staat: de te betalen vervoerprijs voor de reis ten minste gelijk is aan het tarief dat de gebruiker van het elektronisch vervoerbewijs daarvoor verschuldigd is.

Gebruiker 82.171.174.50 beweert dat de borg die bij het inchecken wordt berekend hierdoor in strijd is met de wet. Dit lijkt mij onjuist. Er staat namelijk niet dat de te betalen vervoerprijs bij aanvang van de reis al gelijk moet zijn aan het tarief dat de gebruiker van het elektronisch vervoerbewijs daarvoor verschuldigd is. Een transactie voor de OV-chipkaart is pas voltooid als er op de juiste manier is uitgecheckt (borg wordt dan verrekend met de daadwerkelijk ritprijs) en wanneer het uitchecken mislukt heeft de reiziger de mogelijkheid om het teveel betaalde geld terug te vragen. Airflow (overleg) 13 apr 2016 18:30 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op OV-chipkaart. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 9 sep 2017 07:06 (CEST)