Overleg:Otto Deden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Over jezelf schrijven by proxy[bewerken]

Dit artikel is geschreven door de kleinzoon van beschrevene, in nauw overleg met beschrevene.(link) Dat komt eigenlijk neer op over jezelf schrijven.
Het bevat bovendien geen enkele bron; beschrevene is de bron. Ongewenst.

Muijz (overleg) 24 nov 2019 11:07 (CET)

Over je zelf schrijven by proxy? Je bedoelt het duurzaam webadres van het Regionaal Archief Dordrecht https://proxy.archieven.nl/0/82D5D9C148794BB3BC573C56A8545603 Lidewij (overleg) 24 nov 2019 17:40 (CET)

In Dedens curriculum vitae is de informatie wel terug te vinden ja - ook bijna letterlijk. (Het is alleen niet echt een onafhankelijke/neutrale bron te noemen...) Encycloon (overleg) 24 nov 2019 19:10 (CET)

Hoi beiden, ik (nog) niet heel erg bedreven met Wikipedia, dus zou graag horen wat ik beter kan doen. Jullie noemen het ontbreken van bronnen, maar welke bronnen worden dan als voldoende geacht? Nu schrijf ik gewoon op wat opa vertelt, maar daar is natuurlijk geen direct bewijs van. Graag willen we de pagina afmaken, maar wel een een voor Wikipedia juiste manier.

Hoor graag! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Teumpje (overleg · bijdragen)

Hoi Teumpje, idealiter wordt een artikel volledig gebaseerd op wat er door onafhankelijke anderen over iemand beschreven is. Dat lukt - zeker bij levende personen - niet altijd, maar de inhoud van het artikel moet in ieder geval wel te verifiëren zijn in een gepubliceerde bron. Ik zag bijvoorbeeld pdf-document hier een interview dat hij gehouden heeft met De Stem van Dordt en misschien is er op Delpher ook bronmateriaal te vinden. De link naar het archief is op zich ook te gebruiken. Encycloon (overleg) 2 dec 2019 18:52 (CET)