Overleg:Pink Floyd

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik vind de jaartallen in het gedeelte van ex-leden erg verwarrend, moet het bij Wright niet zijn 1964-2008? Pink Floyd bestaat pas sinds 1964. 1943 is zijn geboortedatum.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.205.184.75 (overleg · bijdragen)

Ik heb het aangepast. Groeten, MrBlueSky 20 dec 2008 23:05 (CET)

Sanderspek: "iets neutraler. En volgens mij wordt progressive rock normaliter vertaald met progressieve rock"

Dacht niet dat mijn definitie niet-neutraal was, hij staat hij er nu alleen ietsje voorzichter op. Wat betreft progessieve rock heb je gelijk, 'vooruitstrevende rock' schijnt weinig gangbaar. Waar het mij om ging, is Pink Floyd niet af te schilderen als een engels bandje (voorheen), maar een rockgroep van wereldformaat met een positie van belang in de rockgeschiedenis. Dat is na de correcties overeind gebleven, dus ik ben tevreden. Gidonb 15 mrt 2004 09:23 (CET)
Dat Pink Floyd een prominente rockband is staat ook voor mij buiten kijf. Een van de meest prominente vind ik op het randje. Er zullen genoeg mensen zijn die The Doors, Led Zeppelin, Deep Purple, Captain Beefheart, Zappa, Cream, Nirvana, Pearl Jam, The Cure, Joy Division, Sepultura en The Ramones meer prominente rockbands vinden. (Wat dus niet per definitie mijn mening is.) En na zo'n lange mogelijke lijst vind ik de zinsnede 'een van de meest' al een beetje overdreven. Maar goed, we zijn er al uit, geloof ik. :) SanderSpek 15 mrt 2004 09:41 (CET)

"progressive rock" of "progressieve rock" volgens mij is de juiste term hiervoor "psychedelic rock"... Wat betreft de oorspronkelijke naam "The Pink Floyd Sound", dit moet zijn "The Pink Floyd Sound System" later ingekort tot "The Pink Floyd" en nog iets later tot de legendarische naam "Pink Floyd".


Britse humor?[bewerken]

Deze zin snap ik niet: "In de beginjaren schreef Syd Barrett de muziek die (met enige Britse humor) als psychedelische rock omschreven kan worden". Wat wordt hier bedoeld? Dat het van Britse hmor getuigt om de muziek te omschrijven als psychedelische rock? Of moet dit "psychedelische rock met een dosis Britse humor" o.i.d. zijn? Dat laatste lijkt me nog best een aardige omschrijving. Fnorp 15 jun 2005 11:49 (CEST)

The Wall: Autobiografisch?[bewerken]

Is dat bevestigd door Roger Waters, of is dat een interpretatie die er aan gegeven wordt. Ik zou erg oppassen met dergelijke interpretaties. De interpretatie op zich zou best kunnen blijven staan, maar dan wel omgeven door de opmerking dat het een interpretatie is. Kunstwerken "uitleggen" is altijd een versimpeling en niet de waarheid. Taka 31 jul 2005 12:12 (CEST)

Dat "The Wall"autobiografisch is ,is volgens mij bevestigd door Roger Waters, "When the Tigers broke free"verwijst naar de dood van zijn vader (gesneuveld in de Tweede Wereldoorlog in Italie)

  • Ja alleen staat die track niet op het originele album, is alleen in de film gebruikt. Die stelling gaat dus niet helemaal op. Hij is op het idee gekomen nadat hij tijdens de 'Animals' tour een opstandige fan in het gezicht had gespuugd. Op dat moment besefte hij zich wat voor afstand er was gekomen tussen hem -de artiest- en het belangrijkste van hem als artiest: zijn fans. Toen is de creatie van The Wall dus begonnen.

the wall autobiografisch[bewerken]

in de documentaire bij de dvd van 'the wall' vertelt waters dat het verhaal grotendeels autobiografisch is. hij zegt dat hij het meeste zelf heeft meegemaakt. sommige dingen zijn in zijn directe omgeving gebeurt en, volgens waters, had hij zelf meegemaakt kunnen hebben. hij heeft ze gebruikt om het verhaal interesanter te maken.

Ik ben geen specialist, alleen maar een bewonderaar, maar volgens vele bronnen op internet is Rick Wright een keyboardist of toetsenist , niet een "wind instrument" speler (bedoeld is zeker blaasinstrument). Ik kan nergens vinden dat hij ooit blaasinstrument bespeelde.

the wall autobiografisch deel 3[bewerken]

Het bovengaande klopt grotendeels maar Waters verwijst ook naar Syd als inspiratiebron voor het figuur "Pink": de opgebrande sigaret in de film bvb is gebaseerd op Barrett.

DVD's[bewerken]

Ik heb een aantal DVD's verwijderd uit het overzicht:

De dubbel DVD "Inside Pink Floyd, a critical review" is géén officiële, door de band uitgebrachte DVD maar wel een reclame DVD van de coverband Mostly Autumn en moet volgens mij dus niet vermeld worden.

De DVD "In The Flesh" is een solo DVD van Roger Waters en hoort niet bij Pink Floyd thuis.

De DVD The Pink Floyd Anthology is een bootleg.


Ik heb WEER "Inside PF, a critical review" en "In The Flesh" verwijderd (zie rede hierboven). Evenals "Atom Heart Mother" (2005): dit is een bootleg en hoort niet in dit overzicht thuis.

Notificatie van CommonsTicker[bewerken]

De onderstaande afbeelding(en), die gebruikt worden op deze pagina (of overlegpagina), zijn verwijderd of genomineerd voor verwijdering op Commons. Als de afbeelding verwijderd is, haal dan de afbeelding van de betreffende pagina. Indien je het niet eens bent met de nominatie of verwijdering kun je op Commons een reactie plaatsen op de verwijderlijst, of op de overlegpagina van de verwijderende admin.

-- CommonsTicker 24 mrt 2007 19:20 (CET)

Eagle72[bewerken]

Ik heb vandaag die eerste albums uitgewerkt (t/m Ummagumma). Ik hoop op deze manier het hele euvre toe te voegen. Bron is engelstalige wiki.

Eagle72 29 mei 2007 17:28 (CEST)

Richard Wright/Syd Barrett[bewerken]

In het hoekje Bezetting/Ex-leden wordt bij mij de indruk gewekt dat of Syd Barrett maar 4 jaar oud is geworden, of dat Richard Wright heel lang bij Pink Floyd heeft gezeten.86.86.96.138 1 okt 2008 18:29 (CEST)

is/was?[bewerken]

Pink Floyd is of was een Britse band? Na het overlijden van Wright is het wel klaar lijkt me. De 'pauze' in de infobox lijkt me dus ook wat overdreven. Engelse Wiki heeft Pink Floyd al in de verleden tijd staan. Graag reactie. Timster 29 dec 2009 15:00 (CET)

Ja, ik denk dat dat wel aangepast kan worden. MrBlueSky 29 dec 2009 15:16 (CET)

Plagiaat[bewerken]

Er is hier een geval van plagiaat: http://www.hdp.nl/pinkfloyd001.htm (en volgende pagina's).

Ik vermoed dat het in de richting Wikipedia -> persoonlijke site gegaan is, maar ik ben dit niet zeker. Het feit dat op [deze http://www.hdp.nl/index2.html] pagina een copyright-symbool met het jaar 2007 staat bevestigd mijn vermoeden.

Ik weet niet wat de gewoonte is bij gevallen van plagiaat. Dus laat ik het maar aan jullie over (ik ontdekte enkel twee Google resultaten met exact dezelfde tekst).

Groeten, Sander

De tekst van dit artikel werd inderdaad overgenomen op iemands persoonlijk site, maar dit vormt geen probleem. De tekstbijdragen aan Wikipedia worden vrijgegeven onder de Creative Commons CC-BY-SA-licentie en de GNU-licentie voor vrije documentatie. Dit houdt onder meer in dat elke tekst die op Wikipedia staat door anderen naar believen kan bewerkt en verspreid worden, ook voor commercieel gebruik.Christo Jones (overleg) 20 okt 2012 20:54 (CEST)

The Wall[bewerken]

Johan Kwisthout (overleg) 17 okt 2012 23:22 (CEST) Graag een bronvermelding voor het als feit gepresenteerde gegeven dat Nick Mason drumde tijdens Comfortably Numb. Voor mij als redelijk doorgewinterde PF fan is dit volslagen nieuw. Ik weet wel dat Nick tambourijn speelde tijdens Outside The Wall (dus dat dit het laatste optreden is van de drie nog levende PF members klopt op zich wel)


Wat er nog mist zijn de soundtrack voor de film: Zabriskie Point en nrs die voorkomen op het verzamelalbums: Purple Simon Moves the Pink Harum ( Deep Purple, Simon Dupree, the Move, Pink Floyd en Procol Harum) nl Point me at the Sky en

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Pink Floyd. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 10 sep 2017 04:19 (CEST)