Overleg:Willem Middelkoop

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een mooie link naar zijn loopbaan/biografie, lees maar en misschien een idee om te plaatsen bij externe links, of info uit over te nemen:

http://www.loopbaan.nl/site/Mijn%20Loopbaan/De%20loopbaan%20van/Willem%20Middelkoop%20-%20Financieel%20journalist%20en%20ondernemer.aspx

Autobio[bewerken]

Willem Middelkoop is zelf flink bezig op deze pagina. Misschien zou hij eens wat meer afstand kunnen nemen van het artikel over zichzelf. Hij is hierin namelijk niet neutraal. Jacob overleg 6 apr 2009 13:45 (CEST)

En in 2018 voegt Middelkoop nog steeds zelf reclame en 'fancruft' toe. Artikel semibeveiligd. CaAl (overleg) 22 dec 2018 17:58 (CET)

Afkomst[bewerken]

Waarom wordt mijn toevoeging uit het krantenartikel dat Middelkoop van joodse afkomst is, steeds verwijderd? Dit is toch niet iets om je voor te schamen! Integendeel. Het is bovendien gewoon interessant. Of was Ronald Venetiaan voor 1975 ook alleen Nederlander en niet ook Surinaams tegelijk?Planetarium 7 apr 2009 20:14 (CEST)

Eigen fonds[bewerken]

Ik heb de volgende bewering voor de duur van deze discussie verwijderd. Omdat het om een levend persoon gaat, eerst zeker zijn dat de opmerking gerechtvaardigd is, dan pas terugplaatsen (het laatsteversieprincipe geldt hier niet)

omstreden bewering:

  • Daarop kreeg hij kritiek omdat hij als 'onafhankelijk' journalist beleggingen in zijn eigen fonds aanprijst financieel. infonu.nl / geld/33775-willem-middelkoop-en-de-koers-van-de-dollar.html Willem Middelkoop en de koers van de dollar], financieel . infonu.nl, 23 maart 2009.

80.60.26.106 beweerde in de bewerkingssamenvatting: angehaalde bron maakt deze zware beschuldiging niet hard "Middelkoop oproept om te beleggen in goud en zilver" is iets anders dan beschuldiging "oproep om in eigen fonds te beleggen"

Effeietsanders 20 jun 2009 01:19 (CEST)

Extra bron. Ik citeer even Jort Kelder: "Onafhankelijk journalist?

Jort Kelder is wat huiverig als hem naar zijn mening over Middelkoop wordt gevraagd. ‘Ik wil liever niets onaardigs over hem zeggen, want ik vind het een erg vriendelijke man’, zegt de journalist annex televisiepresentator. Tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door op 10 oktober trok Kelder Middelkoops journalistieke onafhankelijkheid in twijfel. Middelkoop pleit namelijk voor investeringen in goud en zilver als belegging voor de toekomst. Geld dat zijn waarde volgens hem wel behoudt, in tegenstelling tot ‘virtueel’ geld dat op bankrekeningen staat. Maar tegelijk is Middelkoop oprichter en aandeelhouder van het Gold & Discovery Fund, merkte Kelder tijdens de uitzending op. En dat is een beleggingsinstelling die investeert in – jawel – duurzame grondstoffen als goud en zilver."

de pers.nl Citaat: "Jort Kelder probeerde hem afgelopen vrijdag in De Wereld Draait Doorweg te zetten als een wanpresterende goudspeculant die zijn eigen belang laat prevaleren boven een onafhankelijke analyse. Middelkoop, (..), is namelijk ook aandeelhouder en oprichter van het Gold & Discovery Fund: een beleggingsvehikel met een waarde van 5 miljoen euro dat investeert in goud en andere duurzame grondstoffen."

Overigens zijn de bijdragen onder ip nummer 80.60.26.106 afkomstig van Willem Middelkoop zelf, gezien zijn uitlatingen over "mijn moeder" etc. Jacob overleg 20 jun 2009 13:29 (CEST)