Overleg Wikipedia:Nieuwe hoofdpagina/Archief2

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Opfrissing van de Hoofdpagina[brontekst bewerken]

Na wat aan portalen te hebben geprutst, heb ik een poging ondernomen om de hoofdpagina in een nieuw kleedje te steken. Ik heb vooral getracht het zo compact mogelijk te houden. Daarom heb ik ook de portalen wat minder prominent gemaakt (het vernieuwde Portaal:Portalenoverzicht vangt naar mijn mening dit gemis op):

Opmerkingen zijn altijd welkom. Evil berry 12 feb 2007 12:43 (CET)

Dat de portalen minder prominent gemaakt worden lijkt mij gunstig. Verder weet ik het nog niet. Brya 12 feb 2007 12:50 (CET)
De kleuren kunnen ook nog worden aangepast (moest men die te fel vinden). Evil berry 12 feb 2007 12:51 (CET)
Er is is toentertijd een hele competitie geweest om deze hoofdpagina te krijgen. Eigenlijk ben ik best wel tevreden met de huidige hoofdpagina, behalve dan het veel te grote vlak met portalen. Die mag van mij smaller, dus wat dat betreft ondersteun ik een verandering; de rest niet. Een nieuwe competitie lijkt mij echter wel weer mogelijk. --- jeroenvrp 12 feb 2007 13:44 (CET)
Als je blokken in 2 kolommen zet, zou ik er toch voor proberen te zorgen dat de uitlijning wat beter is dan nu. Dit wil zeggen: het blok Actueel even hoog als de 2 blokken ernaast. En de twee onderste blokken ook even hoog. En zorg ook voor een gelijke breedte van de kolommen, de rechter kolom lijkt smaller dan de linker. Eigenlijk vind ik deze nieuwe layout minder overzichtelijk dan de huidige, maar dat kan natuurlijk een kwestie van gewenning zijn. --Arafi 12 feb 2007 13:57 (CET)
Het is op zich een goed idee, om tzt een nieuwe hoofdpagina te krijgen. Die we nu hebben is prima, maar staat er ook alweer een tijdje. Ik vind Evil Berry's initiatief om de pagina op te frissen een goed idee, maar we zouden dan eigenlijk weer een nieuwe competitie moeten organiseren voor het ontwerp. Als dat een mooier en functionelere hoofdpagina oplevert dan lijkt me dat alleen maar positief.  Emil·76  12 feb 2007 14:00 (CET)
@ Arafi: ik had oorspronkelijk een scheiding aangebracht tussen de drie bovenste blokken en de twee onderste, maar vond dat de lege ruimte die daardoor ontstaat tussen de twee bovenste blokken en het onderste blok aan de linkerkant beter kon worden opgevuld. Ik schijn de twee kolommen niet beter te kunnen uitlijnen, maar volgens mij geeft dit geen probleem voor de leesbaarheid van de rechterkolom.
@ Freestyle: Is het niet eenvoudiger als men aan één ontwerp sleutelt waar iedereen zijn inbreng kan doen, dan dat men verschillende voorstellen moet beoordelen (we maken van artikels ten slotte ook geen meerdere versies aan waaruit dan kan worden gekozen?).
Ik sta open voor suggesties. Evil berry 12 feb 2007 14:11 (CET)
Berry, het valt me op dat op 1024*768 met een standaard FireFox 1.5 ongeveer de helft van het rechterdeel van de pagina door 'niet opgeleukte' inhoud wordt gevuld. Het onderste deel wordt dan weer 'spannend'. Valt er misschien bovenin nog meer op te leuken en is dat wellicht nog compacter te maken? Siebrand (overleg) 12 feb 2007 14:54 (CET)

Ik zou voor soberder kleuren gaan, andere talen links en niet rechtsonder, misschien wat meer portalen, aangezien er nog wat ruimte over is. Verder een hele verbetering. Die portalen gebruik ik eigenlijk vrijwel nooit. BoH 12 feb 2007 15:06 (CET)

@ Siebrand: Ik weet niet precies hoe ik dit probleem het best oplos. Misschien dat het weglaten van "width=50" kan helpen (dan zou normaal gezien de breedte automatisch moeten worden aangepast aan de plaats op het scherm)?
@ BoH: qua sombere kleur heb ik grijs in de aanbieding (ik zou eventueel wel de lichtere kleuren bv. het blauw behouden om toch wat variatie erin te brengen. Het rood is inderdaad misschien wat schreeuwerig). Ik zal alvast de talen verschuiven. Wat betreft extra portalen: als er nog andere interessante "hoofdportalen" zijn (dus over een breed onderwerp "literatuur" beschouw ik eigenlijk al niet meer als een hoofdportaal) die ik over het hoofd heb gezien, laat het me dan weten zodat ik ze kan toevoegen. Alvast bedankt voor de interessante opbouwende commentaren. Evil berry 12 feb 2007 16:15 (CET)
Mooi !!! Tijd voor wat verandering op de hoofdpagina. Prima gedaan Evil Berry. Een beetje optimeren en dan wat mij betreft activeren. Londenp zeg't maar 12 feb 2007 16:18 (CET)
Als dit 'm wordt, dan is er ook ruimte voor meer punten in Wist je dat? en In de geschiedenis. Lijkt me niet verkeerd. BoH 12 feb 2007 16:21 (CET)
Er zitten inderdaad mooie aspecten in, maar ik vind hem wat bont qua kleur en stoor me aan het niet uitlijnen van de boxen. Verder vind ik dat er op zijn minst een peiling oid moet komen voor hij geplaatst wordt. Het is tenslotte het uithangbord van de NLse wikipedia. Magalhães 12 feb 2007 16:29 (CET)
Als er een peiling komt dan stem ik Voor Voor. Prachtig, EvilBerry! Felix2036 (reageer) 12 feb 2007 16:53 (CET)
Ik heb de box "Recente sterfgevallen" nu grijs gemaakt te illustratie van een mindere "bontere" box. De kleur van de boxen kunnen gewijzigd worden in volgende combinaties:
"blu""grigio""verde""viola""arancione""rosso"
Het uitlijnen schijnt mij niet te lukken, maar als er anderen zijn die dit wel kunnen: ga gerust uw gang! Evil berry 12 feb 2007 16:58 (CET)
P.S. Ik ben ook voor een stemming.
Ik vind het stukken beter hoor Evilberry, jouw probeersel. (snel even 'mijn' cartella gejat, die ik van :it heb gejat (a)). Alleen dat stukje bovenaan, met portalen of links (wat was het nou?) vind ik niet zo mooi. Zo'n lege plek daar. Als dat opgevuld is oid ben k 100% voor. Al 12 feb 2007 17:05 (CET)
Vind hem erg mooi zo Evil berry, zal er voor stemmen als er een peiling/stemming over komt. Hajo 12 feb 2007 17:25 (CET)
In ieder geval zouden we voor we zo iets ingrijpends doen weer een competitie moeten hebben. En als constructieve kritiek zou ik in ieder geval bij de plaatjes mbt de portalen tekst willen zien, want zo is het voor mensen die de site voor het eerst bezoeken niet duidelijk waar die plaatjes voor staan. --Maarten1963 12 feb 2007 17:29 (CET)
ik vind dat bovenste stuk eigenlijk ook niet zo mooi Crazyphunk 12 feb 2007 17:29 (CET)
Ik heb er weer wat aan gesleuteld. Laat gerust weten of het een verbetering is of niet. Evil berry 12 feb 2007 19:15 (CET)
nee, zo vind ik het ook niet echt mooi, misschien als de portalen naar beneden worden geschoven? Crazyphunk 12 feb 2007 19:18 (CET)
Je versie van 13:00 vond ik redelijk peppie. Breng maar in stemming, dat ding! Torero 12 feb 2007 19:37 (CET)

Ik vind de huidige indeling wel beter; die boxjes aan de rechterkant en de portalen links (al zouden die mss iets kleiner mogen). Ik vind momenteel niet dat de pagina aan grote vernieuwingen toe is. DimiTalen 12 feb 2007 19:42 (CET)

Persoonlijk vind ik deze van de Italiaanse wel mooi. De kleuren, daar kan over gediscussieerd worden, maar het doorzichtig zijn van bepaalde gedeeltes en de afrondingen laten het geheel er aangenamer uitzien. Voor de rest begrijp ik geen woord Italiaans, dus ik heb geen idee of alle noodzakelijke puntjes daar aanwezig zijn. --JojoParis (overleg) 12 feb 2007 20:10 (CET)
Oei, wat een vieze kleuren allemaal. Zo voel ik me wel gedwongen er op te staan dat er verkiezingen gehouden worden vooralleer we aan de hoofdpagina gaan sleutelen. We gaan immers ook stemmen als er nieuwe ministers moeten komen... Mig de Jong 12 feb 2007 20:45 (CET)
Ik wil het gerust ter stemming brengen in Wikipedia:Stemlokaal, maar welke gegevens moet ik dan allemaal opgeven? Evil berry 12 feb 2007 20:54 (CET)
Wat de nieuwe voorpagina zou worden, zoals je dat voorstelt aan de gemeenschap. Maar dan heb je wel kans dat mensen hun eigen ontwerpen gaan voordragen, die dan eigenlijk ook onderdeel van de stemming moeten worden... Dat kan nog wel complex worden. Mig de Jong 12 feb 2007 20:57 (CET)
Zoiets als dit:
Onderwerp Hoofdpagina
Stelling Behouden we de huidige Hoofdpagina of vervangen we ze door dit ontwerp (er kunnen eventueel nog wijzigingen worden aangebracht, maar andere ontwerpen worden voor deze stemming uitgesloten)?
Begindatum Maandag 12 februari 2007
Einddatum Maandag 26 februari 2007
Quorum 50 geldige stemmers
Meerderheid 55%
Stemopties Het is mogelijk een stem voor of tegen te geven. Overige stemopties zijn niet mogelijk.
Stemcoördinator Evil berry 12 feb 2007 21:15 (CET)
Overleg/opmerkingen Overleg gebruiker:Evil berry/Hoofdpagina
Evil berry 12 feb 2007 21:15 (CET)
Redelijk peppie??? Ik vind hem eigenlijk meer kokkie... ;-) --Maarten1963 12 feb 2007 21:17 (CET)
Als je over een nieuwe hoofdpagina gaat stemmen, lijkt me het wenselijk de stemming 2 weken te laten duren en een minimale opkomst van 50 mensen te vragen. Adnergje (overleg) 12 feb 2007 21:22 (CET)
Ik zal voor de versie van Evil berry stemmen! Af en toe vernieuwen kan geen kwaad - Warddr (overleg) 12 feb 2007 21:30 (CET)


Ik wil helemaal geen afbreuk doen van het werk van Evil Berry, maar ik vind het voorstel in de huidige vorm ronduit lelijk. De combinatie van zo'n kleurpalet en de weergave van kadertjes in tabbladen waarbij de tabbladen overzicht een kleiner tabje hebben, vind ik maar niets. Het zou wellicht helpen als de tabbladen dezelfde grootte zouden hebben (tabje overzicht telkens evenhoog als het tabje links ervan). Wel origineel vind ik de manier van weergeven van het symbool bij elk kadertje.
Net zoals Brya aangeeft vind ik het zeer jammer dat de portalen veel minder prominent aanwezig zijn. Van de wetenschapsportalen staat bijvoorbeeld enkel nog het portaal wetenschap en technologie bovenaan vermeld, terwijl je voor de portalen wiskunde, biologie, scheikunde, ... diep moet graven in het portaal wetenschap en technologie voordat je aan een link naar deze subportalen geraakt. Bestaat er een mogelijkheid om via het AJAX principe (of enige andere manier) meerdere tabbladen te hebben? Ik zou het dan voor mij zien dat je een tabblad algemene portalen (cfr. het huidige ontwerp), een tabblad sport, wetenschap, geschiedenis, ... hebt en dat als je op zo'n tabje klikt, alle subportalen rond dat onderwerp in het kadertje verschijnen. Klik je bijvoorbeeld op het tabje wetenschap dan krijg je het overzicht van de portalen wetenschap, net zoals deze nu op de hoofdpagina vermeld worden.
Nog iets los van het voorstel: kan niet net zoals bij vele andere wikipedia's de sectie talen opgesplitst worden in wikipedia's > 250000, > 100000, > 25000, > 10000?
Annabel(overleg) 12 feb 2007 21:33 (CET)
PS: wat vinden jullie van de Franse versie

Ik wil eventueel wel de tabjes op dezelfde hoogte brengen als het hoofdtabblad. Wat betreft de portalen: misschien is een oplossing à la Sjabloon:SubportalenPortaalL of met een uitklapbaar sjabloon wel mogelijk? Zoals gezegd, ik sta open voor suggestie. Evil berry 12 feb 2007 21:38 (CET)
Heel leuk! Misschien is het leuk als meer mensen aan de bak gaan en dat we dan kiezen wat het wordt. Emiel (overleg!) 12 feb 2007 21:46 (CET)
Ik zou het liever beperkt houden tot één nieuwe ontwerp waaraan iedereen kan sleutelen. Een beetje zoals de artikels dus. Evil berry 12 feb 2007 22:15 (CET)

De links die o.a. boven het blok Portalen staan worden bij mij in een bijna onleesbaar lettertype (Code2000) weergegeven. Dat komt omdat Athena, Gentium, Palatino Linotype, Arial Unicode MS, Lucida Sans Unicode en Lucida Grande niet op mijn computer staan, maar wel Code2000. Ik zou dit lettertype uit de CSS code halen. Dit lettertype wordt tevens gebruikt in het blok Portalen en onderaan de pagina gebruikt. Neet 12 feb 2007 23:45 (CET)

Wat het probleem is van E.Berry's zijn ontwerp zijn de ronde hoekjes die d.m.v. afbeeldingen zijn gemaakt. Wanneer je je lettertype wat hoger hebt staan sluiten ze niet helemaal aan. Ook vind ik de kleuren de flets, ben ik het met Annabel eens dat die rechter tab te klein is, etc. Het ziet er m.i. niet strak uit, ook omdat niet alles tegen elkaar is uitgelijnd. Ik wil dus echt voorstellen dat we meerdere ontwerp-teams gaan maken die uiteindelijk de competitie in gaan met hun ontwerp. Waarom de haast!? --- jeroenvrp 13 feb 2007 00:09 (CET)
(..) Net zoals Brya aangeeft vind ik het zeer jammer dat de portalen veel minder prominent aanwezig zijn. Eeuh..het eerste wat ik zie is een groot aantal links naar die (%^%$#bla56 portalen). Kan dat aub niet ver weg onderaan, portalen zijn toch niet relevant op een hoofdpagina, leuk voor de (enkele) liefhebber die er tijd in steekt, maar niet echt encyclopedisch. (Uiteraard vind ik dat ook voor de huidige hoofdpagina, maar daar viel het me minder op.) Michiel1972 13 feb 2007 00:41 (CET)
Die portalen horen inderdaad ergens onderaan, de kleurstelling is te bont, de uitlijning klopt niet... Met respect voor de moeite van Evil Berry, maar ik vind het helemaal niks en hoop dan ook dat er andere gebruikers te enthousiasmeren zijn om te sleutelen aan dit ontwerp of beter nog hun eigen ontwerp te maken. Haastige spoed, etc. ♠ Troefkaart 13 feb 2007 02:08 (CET)
Inhoudelijk vind ik dat iets minder nadruk op de portalen wel mag, wat opmaak betreft; de bezoeker moet niet afgeschrikt worden. Ik ben op dat gebied geen deskundige, maar meen er toch wel enig gevoel voor te hebben. Wat in ieder geval moet worden vermeden is een overdadig gebruik van kleuren. Beperk het tot 3 of vier kleuren. En dan liefst primaire kleuren; Piet Mondriaan was zo gek nog niet. Wat mij betreft; kies of voor een sobere stijl, dat wil zeggen, het bestaande paars voor de portalen en de rest zwart, wit en grijs, of een duidelijke stijl, zoals De Stijl. BoH 13 feb 2007 02:12 (CET)

@Michiel1972: het klopt dat er een goed zichtbaar kopje is met portalen, maar het probleem is dat er veel portaallinks weggesmeten zijn. De links naar deze portalen (antropologie, astronomie, economie, scheikunde, wiskunde, ... ) zijn amper terug te vinden. Dit zou heel goed te verhelpen zijn door verschillende tabjes te hebben per hoofdonderwerp ("Portalen", "Geschiedenis", "Landen en volkeren" en "Wetenschap en technologie"). Hiermee bedoel ik niet de uitwerking zoals op het portaal Landen & Volken, omdat je dan naar een andere pagina gaat bij het klikken op één van de tabjes. Annabel(overleg) 13 feb 2007 08:39 (CET)

Ik heb intussen een uitklapframe toegevoegd aan het boxje met portalen, zodat je het nu kan uitklappen om een overzicht van alle huidige subportalen te krijgen, gerangschikt naar de acht "hoofdportalen" die zijn afgebeeld. Ik heb ook de tekst in het tabje "overzicht" groter gemaakt.
@ BoH: Ik heb nu "paars"/"viola" voor de "Portalen" en "Actueel", "oranje"/"arancione" voor "uitgelicht" (de kleur moet het als het ware "uit lichten"), "lichtblauw"/"blu" voor "Wist je dat?" en "grijs"/"grigio" voor "[dag maand] in de geschiedenis" en "Recente sterfgevallen". Laat me weten of dit goed is, of dat er nog verder moet worden gesnoeid.
Evil berry 13 feb 2007 15:08 (CET)
P.S. Ik zoek nog altijd iemand die mij kan uitleggen hoe ik de boxen kan uitlijnen.
Naar mijn idee vloekt het nog teveel. Eén kleur voor alle boxen voldoet naar mijn idee. Het maakt de pagina rustiger en nodigt daardoor meer uit om te lezen. Overigens bedoelde ik met het verplaatsen van de andere talen naar links, het verplaatsen naar onder permalink. Die ruimte wordt nu niet gebruikt en de verplaatsing geeft meer ruimte voor de andere boxen. BoH 14 feb 2007 02:47 (CET)

Wellicht kan je nog even naar de afbeeldingen binnen de boxen kijken. Als ik nu de inhoud bekijk tikt een afbeelding (op Firefox 2.x) tegen de bovenkant aan en rechts zit er een marge tussen. Hardloper 14 feb 2007 08:43 (CET)

Bij stemming meer keuzemogelijkheden[brontekst bewerken]

Hierboven werd al aangegeven dat er een soort van competitie moet komen. Nu vind ik dat niet noodzakelijk, maar zou wel graag meerdere uitwerkingen willen zien. Hierboven werd al even verwezen naar de pagina van Italiaanse wiki en die van Frankrijk. Persoonlijk vind ik deze versie (als bewerking van de Italiaanse) een stuk mooier. Wellicht kan Evil Berry (eventueel samen met een paar anderen) een uitwerking maken van de diverse pagina's en deze dan zo in stemming te brengen. Hardloper 13 feb 2007 09:32 (CET)

Ik zeg meteen: brrr.... staat zo onprofi die kleurovergangen. Als iemand de it.wiki als letterlijk voorbeeld had voorgesteld had ik hem/haar met huid en haar opgevroten.... «Niels» zeg het eens.. 13 feb 2007 09:35 (CET)
Ja, dus voordat iedereen spontaan en ad-hoc gaat reageren: ik ben Voor Voor een stemming! Felix2036 (reageer) 13 feb 2007 11:23 (CET)
mij lijkt het ook wel beter voor meerdere mogelijkheden en zou zelf dan ook wel eentje willen proberen te maken Crazyphunk 13 feb 2007 11:30 (CET)
Start ik de stemming, of wacht ik nog even? Evil berry 13 feb 2007 16:16 (CET)
zoals je (misschien?) kunt lezen zijn er nog verschillende andere mensen die ook een hoofdpagina willen ontwerpen, dus nee Crazyphunk 13 feb 2007 21:36 (CET)

Aangezien de meeste het eens waren dat het tijd werd voor een stemming rond het al dan niet opfrissen van de Hoofdpagina aan de hand van het ontwerp op deze pagina (dat dankzij de inbreng van verscheidene Wikipedianen reeds is verbeterd geworden), heb ik het nu ter stemming gebracht in het stemlokaal. Je kan stemmen voor het behoud van de huidige Hoofdpagina, of stemmen voor het nieuwe ontwerp (voor alle duidelijkheid: ik heb andere pagina's met ontwerpen voor de Hoofdpagina niet opgenomen in de stemming, omwille van duidelijkheid: men kan het nieuwe ontwerp immers nog aanpassen tijdens de stemming.). Evil berry 13 feb 2007 18:19 (CET)

ik vind het beter dat die andere ontwerpen ook een kans krijgen om te slagen Crazyphunk 13 feb 2007 18:21 (CET) de stemming kan trouwens ongeldig verklaard worden aangezien de stemming niet 24 uur van tevoren is aangekondigd Crazyphunk 13 feb 2007 18:22 (CET)
Ik zal de stemming anders voor de komende 24 u uit rolatie nemen en dit bericht in de kroeg dan beschouwen als de aankondiging. Het is de eerste keer dat ik iets ter stemming breng, dus kan het wel gebeuren dat ik een "procedurefout" maak. Intussen kunnen eventueel nog wijzigingen worden aangebracht in de vraagstelling. Evil berry 13 feb 2007 18:26 (CET)
had ik ook hoor de eerste keer 😉 zoals ik al net zei lijkt het mij beter als de andere ontwerpen ook erbij gezet worden Crazyphunk 13 feb 2007 18:28 (CET)
Waar kan ik dan die andere ontwerpen vinden? (ik vind het nog altijd vreemd dat voor de Hoofdpagina niet volgens hetzelfde principe als de andere artikels kan worden gewerkt: één pagina waaraan iedereen zijn bijdrage kan doen) Evil berry 13 feb 2007 18:30 (CET)
zie Wikipedia:Nieuwe hoofdpagina Crazyphunk 13 feb 2007 18:33 (CET)
Om het overzichtelijk te houden, zou ik graag zien dat er één ontwerp is, net als Evil berry hierboven zegt. Adnergje (overleg) 13 feb 2007 18:43 (CET)
Ik zal het erg fijn vinden wanneer andere mensen de gelegenheid krijgen om een eigen ontwerp te maken. Natuurlijk begrijp ik wel Evil Berry's zijn argument dat iedereen aan een ontwerp kan werken, maar wanneer iemand een compleet ander idee heeft is het gewenst om dat andere idee in een ander ontwerp te gieten. Zo heb ik een idee waar ik best wel aan wil werken, maar dan alleen wanneer daar voldoende tijd voor is. Voorstel is dus om iedereen enkele weken de tijd geven om een ontwerp te maken en in te dienen. --- jeroenvrp 13 feb 2007 18:46 (CET)
vind ik ook, ikzelf heb ook wel een idee Crazyphunk 13 feb 2007 18:47 (CET)
In principe zouden de ontwerpen die af zijn ter stemming kunnen worden gebracht en indien geen van deze wordt verkozen, de nieuwe ontwerpen in stelling worden gebracht. Maar ik wacht voorlopig nog de mening af van anderen. Evil berry 13 feb 2007 18:54 (CET)
De enige die af is is die van jou :-). Nee, zo iets moet gewoon goed op tijd van te voren worden aangekondigd. We hebben het hier wel over onze hoofdpagina en waarom toch zo'n haast?! --- jeroenvrp 13 feb 2007 19:27 (CET)

Ik ben zowiezo tegen enige stemming of wat dan ook voordat a) er is overlegd wat er precies anders zou moeten aan de hoofdpagina (niet uitgaan van een nieuw ontwerp, maar wat willen we nou in het geheel van een hoofdpagina), met wat voorbeelden hoe het anders zou kunnen, b) totdat gebleken is dat we het in het geheel niet eens kunnen worden, ook in een peiling over evt. aparte ontwerpen. Maw: niet het middel van stemming inzetten totdat het geheel duidelijk is dat we het er nooit over eens gaan worden. Er wordt al te vaak te snel naar het middel van een stemming gegrepen omdat mensen dingen er zsm doorheen willen jassen. Vanwaar toch die haast? «Niels» zeg het eens.. 13 feb 2007 21:08 (CET)

Misschien een idee om er een soort "Idols" van te maken: organiseer een vrije inschrijving en schiet vervolgens eerst alle nono's af in een voorronde-circus à la Idols. Dan blijven er (zeg) 10 goede ontwerpen over en daar gaan we met z'n allen over stemmen. Felix2036 (reageer) 13 feb 2007 21:49 (CET) Dit voorstel is maar half serieus bedoeld hoor.
Een stemming betekent dat er na afloop gedurende een half jaar niet over hetzelfde onderwerp kan worden gestemd:
Over hetzelfde onderwerp mag niet binnen redelijke termijn (6 maanden) opnieuw een stemming gehouden worden, tenzij de MediaWiki-software of de wetgeving heel nieuwe mogelijkheden biedt die de stemuitslag zouden beinvloeden.
Wikipedia:Stemprocedure
Het lijkt me daarom beter om meerdere keuzes te hebben en niet over één nieuwe opzet een stemming te starten. Ik sluit me dus aan bij NielsF. We hebben het hier over de hoofdpagina, haastige spoed is hier zeker niet goed. --Erwin85 13 feb 2007 21:50 (CET)
Het idee van Felix2036 lijkt mij wel goed. Althans het hoeft geen idols te worden, maar een vrije inschrijving gevolgd door een stemming lijkt mij geen slecht idee. --Erwin85 13 feb 2007 21:52 (CET)
bedoelen jullie soms een WikiWedstrijd?? Crazyphunk 13 feb 2007 22:02 (CET)
Ik wil een Wikidols! :-) Nee, ik herhaal wat ik in de kroeg heb gezegd: andere mensen moeten ook de kans krijgen met een ontwerp te komen, dus eerst een (vrij ruime, want het lijkt mij een boel werk) inschrijftijd en dan een stemprocedure. Ben het met de mensen eens die hierboven opmerken dat er geen haast bij is. --Maarten1963 13 feb 2007 23:14 (CET)
Wikiwedstrijd, WikIdols, X-Wiki, whatever! We hebben het al lang gehad in bijvoorbeeld de vorm van de vorige hoofdpagina en de ontwerpen voor de gebruikerssjablonen, dus geef er gerust een naampje aan, maar probeer niet het wiel opnieuw uit te vinden. De Wikipedia is een doolhof, maar ik daag jullie uit om het moeras te betreden en op zoek te gaan naar de vorige wedstrijden! ;-) --- jeroenvrp 13 feb 2007 23:57 (CET)

Opfrissing van de Hoofdpagina (vanaf Overleg:Hoofdpagina)[brontekst bewerken]

Verplaatst vanaf Overleg:Hoofdpagina. WebBoy Jelte 13 feb 2007 21:55 (CET)

Na wat aan portalen te hebben geprutst, heb ik een poging ondernomen om de hoofdpagina in een nieuw kleedje te steken. Ik heb vooral getracht het zo compact mogelijk te houden. Daarom heb ik ook de portalen wat minder prominent gemaakt (het vernieuwde Portaal:Portalenoverzicht vangt naar mijn mening dit gemis op): Gebruiker:Evil berry/Hoofdpagina Opmerkingen zijn altijd welkom. (N.B. De witte vlakken zouden normaal gezien op de hoofdpagina zelf geen probleem mogen geven.) Evil berry 11 feb 2007 17:22 (CET)

Ik vind het een erg mooi ontwerp! Peiling/Stemming over houden? Koen Reageer 12 feb 2007 13:35 (CET)
Wat meer witmarge om en in de vakken zou geen kwaad kunnen. Verder vind ik het wel mooi (naar de inhoudelijke elementen heb ik niet gekeken), maar weet wel dat de huidige hoofdpagina via een competitie tot stand is gekomen, en we deze dus niet zomaar dienen te wijzigen. Sander Spek (overleg) 12 feb 2007 14:02 (CET)
Via een stemming is 'ie prima te wijzigen. Wel zou ik de portalen over de volledige breedte spannen; nu hangt die box een beetje raar halverwege. valhallasw 13 feb 2007 22:58 (CET)

Welke veranderingen?[brontekst bewerken]

Ik vind NielsF's voorstel om te discussiëren over de veranderingen die zijn gewenst voor de Hoofdpagina geen slecht idee. Ikzelf ben van mening dat de Hoofdpagina er frisser kan uitzien en een betere indeling mogelijk is (bijvoorbeeld door minder nadruk te leggen op de portalen). Om even te antwoorden waarom ik "zo'n haast" heb: Wikipedia wordt volgens mij gekenmerkd door haar dynamiek en dit zou zich ook mogen uiten in de Hoofdpagina, waardoor het mij niet erg lijkt om geregeld van Hoofdpagina te wijzigen indien een meerderheid te vinden is voor een voorgestelde wijziging ervan. Evil berry 14 feb 2007 13:33 (CET) (enkele foutjes eruit gehaald)

Dynamisme = dynamiek. Maar een hoofdpagina is niet voor niets zo uitgebreid behandeld toen deze laatst vernieuwd is. Mig de Jong 14 feb 2007 14:22 (CET)

"Nieuwe" ontwerpen[brontekst bewerken]

Ik heb even opgezocht welke "nieuwe" ontwerpen er momenteel (in opbouw) zijn:

Sommige zijn nog wiu, andere zijn al in een vergevorderd stadium en kunnen dus al worden beoordeeld. Evil berry 18 feb 2007 16:54 (CET)

deze gelden natuurlijk ook nog steeds:

deze zijn namelijk (denk ik) zelfs al klaar Crazyphunk 18 feb 2007 17:10 (CET)

Ook heb ik nog wat geprobeerd op Gebruiker:WebBoy/Hoofdpagina2. WebBoy Jelte 18 feb 2007 17:40 (CET)
Ik heb intussen ook een alternatief ontwerp aangemaakt: Gebruiker:Evil berry/Hoofdpagina1. Evil berry 18 feb 2007 19:34 (CET)
Nog een nieuw ontwerp is: Gebruiker:SPQRobin/Hoofdpagina. Evil berry 19 feb 2007 19:23 (CET)

Naar italiaans voorbeeld[brontekst bewerken]

Aangezien er in De Kroeg ook weer over de italiaanse hoofdpagina werd gesproken lijkt het mij verstandig dat ontwerp ook toe te voegen aan de lijst met ontwerpen alvorens met een stemming te starten. Overigens is deze (naar mijn idee) iets lastiger te doorgronden, hij maakt van veel sjablonen gebruik:

Verder hebben ze nog wat toegevoegd aan de italiaanse monobook.css om het werkend te krijgen en dat begint dan bij het volgende commentaar: Immagini di sfondo. Is er wellicht iemand die deze ook nog kan omzetten? Hardloper 26 feb 2007 08:55 (CET)

Update: Ik ben een beginnetje gestart op mijn eigen pagina: Hoofdpagina naar Italiaans voorbeeld. Niet alle sjablonen zijn mij momenteel duidelijk en om het werkend te krijgen moet je ook nog een stuk CSS aan je eigen monobook.css toevoegen, tenminste zo heb ik het nu opgelost. Als er iemand anders een beter idee heb dan hoor ik het nog wel. Hardloper 26 feb 2007 13:05 (CET)
Nog een update; ben er nog even mee aan het stoeien. Layout e.d. is geen probleem, echter hebben ze in Italië een andere versie van het Sjabloon:Klik in gebruik dan hier van toepassing is. Verder zit in nog te stoeien hoe ik de categorie/portalen overzicht rechtsbovenin moet doen. Het tekstuele overzicht zoals het nu is vind ik in principe wel wat.
Overigens viel mij vanochtend pas op de de Italiaanse (gepimpte) versie erg veel weg heeft van de Engelse Wikiversity. Wellicht is de Wikiversity versie nog rustiger en makkelijker te gebruiken? Wil iemand deze ook nog proberen te maken/toe te passen? Hardloper 27 feb 2007 08:53 (CET)
Is het misschien mogelijk om de portalen een functie te geven in je nieuwe voorstel? Yorian 27 feb 2007 12:37 (CET)
Hoe bedoel je dit? Ik zit nog een beetje te stoeien (zoals aangegeven) met de links in de rechterkolom. Daar kan dus ook meer aandacht aan worden besteed voor Portalen, maar hoe zie jij dat zelf? In principe biedt dit ontwerp wel meer aandacht aan de zusterprojecten (zoals je hieronder aangeeft). Hardloper 27 feb 2007 12:52 (CET)

Wat ik graag zou willen[brontekst bewerken]

Een goede plaats om dit neer te zetten kan ik niet echt vinden, dus do eik het maar hier. Wat ik graag zou willen is het volgende:

  • Minder aandacht voor portalen: Dit is wel wat lastig, aangezien de portalen dan nog minder in de aandacht komen: bezoeken mensen ze dan nog wel? Dienen portalen hoofdzakelijk voor bezoekers of voor actieve, bewerkende gebruikers?
  • Veel aandacht voor zusterprojecten: Krijgen die ook wat meer bezoekers misschien
  • Actualiteit vind ik erg belangrijk, zo kun je gelijk de achtergronden bij het nieuws zien, wat mij betreft boven uitgelichte artikelen en wist je datjes

Dat was het, misschien ter inspiratie :) Yorian 26 feb 2007 15:43 (CET)