Overleg gebruiker:178.116.54.185

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.033 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

  • Wikipedia is een encyclopedie. Uitdrukkingen als ...beide supportersgroepen lusten elkaar rauw passen daar niet in. Ook zijn in lopende teksten links naar enwiki niet toegestaan. - RonaldB (overleg) 15 jun 2015 12:32 (CEST)[reageer]

Verkeerd geplaatst verzoek[brontekst bewerken]

Beste, u plaatste een verzoek aangaande het terugplaatsen van uw bewerkingen op de pagina waarop alleen verzoeken voor hele artikelen thuishoren. Dat was niet de juiste plek. Ik verplaats het darom even naar hier:

Waarom werden mijn veranderingen aan Portland Timbers (2009) verwijderd[brontekst bewerken]

Beste

Ik had de nederlandstalige pagina van Portland aangepast aan de huidige kern en ook had ik enkele bijkomende info bijgestoken, ik vraag mij dan ook af waarom dit verwijderd is, ik heb er namelijk redelijk wat werk in gestoken en het was accurate info.

178.116.54.185 15 jun 2015 17:20 (CEST)[reageer]

Antwoord[brontekst bewerken]

Zoals RonaldB hierboven al aangaf, waren uw bijdragen verre van encyclopedisch geschreven. Deze encyclopedie wil droge en feitelijke informatie geven, geen door supporters gekleurde emoties en meningen, en geen human-interest zoals men die in de glossy's over sport kan lezen. Daarbij verving u een tabel over de selectie van een bepaald jaar (2012) door een met de selectie van 2015. Dat gebeurt meer, maar is in wezen weinig encyclopedisch: alsof de selectie van 2012 er ineens niet meer toe zou doen, terwijl die toch deel uitmaakt van de geschiedenis van de club, en juist bij de droge feitelijke informatie hoort die op Wikipedia te vinden zou moeten zijn. Als klap op de vuurpijl deed u dat zonder het noemen van een bron voor uw wijzigingen, zodat niet te controleren viel of u een spelletje speelde of verifieerbare informatie over het lopende seizoen vermeldde (en geloof me, het eerste komt vaker voor dan het laatste, bij bronloze wijzigingen in dit soort tabellen). Er staat een kader bovenaan deze pagina, waarin een aantal links naar regels, richtlijnen en hulppagina's, die u kunnen helpen bij het schrijven voor de encyclopedie. Het is raadzaam die grondig te lezen. Met vriendelijke groet, WIKIKLAAS overleg 15 jun 2015 17:46 (CEST)[reageer]

En voor Diego Valeri geldt, mutatis mutandis, hetzelfde: geen bronnen, onencyclopedische beschrijving. Daarbij plaatste u ook zijn gewicht in de tabel maar dat is geen constante, dus hoort daar niet, en veranderde u kleine letters in hoofdletters waar dat ongewenst is. WIKIKLAAS overleg 15 jun 2015 17:57 (CEST)[reageer]

  • Ik verontschuldig me voor het veelvuldige vragen naar informatie maar ik had nog niet door hoe dit werkte, is het mogelijk om deze wijzigingen terug te plaatsen zodat ik ze kan aanpassen hoe het hoort, met bronvermelding deze keer? En ook weet ik niet hoe ik gekleurde informatie heb gegeven?
    • U schreef in het artikel over Portland Timbers: "Veel MLS rivaliteiten worden een beetje opgefokt door de MLS zelf, maar de rivaliteit tussen Seattle, Vancouver en Portland is er één die natuurlijk ontstaan is, elk jaar spelen ze onder elkaar voor de Cascadia Cup en de derby's tussen Seattle en Portland zijn altijd heel beladen, beide supportersgroepen lusten elkaar rauw." Dat is een "gekleurd" verhaal. De bewering "Veel MLS rivaliteiten worden een beetje opgefokt door de MLS zelf" is niet alleen nogal amateuristisch verwoord ("een beetje opgefokt") maar wordt bovendien niet onderbouwd. De combinatie van "een beetje opgefokt" en het ontbreken van onderbouwing, maakt dat sterk de indruk ontstaat dat iemand hier z'n eigen visie geeft. Dat de zinsnede "beide supportersgroepen lusten elkaar rauw" niet in een encyclopedie hoort, was u al elders uitgelegd. Ook hiervoor geldt dat dit sterk op een eigen mening lijkt. WIKIKLAAS overleg 17 jun 2015 00:12 (CEST)[reageer]
      • Ok dat begrijp ik, maar zou het toch mogelijk zijn om eventueel de andere wijzigingen terug te plaatsen zodat ik die kan bewerken? het was namelijk nogal veel werk om de volledige selectie van 2015 te maken.

Beoordelingsnominatie Maximiliano Urruti[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Maximiliano Urruti dat is genomineerd door RonaldB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150615 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 16 jun 2015 02:04 (CEST)[reageer]