Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:217.122.241.86

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Toth in het onderwerp Cornelis Jol
Hallo, welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.171.866 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een klik op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Je vindt die knop onder InvoegenMeer. Versturen doe je met de knop Wijzigingen publiceren. Dit is alleen van toepassing bij gebruik van de brontekstbewerker. Bij gebruik van de reageerknop of Nieuw onderwerp wordt je handtekening automatisch ingevoegd.

Cornelis Jol

[brontekst bewerken]

Je toevoeging op Cornelis Jol kan zo echt niet. Op deze manier kan iedereen iets toevoegen met als argument 'het is na te gaan op de Galapagoseilanden, Rapa Nui of Pitcairn'. Over een gegeven als de vernoeming van een geografische plaats naar een persoon moet sowieso meer en makkelijker iets te vinden zijn dan op één plek. Daarom het verzoek om met een bron te komen die verifieerbaar is zonder dat degene die wil verifiëren een vliegtuig hoeft te pakken. Groet Toth (overleg) 2 nov 2016 16:06 (CET)Reageren


Beste Toth,

Dank voor je bericht. Niettemin vind ik het een erg Nederland-centrische benadering. Niet elk land heeft alles keurig in archieven opgeslagen, en vervolgens netjes gedigitaliseerd voor het gerief van de internetter. Dat is in Nederland al geen sinecure, laat staan voor landen in (bijvoorbeeld) het Caraïbisch gebied, waar de middelen beperkt en de problemen groot zijn.

Mijn verwijzing biedt niet de keuze uit drie willekeurige geografische locaties (zoals Galapagoseilanden, Rapa Nui en Pitcairn in jouw voorbeeld). Neen, het gaat om een specifiek bepaald museum, dat keurig telefonisch en per e-mail te bereiken is. Je hoeft dus niet perse het vliegtuig te pakken om deze informatie te verifiëren (hoewel ik het je beslist aanraad - je zult er geen spijt van krijgen); je kunt ook op andere wijze nagaan hoe de vork in de steel zit.

Overigens, uit de intensieve zoektocht die jij en je collega kennelijk hebben ondernomen naar aanleiding van mijn toevoeging aan het lemma, kan ook een a contrario bewijs worden gevonden. Kennelijk heeft immers geen van jullie beiden informatie gevonden die erop wijst dat een de Cornelisbaai op een andere wijze aan zijn naam is gekomen. Dit vormt dan toch een begin van bewijs, dat verder wordt ondersteund door de informatie die het Maritiem Museum jullie verder op verzoek verstrekken kan.