Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:46.174.129.253

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door DottyMcFear13 in het onderwerp Dierenpark Emmen
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.066 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Uw heeft een wijziging aangebracht in het artikel Wildlands Adventure Zoo Emmen en daarna weer teruggedraaid! Als u nog iets wil veranderen, leest u dan eerst bovenstaande. Mvg, Antoine.01overleg(Antoine) 5 jan 2016 23:14 (CET)Reageren

Dierenpark Emmen[brontekst bewerken]

Dag anonieme gebruiker. Zou u het artikel kunnen laten zoals het nu is? De eerste zin van het artikel geeft een inleiding over wat Dierenpark Emmen is, en later komt naar voren dat het park nu gesloten is. Er is geen enkele reden om als eerste zin neer te zetten dat het park is gesloten. Mvg, DottyMcFear13 (overleg) 13 jan 2016 12:56 (CET)Reageren


Geachte beheerder,

Excuus voor de aanpassingen, wij dachten eerst dat er een technische moeilijkheid was waardoor wij meermaals probeerden te wijzigen. Tevens een compliment voor uw inspanningen en beheer van deze pagina, deze ziet er verzorgd uit.

Hierbij hebben wij als WILDLANDS Adventure Zoo het verzoek om een paar regels toe te voegen bovenaan de tekst om zodoende de nadruk te leggen op het feit dat Dierenpark Emmen gesloten is en dat WILDLANDS Adventure Zoo open gaat per 25 maart 2016. Gezien dit artikel bovenaan Google vertoont wordt momenteel willen wij graag helder en transparant communiceren (gezien de bovenste regels getoond worden op Google). Dit zou ons enorm helpen de boodschap te communiceren (kijkt u maar eens als u googled op dierenpark emmen..aan de rechterkant).

Het gaat om de onderstaande regels die wij graag bovenaan het artikel zouden zien.

Dierenpark Emmen heeft de poorten definitief gesloten op 31 december 2015. Op 25 maart 2016 opent op een andere locatie in Emmen een nieuw themapark: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen (van de makers van Dierenpark Emmen)

Hoor graag van u en hopelijk kunnen we deze aanpassing doorvoeren.

Met vriendelijke groet,

Martijn van Hoorn Online Campagne Manager WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Tja, da's wel een beetje risico van het vak als je een nieuwe naam kiest. Maar ondertussen wel graag willen leunen op de naamsbekendheid van de oude natuurlijk. Er zijn hier dus twee artikelen: Dierenpark Emmen en Wildlands Adventure Zoo Emmen, de één gesloten en de ander nog niet open. Van beide maakt Google een samenvatting in de en:Knowledge Graph, dat ding dat ons 20% van het sitebezoek kostte.
Vanuit onze doelstelling is de inleiding op beide artikelen niet fout. Op Dierenpark Emmen wordt reeds in de inleiding ingegaan op de sterke punten van het park, met in het kort de recente geschiedenis en aan het eind daarvan een link naar het andere artikel. Dat Google er slechts een dertig woorden van weergeeft, daar kunnen wij niks mee. Ik weet niet hoe collega DottyMcFear13 erover denkt, maar ik denk dat een dergelijke wijziging niet met onze conventies strookt. Het bezoek aan het oude artikel overstijgt dat aan het nieuwe nog iets, maar dat zal vast wel veranderen. Succes. Vriendelijke groet, Sander1453 (overleg) 13 jan 2016 14:20 (CET)Reageren
Dag Martijn van Hoorn, bedankt voor uw reactie. Zoals ik uit uw bericht kan lezen, en verbeter mij als ik het fout zeg, probeert u de datum van sluiting van het oude park, en de opening en naam van het nieuwe park bovenaan neer te zetten zodat het in google goed en duidelijk komt te staan. Dit strookt inderdaad niet met de conventies van Wikipedia, waarin duidelijk staat dat de inleiding van het artikel een korte en zinvolle beschrijving van het artikel bevat en dus nooit kan beginnen met de sluiting van het park. Tevens wilt u via Wikipedia een boodschap overbrengen aan mensen die "Dierenpark Emmen" intypen op Google, zodat ze op google zien dat het park gesloten is en er een nieuw park wordt geopend. Dit kan ook gezien worden als een vorm van reclame/promoten, en daar is Wikipedia ook niet voor. Het beste kunt u het artikel gewoon laten zoals het nu is. Het heeft een inleiding over de geschiedenis van het park, en verteld daarna over de sluiting en over de opening van het nieuwe park met daarbij ook een verwijzing naar het nieuwe park. U mag gewoon informatie toevoegen aan het artikel, zolang het maar niet promotie of reclame als doel heeft zoals u vandaag probeerde via Wikipedia en Google. Mvg, DottyMcFear13 (overleg) 13 jan 2016 16:15 (CET)Reageren
Met betrekking tot dat laatste ("U mag gewoon informatie toevoegen aan het artikel" [...]). Nou nee! Er mag helemaal niet "gewoon" informatie toegevoegd worden. Het is namelijk wel belangrijk dat die informatie te verifiëren valt in onafhankelijke betrouwbare bronnen. Informatie die rechtstreeks van het management van het park komt, en die niet eerder door onafhankelijke bronnen werd gepubliceerd mag níet worden toegevoegd. Onder geen beding. EvilFreD (overleg) 13 jan 2016 17:30 (CET)Reageren
Per EvilFreD, ik beschreef het wat te onduidelijk. Mvg, DottyMcFear13 (overleg) 13 jan 2016 18:55 (CET)Reageren