Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:84.83.131.154

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door Dqfn13 in het onderwerp Lijst van vermoorde Russische journalisten
Welkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 84.83.131.154! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.171.851 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren". Uw bijdragen worden nu geregistreerd onder uw IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijgt u ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Registreren
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Beoordelingsnominatie Nepnieuws

[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Nepnieuws dat is genomineerd door Saschaporsche. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170304 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 5 mrt 2017 01:05 (CET)Reageren

Tip

[brontekst bewerken]

Hej! Als je niet weet hoe iets moet, kun je beter om hulp vragen dan iemands bewerking terugdraaien. Van dat eerste kun je wat leren, het tweede komt als het op deze manier gedaan wordt vaak over als 'drammen' (zelfs als het niet zo bedoeld is). Richard 19 mrt 2017 11:20 (CET)Reageren

En om bij dat leren wat te helpen: met dat minimale poetswerk wilde ik aangeven dat je op z'n minst de metadata die direct leesbaar wordt in het notenapparaat onderin artikel, van Engelstalige naar een NL-talige notatie kunt overzetten. Dat kan binnen die brij aan codes, zoals jij het noemde. Als je daar bijvoorbeeld "November 20, 2016" vervangt door "20 november 2016" of "Retrieved: December 6, 2016" door "Geraadpleegd op 6 december 2016", heb je al een stap in de goede richting gezet.
Vervolgens kan er nog allerlei verbeterwerk worden gedaan, zoals het controleren of de gegeven links nog werken (dan kun je meteen de datum bij "Geraadpleegd op ..." ophogen), het uiterlijk van de referenties gelijktrekken, zelf gevonden bronnen toevoegen, enz. Maar ik geef toe dat deze encyclopedie vol staat met notensecties waarin weinig aandacht is besteed aan dergelijke "secundaire" aspecten. Apdency (overleg) 19 mrt 2017 11:38 (CET)Reageren
Ik lees dit nu pas. Ik geef automatisch de moed op als ik twee keer word teruggedraaid. Geen zin in heen en weer gedoe. Verder no hard feelings, 84.83.131.154 23 mrt 2017 10:49 (CET)Reageren

Opwarming van de Aarde

[brontekst bewerken]

Hallo,

Ik heb je bijdrage in het artikel over opwarming van de aarde verwijderd. Het stuk over ozon past niet in het artikel. Hoewel er een klein verband bestaat tussen atmospherische chemie en klimaatopwarming is het niet per se duidelijk dat laagatmospherische ozon per se gaat toenemen onder klimaatverandering (ik denk zelf dat het zal afnemen door schonere technologie, wat een veel belangrijkere rol speelt).

Het stuk over cognitieve achteruitgang was vaag in de bron die je op gaf; cognitieve achteruitgang is een vaag begrip. New York Magazine linkte naar een artikel van een aantal wetenschappers hierover en daar kwam het cijfer 21% helemaal niet voor. Ook ging dat over het binnenklimaat, wat niet zomaar naar het buitenklimaat te vertalen is. Het zijn nu nog maar twee kleine studies die hier iets over zeggen, dus wellicht moeten we even wachten tot dit bevestigd is met een grotere onderzoeksgroep voordat we het op Wikipedia als waarheid presenteren.

Laat je niet afschrikken om weer verder te gaan met het artikel! Het stuk over gezondheid mag best nog ietsje uitgebreid worden, maar zorg dan wel voor iets betere bronnen.

Vriendelijke groeten, Femkemilene (overleg) 15 jul 2017 22:20 (CEST)Reageren

Lijst van vermoorde Russische journalisten

[brontekst bewerken]

Hallo anonieme gebruiker, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Lijst van vermoorde Russische journalisten. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en wegingscriteria of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Dqfn13 (overleg) 31 jul 2017 21:39 (CEST)Reageren