Overleg gebruiker:84.86.75.177

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door JanCK Fietser in het onderwerp Viktor Orbán

Welkom[brontekst bewerken]

Hallo 84.86.75.177, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook u hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast ziet u enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Uw bericht wordt dan automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide.

Gaat u vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
Magere Hein (overleg) 27 mrt 2018 13:19 (CEST)Reageren

Vladimir Poetin[brontekst bewerken]

Graag niet mijn commentaar verwijderen. Pas de tekst aan en vermeld dat Poetin Rechten heeft gestudeerd in Leningrad!Vermeld dat Leningrad nu St Petersburg heet, is dezelfde stad natuurlijk. R.B. *Historicus – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.86.75.177 (overleg · bijdragen) 27 mrt 2018 13:13‎

Beste R.B. *Historicus,
Deze overlegpagina is niet bedoeld voor redactiecommentaar over andere artikelen. Eerder schreef u zulk redactiecommentaar op Overleg:Vladimir Poetin. Dát is de juiste plek. Nog beter zou het zijn als u de door u gewenste verbeteringen zelf aan het artikel zou toevoegen. Dat is niet moeilijker dan een overlegpagina bewerken.
Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 27 mrt 2018 13:17 (CEST)Reageren


Viktor Orbán[brontekst bewerken]

Wijzigingen gemaakt op 8 april 2018 verkiezingsdag Hongarije, laten staan. 2 links toegevoegd met achtergrond artikelen uit de kwaliteitskranten The Guardian en de Frankfurter Allgemeine Zeitung FAZ. Verder tekst toegevoerd over de achtergrond van de huidige premier Victor Orban en zijn anti Brussel politiek. Graag laten staan.

Hartelijk dank alvast

Drs G.B. Historicus– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.86.75.177 (overleg · bijdragen) 8 apr 2018 08:41‎

Beste Drs G.B. Historicus
Of u Drs, historicus, geen van beide of welke combinatie daarvan dan ook bent, kan ik niet zien, maar zelfs als dat het geval is maakt dat u niet deskundig over de werkwijze van Wikipedia. Ik wil u er nog eens op wijzen dat inhoudelijk commentaar op een artikel thuishoort op de overlegpagina van dat artikel, niet hier. Dit is de overlegpagina voor IP-gebruiker 84.86.75.177 (overleg | bijdragen | verwijderde bijdragen | massaal verwijderen | logboek | blokkeren), het IP-adres dat u gebruikt voor uw bijdragen. Het is uitsluitend bedoeld voor overleg over bewerkingen gedaan vanaf dat IP-adres, die niet specifiek over een bepaald artikel gaan.
Uw recente bewerkingen aan artikel Viktor Orbán waren niet goed. Ik heb me niet verdiept in de inhoud ervan, maar de vorm deugde niet. Het gaat natuurlijk niet aan de spelling van de familienaam van het onderwerp Orbán te veranderen in Orban. Ook hanteren we regels over de plaats waar inhoud en externe links in een artikel staan. U bent een beginnende bewerker van Wikipedia. Dat is geen schande, zo zijn we allemaal begonnen, maar ik raad u met klem aan de links aan de rechterkant van deze pagina te bestuderen. Die beschrijven de belangrijkste regels en gewoonten van Wikipedia. Als u zich daaraan houdt zult u verder geen conflicten meer hebben over de vorm van uw bijdragen en zal, zo verzeker ik u, uw werk aan Wikipedia meer gewaardeerd worden en voor u een stuk aangenamer zijn.
Met vriendelijk groet, Magere Hein (overleg) 8 apr 2018 09:37 (CEST)Reageren
Ik had uw verzoek tot overleg hierboven niet gezien toen ik mijn bericht hieronder plaatste. Magere Hein concludeert terecht dat uw bewerkingen door mij waren teruggedraaid vanwege fouten in de opmaak, niet omdat ze niet zinvol zouden zijn. Mag ik u in dat verband ook wijzen op het overleg over het artikel op Overleg:Viktor Orbán waar zowel Magere Hein als ik vragen stellen bij de inhoud van het artikel? Wellicht heeft u ook iets aan het artikel in het NRC van dit weekend dat ik daar noem (persoonlijk geef ik de voorkeur aan Nederlandse bronnen, hoewel de door u genoemde Guardian en FAZ zeker gezaghebbend zijn en het uiteraard is toegestaan anderstalige bronnen te gebruiken en te vermelden).
Ik kan alleen maar beklemtonen wat Magere Hein al zegt: lees hoe bewerken van een artikel gaat, oefen eens in de zandbak en ga aan de slag. Ik denk dat vooral deze artikelen voor u van belang zijn: Wikipedia:Bronvermelding en Help:Referenties en voetnoten.
Ik weet wel zeker dat ik namens Magere Hein spreek als ik zeg dat wij beiden graag bereid zijn u te helpen. Ik heb zowel het artikel over Orbán als deze overlegpagina op mijn volglijst geplaatst om uw vragen te beantwoorden.
Met vriendelijke groet, JanCK (overleg) 8 apr 2018 11:52 (CEST)Reageren
Pas dan de vormgeving aan de inhoud dat is naar mijn mening waar het de lezer om gaat. U mag mijn tekst vormgeven of op een ander plaats zetten Ook de internet links naar nieuwsw sites van 2 toonaangevende kranten mag u verplaatsen. Het domweg verwijderen van mijn tekst als historicus vind ik censuur en zou op wikipedia verboden moeten worden. U gaat niet over de inhoud. Wel over de vorm, verwijder dus geen teksten van goed opgeleide Wikipedia schrijvens.
Drs G.B. Historicus– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.86.75.177 (overleg · bijdragen) 8 apr 2018 12:14‎
Beste Drs G.B. Historicus
Uit uw bijdragen blijkt niet dat u een goedopgeleide schrijver bent; uw beroerde spelling suggereert het tegendeel. Ik hoop dat ik me daarin vergis. In ieder geval vergist u zich in de manier hoe Wikipedia werkt.
  1. Uw bijdragen neerzetten in de hoop dat uw sloofjes er wel een nette Wikipediatekst van maken heet in Wikipediajargon over de muur gooien. Dit wordt niet gewaardeerd en zelden aanvaard. Andere gebruikers verbeteren met liefde een spelfoutje of niet-kloppende opmaak, maar u zult toch echt enige moeite moeten doen om zich aan de richtlijnen en conventies te houden. Andere gebruikers draaien een wrakke bijdrage, die de opmaak van een artikel of de spelling daarvan versjteert liever terug dan dat ze die opknappen. Als u daarna dat terugdraaien zelf weer terugdraait bent u bezig met wat in Wikipediajargon een bewerkingsoorlog heet, een vorm van projectverstoring die uiteindelijk tot een blokkade leidt.
  2. Van censuur is geen sprake. Een goedopgeleide historicus zou dat begrijpen. Ik snap uw teleurstelling dat de Wikipediagemeenschap uw goedbedoelde bijdragen niet zomaar accepteert, maar daaruit volgt niet dat die gemeenschap uw bijdrage censureert. Het maken van verwijten en het gebruik van beladen woorden als censuur maken een discussie als deze er ook niet gemakkelijker op. De gemeenschap is doorgaans welwillend tegen nieuwe bijdragers, maar die goede wil kan razendsnel opraken.
  3. In een overleg als dit is het gebruikelijk een reactie op andermans overlegbijdrage onder die bijdrage te schrijven. Op die manier kunnen we gemakkelijk zien wie op wat reageert. Dit gebeurt het liefst met ingesprongen tekst. U laat een tekst inspringen door het begin ervan te laten voorafgaan door een of meer dubbele punten (:), één voor elk niveau van inspringen.
  4. In een overleg als dit is het gebruikelijk een overlegbijdrage te ondertekenen door aan het einde vier tildes ('~~~~') te typen. De Wikipediasoftware vertaalt dit automatisch in uw naam en de datum en tijd van het plaatsten. Uw naam is nu uw IP-adres.
  5. Wellicht is het een goed idee als u zich als gebruiker registreert en ingelogd bewerkt. Ik zag dat u ook vanaf een ander IP-adres bijgedragen heeft. Als u ingelogd bewerkt maakt het verder niet meer uit van waar dat gebeurt. Registratie biedt nog meer voordelen.
Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 8 apr 2018 13:28 (CEST)Reageren
U verwacht toch ook niet dat uw prof uw scriptie accepteert in kladversie met de mededeling: het staat er allemaal wel zo'n beetje in, maak er wat moois van?
Ik ben chemicus (en voer de doctorstitel, maar dat is op Wikipedia van minder belang dan u zou denken) en heb ook moeten leren dat het werken aan een lemma op Wikipedia geheel anders is dan het schrijven van een wetenschappelijk artikel. Voor mij maakt dat het interessant en afwisselend.
Neem bovenstaande adviezen ter harte, lees hoe bewerken in zijn werk gaat en u zult zien hoe gewaardeerd uw bijdragen gaan worden. Maar gebruik geen termen als censuur als iemand het niet met u eens is.
Met vriendelijke groet, JanCK (overleg) 9 apr 2018 09:46 (CEST)Reageren

Viktor Orbán (2)[brontekst bewerken]

Begin nou geen bewerkingsoorlog door zonder commentaar te leveren zaken terug te draaien. Ik zeg in mijn bewerkingssamenvattingen heel duidelijk waarom ik dingen in het artikel over Viktor Orbán verander. De links staan op een foutieve plaats (onder de categorieën) en er staan zaken onder het kopje privéleven die daar niet thuishoren (het schenden van afspraken binnen de EU is geen privézaak uiteraard). Verplaats dat deel naar een beter kopje en plaats links tussen <ref> en </ref>-codes, dan is er niets aan de hand. Met vriendelijke groet, JanCK (overleg) 8 apr 2018 08:51 (CEST)Reageren