Overleg:Vladimir Poetin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Beknopt en een fout[bewerken]

Erg beknopt. Rex 3 mei 2005 00:51 (CEST)

Dat denk (dacht?) ik ook MADe 27 jul 2005 17:03 (CEST)

En dan bevat het volgens mij nog een zware fout. Putin danst geen Samba, hij beoefent Sambo (wordt in het Russisch overigens als samba uitgesproken) - een Russische sport die het midden houdt tussen kick-boksen en judo. En nu: lachen, gieren, brullen ...--Paul Pieniezny 28 mrt 2006 13:44 (CEST)

Poetin, geen Putin

Gebruiker: Wikiaeditorrus-2.0 21 nov 2015 19:12:25 (CEST)

Notificatie van CommonsTicker[bewerken]

De onderstaande afbeelding(en), die gebruikt worden op deze pagina (of overlegpagina), zijn verwijderd of genomineerd voor verwijdering op Commons. Als de afbeelding verwijderd is, haal dan de afbeelding van de betreffende pagina. Indien je het niet eens bent met de nominatie of verwijdering kun je op Commons een reactie plaatsen op de verwijderlijst, of op de overlegpagina van de verwijderende admin.

-- CommonsTicker 4 mrt 2007 15:19 (CET)

Hahaha er staat in het russisch geen Poetin maar Poemin! Пумин het moet zijn Путин

Er staat wel degelijk Путин, kijk maar in de brontekst. Waarschijnlijk wordt het door de cursivering anders weergegeven. Niels(F)?ceterum censeo formulam wikify delendam esse 17 sep 2007 15:39 (CEST)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Poetin_KGB.jpg[bewerken]

Eén of meerdere afbeeldingen die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Poetin_KGB.jpg, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20090417. --E85Bot 18 apr 2009 03:04 (CEST)

vermelden dat Poetin ook een misdadiger is?[bewerken]

Ik begrijp niet goed waarom in dit artikel niet ook vermeld wordt dat Poetin een misdadiger is, die onschuldige mensen jarenlang in de cel zet. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.28.34.141 (overleg · bijdragen) 16 okt 2013 14:22

Zoiets wordt op Wikipedia als niet-neutrale informatie beschouwd. Zie Wikipedia:Neutraal standpunt en ook het artikel Misdadiger, waarin een definitie wordt gegeven. Apdency (overleg) 20 dec 2013 20:18 (CET)

"In de meeste talen wordt zijn achternaam geschreven als Putin."[bewerken]

Dit is geweldig oninteressant. De Cyrillische letter 'y' waar het om gaat wordt nu eenmaal uitgesproken als de Nederlandse 'oe', en dus logischerwijze ook zo getranslitereerd. Rbakels (overleg)

Inderdaad, zeker zo prominent in de eerste alinea. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 mrt 2014 09:56 (CET)

Controversieel[bewerken]

Het onderdeel 'Controversieel' hoort volgens mij te staan onder het onderdeel 'Politieke stijl'. Het artikel begint dan, zoals gebruikelijk, met het onderdeel 'Biografie'. Bob.v.R (overleg) 6 aug 2014 22:49 (CEST)

Neutraliteit?[bewerken]

Niet bedoeld ter verdediging of rechtvaardiging van Poetins handelen, maar in het belang van Wikipedia als neutrale informatiebron, trek ik de neutraliteit van dit artikel ernstig in twijfel. Poetin staat in het Westen alom bekend als schurk, maar een encyclopedie zou hier niet in mee moeten gaan en zou neutraal informatie moeten verschaffen. Natuurlijk horen controverses bij die informatie, maar de encyclopedie zelf suggereert ook Poetins doen en laten te veroordelen. Leg de focus niet zo op wat hij (vanuit Westers-democratische ethiek) fout doet en verwoord controverses neutraal en afstandelijk. Persoon X zegt A, persoon Y zegt B. Niet: Hij is erg A, alhoewel de Russen zelf hem B vinden. 84.107.138.62 21 dec 2014 12:53 (CET)

Heb je specifiek iets waar je je aan stoort? Een voorbeel van POV? Of moeten we in het algemeen lief zijn voor Poetin? Kleuske (overleg) 21 dec 2014 13:39 (CET)
Laat duidelijk zijn (was volgens mij al duidelijk, als je kunt lezen) dat ik persoonlijk geenszins achter Poetins handelen sta, dus dat 'lief zijn' was niet echt nodig. Neutraal zijn is dat wel. Met de onderdelen Biografie en Persoonlijk leven niks mis. Het onderdeel Politieke stijl bevat daarentegen bijna uitsluitend kritiekpunten, met uitzondering van een citaat van Poetin zelf en het feit dat hij in 2013 in Nederland is geweest (wat trouwens niet bijzonder veel met politieke stijl te maken heeft). Weinig objectieve verslaggeving van zijn daadwerkelijke politieke stijl. Het kopje Dictator bevat bijna uitsluitend subjectieve en/of bron-/citaatloze doch zulks behoevende uitspraken. Zie bijvoorbeeld "Hoewel de president volgens het Russische systeem officieel boven de premier staat, leek Poetin in de praktijk nog altijd de rol van werkelijke Russische leider te spelen." Dat is voor een encyclopedie een erg gewaagde uitspraak, vooral gezien deze niet is gesterkt door bronnen of citaten. Daarnaast worden 'tegenstanders' en 'critici' nergens nader gespecificeerd of geïdentificeerd, maar wel uitgebreid als bron aangehaald. Dat zijn nogal brede termen. Het hele kopje bevat sowieso veel relatieve termen (steeds meer, veel, hard, stevig) die slechts een negatieve connotatie, maar geen daadwerkelijke indicatie geven. Ik zal het voor de slechte lezers nog maar eens herhalen: ik ben absoluut geen aanhanger van Poetin, maar, hoezeer wij allemaal hem ook een schurk vinden, een encyclopedie behoort op objectieve wijze informatie te verschaffen. 84.107.138.62 21 dec 2014 17:03 (CET)

Martial Arts faker[bewerken]

Beetje dom om te zeggen dat hij de 9e en 8e dan in iets heeft. Dat is onmogelijk als je "president"/dictator bent. 8/9e dan houd in dat je elite grootmeester bent. normaal gesproken ben je hier 24/7 je hele leven lang mee bezig. Dat zie ik hem niet doen, met zijn gekochte 8e en 9e dan...

Zie de echte grootmeesters: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_taekwondo_grandmasters

Re: Martial Arts faker[bewerken]

Beetje raar, niet? Dus iemand die president/dictator, tiran, dief, misadiger, hitler etc. etc. kan geen grootmeester zijn?

Waardeloos[bewerken]

Volgens dit artikel bestaat Putin uit:


-Liberale economie -Pussy Riot -Authoritair regime

Fijn Wikipedia, dat je door de jaren heen altijd een baken van kwaliteit bent gebleven Soldaat88 (overleg) 28 aug 2016 02:20 (CEST)

Dank je voor je compliment Stefan. Ik ben hier sinds 2002 en het is altijd weer fijn te zien dat mensen ons harde werk op prijs stellen. Ik vraag me alleen af wat jij eigenlijk doet om aan die kwaliteit bij te dragen. Dus dusver hebben we daar eigenlijk nog niet veel van gezien. Of kun je alleen maar schelden? Jcwf (overleg) 28 aug 2016 02:29 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Vladimir Poetin. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 12 dec 2017 07:06 (CET)