Overleg gebruiker:Clemens van r

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Clemens van r
Hallo Clemens van r, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.957 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot (overleg) 2 feb 2012 08:23 (CET)Reageren

Dag Clemens van r, Welkom op Wikipedia! Je bijdrage aan het artikel Webcare voldoet niet aan de richtlijnen van Wikipedia. Het beste is de hele tekst terug te nemen, kennis te nemen van de informatie die via bovenstaand kader wordt aangereikt en daarna een nieuwe poging te wagen. Je zou kunnen beginnen met de snelcursus. Veel succes! --JanB (overleg) 2 feb 2012 09:39 (CET)Reageren

Hoi. Ik heb je bijdrage verwijderd (maar die is hier nog terug te vinden) omdat die niet neutraal was. Bovendien vervang je bestaand materiaal geheel zonder reden aan te geven. Het is niet de bedoeling bestaand materiaal te vervangen tenzij het daarmee heel erg verbetert: een beetje rekening houden met de vorige auteurs. Het is ook de bedoeling zo droog en zakelijk mogelijk te schrijven: een artikel is geen essay. Zie ook WP:ENCY. Ik raad aan het bestaande artikel geleidelijk uit te breiden, en daarbij ook de opmaak in de gaten te houden. Groetjes. — Zanaq (?) 2 feb 2012 10:39 (CET)
Hallo, omdat het eerste artikel een beginnetje was ging ik ervanuit dat het complete artikel vervangen kon worden. Excuses als ik hiermee iemand beledigd heb. Heb je een aantal concrete voorbeelden wat betreft de encyclopedische waarde? Dan kan ik het artikel mogelijk iets aanpassen zodat deze geschikt wordt voor Wikipedia. De informatie die in het artikel staat is denk ik wel belangrijk voor de gemeenschap. Clemens van r (overleg) 2 feb 2012 11:13 (CET)Reageren
Bijvoorbeeld Webcare is een term die u mogelijk nog nooit gehoord heeft, mooi verwoord: Hiermee is de kous echter nog niet af Het is hierbij belangrijk om niet in vage termen te vervallen, maar persoonlijk te blijven. Of je nu. Bijvoorbeeld de lezer moet niet direct aangesproken worden (dus geen je, maar men of de lijdende vorm). Groetjes. — Zanaq (?) 2 feb 2012 11:19 (CET)
Bedankt voor het aanwijzen van dit punt. Ik zal het artikel reviewen en hierbij het aanspreken van de lezer achterwege laten. Verder zal ik mijn best doen om het artikel zo aan te passen dat elke schijn van commercie eruit gehaald wordt. Is het ook bij een "beginnetje" van een artikel noodzakelijk dat deze blijft staan? Groet, Clemens van r (overleg) 2 feb 2012 11:35 (CET)Reageren
Dat maakt het wel makkelijker denk ik: je kan het wel verbeteren natuurlijk. Zo zie je meteen ook hoe het ongeveer hoort met wikicode en zo, en heb je een stijl om bij aan te sluiten.
Het is het uitgangspunt van wikipedia dat alles doorlopend verbeterd kan worden. Als inhoud steeds vervangen wordt werkt dat mechanisme niet meer, en gooit men werk weg van alle vorige gebruikers die inhoud hebben toegevoegd of verberingen hebben aangebracht. Verbeteren+uitbreiden is dus in de meeste gevallen het beste. Groetjes. — Zanaq (?) 2 feb 2012 12:35 (CET)