Overleg gebruiker:Davin/Archief16

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een ludiek bedoeld sjabloon, gemaakt om bestrijders van vandalisme te ronselen die zo nu en dan willen helpen Wikipedia "opgeruimd" te houden. Elke keer als je dit sjabloon leest moet je gelijk op de link klikken en de laatste 10 anonieme wijzigingen controleren, wat je ook aan het doen bent. Dit kost hooguit een paar minuten.

Je hoeft je niet persoonlijk aangevallen te voelen door dit sjabloon: dat je dit sjabloon te zien krijgt wil absoluut niet zeggen dat je te weinig zou doen voor Wikipedia, integendeel zelfs. Voel je vrij dit sjabloon verder te verspreiden door {{Gebruiker:Yorian/wieditleest}} op een overlegpagina te plakken.



Yoga asanas on nl.wikipedia

Hi Davin, I noticed you connecting some stuff I was doing on en.WP Asana article to nl.WP. Wondering if you might be interested in helping with or at least commenting on a "background" longer term project - collating all those stubs about Asanas into 1 main document with only pages for the really important Asanas which have lots of text. I'm slowly making a page in my en.WP userspace to do this, which, when proven and accepted, many of the stubs will become redirects to.

As well as people to keep an eye on the process, it would also be good to have people on other language WPs who might be interested in contributing to a similar process for their language versions. Despite having a native Flemmish partner, my dutch isn't good enough to do this!

Let me know, best, Trev M 12 jun 2010 22:53 (CEST)[reageer]

PS. The engineer here loves that funky CV joint model on your page!

Thank you for your compliment!
However ... to be honest, I don't see a reason for your multiple merge proposal. After my opinion a list like asanaoverzicht and the English equivalent is a very good thing, however just on its own and inclusive of keeping all the separate articles. So, merging all asana's in it and removing the separate articles, is something that doesn't serve any real goal at all. In case I can help you: please ask, but not in case of supporting the merge proposal, I'm sorry to say so. I don't see a reason why stubs are not Wiki-worthwhile... nevertheless and in every case with my best regards, Davin 12 jun 2010 23:18 (CEST)[reageer]

Meerpop

Kan iemand mij toelichten waarom mijn nieuwe artikel onder de naam MeerPop is verwijderd?

Met vriendelijke groet,

Marco Reder

Wegens promotie en auteursrechtenschending, lees verder hier. --Sonty 13 jun 2010 11:31 (CEST)[reageer]
In de toelichting van de verwijdering stond ook aangegeven: Auteursrechtenschending, promo + auteursrechtenschending http://www.meerpop.nl/Informatie/index.php - Met vriendelijke groet, Davin 13 jun 2010 11:32 (CEST)[reageer]

Millawanda

Wat is de reden dat Millawanda verwijderd is?...tot nu toe is er slechts rudimentaire info over de Anatolische bronstijd op de nederlandse wikipedia site en vaak amateuristisch samengesteld. Mijn bijdrage probeerde een aanvulling te zijn en een coherent beeld te schetsen dat zowel het item Milete en Millawanda recht doet.

Dit soort verwijderingen zijn geen bijdrage maar een verarming. De reden dat een gedeelte van de tekst rond Milete gecopieerd was in aangepaste vorm is dat het item Millawanda wel overeenkomst zal moeten hebben met dat van Millawanda en dat het begrip van lezers ten goede komt, terwijl ook de nodige accentverschuivingen van belang zijn voor mensen die relevante kennis hebben van de Anatolische bronstijd.

Met deze verwijdering eindigt mijn poging de Nederlandse Wikipedia site te updaten naar de huidige ontwikkelingen en wordt de groeiende discrepantie tussen de Engelse site en de Nederlandse site alleen maar groter.

Dank daarvoor!– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Yamamoto (overleg · bijdragen) 19 jun 2010 20:52

Beste Yamamoto,
Het artikel over Millawanda dat je samenstelde, was een copy-paste van materiaal dat al aanwezig was op de Nederlandse Wikipedia. Daarbij miste de opmaak, categorieën, interwiki's en interne links. Het artikel kwam er dus zo'n beetje op neer van: laten anderen de rest maar doen. Ik zou het jammer vinden wanneer je je uit het veld laat slaan omdat deze copy-paste van je werd verwijderd. Echter zien we je hier heel graag wanneer je zelf artikelen wilt schrijven. Als ik je daarbij helpen kan, zeg het dan gerust. Ik wil eventueel zelfs het artikel van Millawanda wel (tijdelijk) terugzetten, wanneer je het wilt verbeteren. Met vriendelijke groet, Davin 19 jun 2010 21:00 (CEST)[reageer]

Beste Davin,

Het artikel was nog in de maak terwijl je het verwijderde. Iedereen die iets van dit onderwerp afweet weet dat een objectieve bijdrage hier echt van belang is. Ik ben nog niet geheel ingevoerd in de technische aspecten van de opmaak en zoals ik al schreef was het gekopieerde (maar op fundamentele punten aangepaste) gedeelte bedoeld om mensen een goed overzicht te bieden als het gaat over de items Milete in samenhang met Millawanda. Voetnoten zijn, voor iemand die zijn materie kent, alleen van belang voor de finale opmaak. Daarvoor is mij de kans nu niet geboden. Het zou echt heel jammer zijn als het uiteindelijke artikel géén verband kent met het item Milete. Daarnaast zal ik natuurlijk tijd nodig hebben om alle exacte referenties toe te voegen (Mountjoy, Bryce, Hawkins, Garstang, Korfmann, Kolb, Mee, Watrous, etc.) aangezien de hoeveelheid referenties bij een zo gecompliceerd onderwerp als de Anatolische bronstijd enorm zijn lijkt het me onnodig een artikel te verwijderen dat nog gaandeweg in de maak is. De referenties die ik over dit onderwerp tot nu toe ben tegengekomen zijn trouwens 'outdated" en niet echt meer relevant. Mijn vermoeden is dat de verwijdering niet op kennis van het onderwerp is gebaseerd maar eerder op de simpele vaststelling dat een gedeelte van de tekst gekopieerd was. Ik vind echter dat een artikel over Millawanda directe overeenkomsten moet hebben met de aanwezige tekst over Milete. Ik zelf ben erg sceptisch over sommige van de genoemde feiten in het artikel Milete als het gaat over de bronstijd-variant daarvan. Mijn poging tot een meer objectieve benadering maakt gebruik van dit artikel om verwarring te voorkomen en een duidelijke accent verschuiving te introduceren waarbij mensen die een goed beeld hebben van de Anatolische bronstijd niet in verlegenheid worden gebracht, maar tegelijkertijd het artikel aangaande Milete en haar bronstijd-verleden niet wordt tegengesproken door een volledig andere benadering (die eigenlijk nodig is voor een correcte historische weergave).

Ik zou het daarom op prijs stellen als je het artikel weer openbaar maakt, zou er daarnaast geen enkel probleem mee hebben om samen dit artikel te verbeteren, zolang er een vorm van geduld wordt beoefend om een artikel te presenteren dat ook echt up to date is.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Yamamoto (overleg · bijdragen) 19 jun 2010 21:42

Hallo Yamamoto, ik heb het artikel naar je eigen ruimte verplaatst: Gebruiker:Yamamoto/Millawanda. Als je denkt dat hij klaar is, wijzig de titel dan maar weer naar de hoofdnaamruimte. Ik denk dat dat wel goed moet komen. Succes! Met vriendelijke groet, Davin 19 jun 2010 21:48 (CEST)[reageer]

Npad

Hi, ik zie dat je de Npad pagina had verwijderd voor "Expliciete reclame/(zelf)promotie/werving/propaganda". Ik snap nu niet echt waarom deze pagina is verwijderd. Ten eerste de pagina was nog niet af (was nog druk bezig) en ten tweede er staat als reden zelfpromotie/reclame maar het was meer een productpagina zoals de iPad en in mijn ogen ook totaal geen propaganda... Is het nu ook zo dat ik voor andere tablets (HP slate, joojoo, Google tablet, etc) geen pagina's aan mag maken en alleen de ipad toegestaan is? Thanks. --555Martijn 23 jun 2010 18:16 (CEST)[reageer]

Een iPad is een product dat zich al bewezen heeft. De Npad is nog niet op de markt gebracht. Daarom heb ik n.a.v. de nuweg-nominatie de conclusie getrokken dat er inderdaad sprake is van expliciete reclame. Zie bijvoorbeeld ook: Wikipedia:Reclame. Vraag gerust voor een second opinion op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen, als je nog steeds denkt dat ik het niet juist heb. Davin 23 jun 2010 18:23 (CEST)[reageer]
Bedankt voor de reactie, maar wanneer heeft een product zich bewezen? Er zijn echt meer dan genoeg tablet-pc'sin de maak of bijna verkrijgbaar. Mag ik deze dan pas aanmaken als ze vekrijgbaar zijn? En hoe zorg ik er dan voor dat die niet een "reclame" is (vond persoonlijk de Npad pagina niet echt een reclame, gewoon een 'nieuwe' pagina)? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 555Martijn (overleg · bijdragen) 23 jun 2010 20:04
Het meest duidelijk waarom de NPad naar mijn mening nog geen E-waarde (relevantie voor Wikipedia) heeft, is het feit dat de NPad nog niet op de markt is. Zelfs bij politici die nog niet in het parlement zitten, wordt moeilijk gedaan wanneer er al een artikel over wordt geschreven. Daarbij zijn we wat betreft het reclame-aspect hier nogal gevoelig, omdat veel bedrijven Wikipedia willen gebruiken als springplank voor hun producten/diensten.
Wil je een betreffend artikel goed doen, zonder de kritiek te krijgen dat het reclame is, dan heb ik een paar tips voor je:
  • Allereerst zou je er goed aan doen, eerst te wachten tot het op de markt is, zodat nagegaan kan worden of het product daadwerkelijk relevant werd. Nu weten we dat gewoon nog niet.
  • Misschien is het handig om "Wikipedia:Relevantie" even te lezen. Punten die aanverwant ook het een en ander duidelijk maken zijn: Organisaties, Ondernemingen en Software.
  • Verder zou ik er geen link in zetten naar de website van het product.
  • Ik zou verder onafhankelijke bronnen nemen. Deze van de NOS kwam ik bijvoorbeeld tegen.
  • Ik zou ook zoeken naar kritische punten. Als het product op de markt is, zullen er vast wel kritische websites zijn die het product getest hebben.
Als ik je verder nog ergens mee kan helpen, dan geef het maar aan.
Succes ermee! Met vriendelijke groet, Davin 23 jun 2010 20:53 (CEST)[reageer]

Dalai Lama

Hallo Davin, what is the reason you deleted some interwikies? Tanx!--DiHri 25 jun 2010 18:44 (CEST)[reageer]

Thank you for asking!
There are two articles on the Dalai Lama: "Tenzin Gyatso" (the current, 14th Dalai Lama) and "Dalai Lama" (in general).
Before I made the interwiki correction, I investigated what articles interlinked really to the exact articles with interwikies. Following to that, I made the correction: I removed the interwiki's form the articles Dalai Lama when they corresponded to the 14th Dalai Lama Tenzin Gyatso, and replaced the interwiki's in the article of Tenzin Gyatso instead.
In fact that is what I did: a correction/shift of interwikies. In Dutch (.nl): step 1, step 2
With sincere regards, Davin 25 jun 2010 22:29 (CEST)::[reageer]

Okay then, thank you for that work! All the best!--DiHri 27 jun 2010 12:38 (CEST)[reageer]

Thanks. you too. Davin 28 jun 2010 19:18 (CEST)[reageer]

verbetering Trenton Lee Stewart

Hallo, Ik wil u bedanken dat u mijn pagina over Trenton Lee Stewart heeft verbeterd. Ik ben nog niet zo lang op Wikipedia en weet dus nog niet precies wat ik moet doen. Nogmaals bedankt,

rikstvanderschoor 28 jun 2010 09:57

Graag gedaan. Een maker van een artikel mag overigens zelf niet de het weg-sjabloon verwijderen. Het was daarom beter geweest de discussie op de verwijderpagina aan te gaan. Een ander mag dat na een beoordeling wel doen. Ik heb het daarom maar zo gelaten en de nominatie op de verwijderlijst weggehaald. Succes hier verder. Als je vragen hebt, kom dan gerust weer langs hier. Met vriendelijke groet, Davin (CEST)

Shatra

Davin,

Ik heb zojuist een artikel geschreven over Shatra, regent van Tibet in de periode 1862-1864. Dat is dezelfde man die ik eerder in het artikel over de regenten van Tibet ten onrechte de naam Shastra gaf. Nu zie ik echter nu pas dat jij al een artikel over een andere Shatra heb geschreven. Die is overigens wel latere familie van hem.

Jij bent veel IT vaardiger op Wikipedia dan ik,dus ik ik zou het op prijs stellen als je een oplossing hiervoor weet. Want dan lossen zich op de pagina regenten van Tibet en die van regering van Tibet weer een aantal rode links op.

Vriendelijke groet,renevsRenevs 30 jun 2010 22:11 (CEST)[reageer]

Ik heb er de doorverwijspagina "Shatra" van gemaakt met vier verschillende namen. Ik vermoed dat je de eerste bedoelt? Van de derde en vierde heb ik niet echt biografische gegevens om er een korte introductieregel aan te wijden. Als je de doorverwijspagina kunt verbeteren, doe dat dan vooral. Met vriendelijke groet, Davin 1 jul 2010 18:09 (CEST)[reageer]

Dank. Ik heb het artikel inmiddels geplaatst.

Vriendelijke groet renevsRenevs 1 jul 2010 21:23 (CEST)[reageer]

Verwijdering "Gedragseconomie"

Ik snap niet helemaal waarom je het Nederlandse artikel over Gedragseconomie verwijdert hebt en al helemaal niet waarom je het "geboekt" hebt onder onzin/vandalisme. Iemand die zocht op Gedragseconomie vond niks. Het nieuwe artikel was slechts een doorverwijzing naar artikelen in andere talen, zodat degene die iets zoekt over gedragseconomie in ieder geval iets vindt. Liever had ik een elegantere oplossing dan verwijderen gezien. --SjorsProvoost 4 jul 2010 16:48 (CEST)[reageer]

Beste Sjors, dit was geen artikel maar een notitie. Die mogen niet in de hoofdnaamruimte van de encyclopedie staan. Misschien had ik niet "onzin/geklieder/vandalisme" als verwijderreden moeten aanklikken, maar "geen zinvolle inhoud". Daar heb je wel gelijk in. Als artikel kon het in elk geval niet blijven bestaan, want dat was het niet. Ik zag dat SieBot je het welkomssjabloon al heeft gegeven op je overlegpagina. Als je daar doorheenbladert zie je wat hier op Wikipedia minimaal aan eisen gesteld wordt. Ook handig is de Wikipedia:Snelcursus. Als je een artikel wilt schrijven en er niet helemaal uitkomt, schroom dan niet om te vragen. Ik help dan graag. Veel plezier en succes hier verder. Met vriendelijke groet, Davin 4 jul 2010 16:57 (CEST)[reageer]

Alert!

Bedankt voor deze alerte ingreep. Ik had het artikel geopend juist met de bedoeling om het vandalisme terug te draaien, maar toen vielen me plotseling andere fouten in het artikel op, waardoor ik uiteindelijk het vandalisme uit het oog verloor. --Flinus 7 jul 2010 11:15 (CEST)[reageer]

Graag gedaan. Hij viel op bij de vandalismebestrijding. Davin 7 jul 2010 11:22 (CEST)[reageer]

Herstel Noordelijke Nederlanden

Hallo Davin, ik zag dat je onlangs de redirectpagina Noordelijke Nederlanden verwijderd hebt. Ik ben van mening dat dat ten onrechte gebeurd is. Noordelijke Nederlanden is weliswaar niet de exclusieve benaming van de Republiek der Verenigde Provinciën, maar wordt in het algemeen wel als synoniem daarvoor gebruikt, als tegenhanger van de Zuidelijke Nederlanden. Nu zijn ook vele links naar Noordelijke Nederlanden rood geworden. Daarom wil ik je graag verzoeken, indien mogelijk, de verwijdering van de pagina Noordelijke Nederlanden weer terug te draaien. Met vriendelijke groet, Paul2 7 jul 2010 18:16 (CEST)[reageer]

Als ik dat zou doen dan zouden al die links echter niet naar het juiste artikel verwijzen. Weet je er misschien genoeg van om er een doorverwijspagina van te maken? Dan doen we het meteen goed. Met vriendelijke groet, Davin 7 jul 2010 18:24 (CEST)[reageer]
Noordelijke Nederlanden naar Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden doorverwijzen is de beste oplossing. In de allermeeste gevallen, zowel in artikelen hier, als in het algemene spraakgebruik, wordt dat ook bedoeld. Ik had beide benamingen dan ook naast elkaar gezet op de "doorverwijspagina" Nederlanden. Groeten, Paul2 7 jul 2010 18:38 (CEST)[reageer]
De allermeeste gevallen is niet exact genoeg. Ik heb er daarom een doorverwijspagina van gemaakt: Noordelijke Nederlanden. In de artikelen zullen de interne linken wel aangepast moeten worden. Ik heb daar te weinig kennis van. Gebruiker:Paul B deed toen het verwijderverzoek. Misschien is het verstandig met hem te overleggen als je er niet uitkomt. Met vriendelijke groet, Davin 7 jul 2010 18:42 (CEST)[reageer]
Okay, dit is zo voorlopig ook wel een acceptabele oplossing, dank je! Groeten, Paul2 7 jul 2010 19:03 (CEST)[reageer]