Overleg gebruiker:DeTamboer
Onderwerp toevoegenHartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.171.774 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
- De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels. - Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik. - Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen. - Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt. - Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel. - Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen. - Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken - Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia - Vraag je mentor om hulp
Iedere nieuwe bewerker krijgt automatisch een mentor. Je kunt bij die persoon terecht met al je vragen. - Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia. - Conflictafhandeling
Kom je er niet uit en dreigt een discussie uit de hand te lopen? Kijk wat je kunt doen om conflicten te voorkomen en waar je terechtkunt als het wel misgaat. - Contactmogelijkheden
Zoek je contact? Je kunt bijvoorbeeld een bericht achterlaten op de overlegpagina van een andere gebruiker, helpdesk, kroeg of chatten op de Discordserver. Ook zijn er genoeg gebruikers die openstaan voor hulp of privécontact via e-mail of een Discordgesprek.
Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een klik op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Je vindt die knop onder Invoegen → Meer. Versturen doe je met de knop Wijzigingen publiceren. Dit is alleen van toepassing bij gebruik van de brontekstbewerker. Bij gebruik van de reageerknop of Nieuw onderwerp wordt je handtekening automatisch ingevoegd.
De Tamboer
[brontekst bewerken]Beste gebruiker DeTamboer. Ik heb het artikel De Tamboer, wat door u is aangemaakt weer verwijderd. Dit omdat de inhoud expliciete reclame betrof. Wikipedia is geen plek voor reclame, dat kan op een eigen webstek. Mvg, MatthijsWiki (overleg) 27 jul 2016 13:09 (CEST)
Hoi Matthijs,
Wat jammer dat je er zo naar kijkt, zeg. Het is geschreven als informerende tekst over het theater, dat volgend jaar maar liefst 50 jaar bestaat. Als niet-commerciële en zelfs ANBI-instelling hebben wij helemaal geen winstoogmerk en dus ook geen commercieel belang. Kan ik nog in bezwaar gaan tegen het verwijderen van dit artikel? Alvast bedankt, vriendelijke groet DeTamboer (overleg) 27 jul 2016 13:36 (CEST)
- Het is mogelijk om een terugplaatsverzoek te doen, dat kan hier. Echter acht ik de kans zeer klein dat het verzoek wordt gehonoreerd. In het artikel stonden zeer veel passages die niet objectief waren. Voorbeeld daar van is:
- De Tamboer is een eigentijds en zichzelf steeds opnieuw uitvindend podiumconcept. Met alle ruimte voor grote producties én voor kleinschalige. We zoeken en bieden de diversiteit. Zowel nationaal, regionaal als – natuurlijk - lokaal. De Tamboer is een middelpunt van uitgaan in de meest brede zin van het woord en voor het meest brede publiek in en om Hoogeveen. Een plek waar mensen weer terugkomen.
- Dit zijn allemaal teksten die prima passen op een eigen website, maar bij een serieuze encyclopedie worden neutrale teksten verwacht die te controleren zijn bij objectieve onafhankelijke bronnen. MatthijsWiki (overleg) 27 jul 2016 13:51 (CEST)
Hallo Matthijs,
Ik begrijp je punt en heb een nieuwe, veel objectievere tekst geschreven. Hoe kan ik deze nu plaatsen? Een terugplaatsverzoek is dan niet van toepassing, lijkt me? Het gaat om deze tekst, die ik graag ook van de juiste linkjes en foto's zou willen voorzien. Alvast bedankt! DeTamboer (overleg) 27 jul 2016 15:46 (CEST)
Theater De Tamboer In 1960 besloot het gemeentebestuur van Hoogeveen om een cultureel centrum te stichten. Koningin Juliana opende De Tamboer op 21 april 1967. Eén van de belangrijkste theaterarchitecten van Nederland, Amsterdammer Onno Greiner, realiseerde met de bouw van De Tamboer zijn eerste meesterwerk. Na een aantal jaar bleek een nieuwbouw gewenst. Op 23 april 1966 sloeg cabaretier Youp van ’t Hek de eerste paal van de nieuwbouw. Op 1 september 1977 opende (toenmalig prins) koning Willem Alexander officieel de hernieuwde Tamboer. In 2017 viert het theater haar vijftigjarig bestaan.
Het theater beschikt over twee zalen: een middelgrote zaal (480 plaatsen) en een grote zaal (760 plaatsen).
Fusie In 2017 zal Theater De Tamboer fuseren met de Hoogeveense culturele instellingen Bibliotheek Hoogeveen – de Verhalenwerf en Het Podium.
- Dat is inderdaad veel beter. In het geval van een volledig nieuwe tekst kan je het artikel gewoon opnieuw aanmaken. Klik op de rode link van De Tamboer, plak je nieuwe tekst erin en dan opslaan. MatthijsWiki (overleg) 27 jul 2016 15:49 (CEST)
Hartelijk dank! DeTamboer (overleg) 29 jul 2016 10:29 (CEST)