Overleg gebruiker:Eikenboom2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op Wikipedia, Eikenboom2! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.955.439 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.png

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Overleden personen[bewerken]

Beste Eikenboom2, fijn dat je wil bijdragen aan Wikipedia! Ik zag je intussen een aantal overleden personen toevoegen aan de hiervoor bestemde lijsten. Mag ik je vragen bij de bronnen ook de titel van de bron mee te geven? Alle andere bronnen worden ook zo weergegeven en het maakt onderaan ook duidelijk wat de bron inhoudt i.p.v. dat er een nietszeggend nummer staat. Vriendelijke groet, MichielDMN 🐘 (overleg) 26 jun 2017 11:03 (CEST)

Ik merk nu ook op dat je {{en}} plaatste bij een deel van je bronnen, helaas soms verkeerd. Die "en" geeft de taal aan: Engels. Enkele van je bronnen waren echter niet in het Engels. Kun je hier ook even op letten a.u.b.? MichielDMN 🐘 (overleg) 26 jun 2017 11:07 (CEST)
Bedankt voor je feedback op mijn overlegpagina. Ik zie dat het nog steeds niet goed lukt. Ik zag je bv. {{arg}} ingeven als taal, maar dat werkt niet: "arg" is geen ISO-code voor een taal en Argentijns is ook niet echt een taal: het is Spaans. {{es}} dus. Als het niet lukt, voer dan gewoon geen taal in en plaats gewoon de URL. Om een titel aan je bron te geven, moet je na de URL gewoon de titel invoeren, zoals in dit voorbeeld: [http://www.wikipedia.org Titel], waarbij "Titel" dus de titel van de bron is (gewoon copy-pasten uit de website die je gebruikt als bron). Hopelijk geraak je hiermee al wat verder. MichielDMN 🐘 (overleg) 26 jun 2017 14:44 (CEST)
Kijk eens naar wat ik deed aan jouw bewerking, dan snap je misschien hoe je je aanpassingen meteen goed kunt doen. Ik moest nl. net nog maar eens de taal aanpassen en een titel ingeven. MichielDMN 🐘 (overleg) 28 jun 2017 16:07 (CEST)
@Eikenboom2:Beste Eikenboom2, wil je ajb de bovenstaande opmerkingen en wenken van MichielDM ter harte nemen? (ik wilde net ook al een boodscap achterlaten maar blijkt dat Michiel al geprobeerd heeft je aandacht hierop te vestigen.. Je lijkt het alleen nog niet te hebben opgemerkt .. Geef alsjeblieft even een bevestiging als/dat je dit hier hebt gelezen en er vanaf nu op zal letten... Dank je wel! - martix (overleg) 28 jun 2017 16:26 (CEST)
@Martix: Beste Martix, zie ook hier. MichielDMN 🐘 (overleg) 28 jun 2017 16:37 (CEST)
Ik zie dat je nog steeds rare dingen doet met de bronnen. Waarom tik je de brontitels over en kopieer je ze niet gewoon (met CTRL+C of door rechts te klikken)? Je tikt ze precies wel vaak verkeerd over. Extra werk voor jou (kopiëren en plakken is eenvoudiger) en voor wie het moet opknappen. MichielDMN 🐘 (overleg) 8 aug 2017 20:23 (CEST)

Henk den Arend[bewerken]

Hallo Eikenboom, via deze sessie (deel 1) kwam ik er toevallig achter dat je op 30 augustus het sjabloon verwijderde dat ik in artikel Henk den Arend op 29 augustus plaatste. Het sjabloon vermeld expliciet: "NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is." Het is niet de bedoeling dat je op eigen inzicht die sjablonen gaat verwijderen, daardoor is de situatie ontstaan dat nu, anderhalf maand later de kwestie niet formeel is afgesloten. Met dergelijke nominaties is het de bedoeling dat een moderator na twee weken de inhoud beoordeeld en het besluit neemt te behouden. Een andere optie is om de link te volgen naar de te beoordelen pagina's en daar te wijzen op de gemaakte verbeteringen zodat de nominator zelf het sjabloon en daarmee de nominatie kan intrekken. Ik heb voor de vorm het sjabloon herplaatst en de afhandelend moderator verwittigd, zodat de afhandeling dan toch nog correct kan geschieden. Rode raaf (overleg) 17 okt 2017 17:51 (CEST)

Beste rode raaf. Sorry dit was een foutje en was me er niet van bewust. Hier zal ik in vervolg beter op letten Eikenboom2 (overleg) 18 okt 2017 12:07 (CEST)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)