Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:ExacTruth

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 dagen geleden door Thieu1972
Hallo ExacTruth, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.880 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Mondo (overleg) 14 mei 2024 23:02 (CEST)Reageren

Beste Mondo,
Helder, inzake de pagina Overtoom (plantage) zijn wij direct familie en nazaat van François Gaspard Caupain, onze oma Delia de Leeuw Caupain Gouvernante is een dochter van zijn kleinzoon nl onze grootvader Alfred Robert de Leeuw Caupain.
Wij hebben uiteraard een volledig compleet officieel wetttelijk gelegaliseerd Surinaamse stamboom aangaande onze eigen familie wat z'n origine in Frankrijk kent.
Hiernaast beschikking wij tevens over eigendomsakte(s) naast nodige documentatie inzake de officieel handgeschreven testament(en) wat ons altijd een compleet overzicht heeft verstrekt binnen onze eigen familie-, erfenis plus historisch gerelateerde boedelzaken.
Op dit moment beleef ik / wij veel weerstand van een zekere MLTrock bij correcte wijziging en toevoeging aan plantage Overtoom, nog altijd ons eigen groot familiebezit betreffend.
Hoe gaan wij hiermee om of adviseert u dat wij onze eigen Overtoom Wikipedia pagina starten? Hoe gaan wij onjuist / incorrect gepubliceerde informatie juridisch aanvechten?
Hartelijk dank,
Hoogachtend
Duncan Gouvernante ExacTruth (overleg) 26 mei 2024 15:19 (CEST)Reageren
Beste @ExacTruth,
Ik raad u aan om eerst en vooral de 5 pijlers, die ook in de verwelkoming door @Mondo staan, te lezen. Vooral de onderdelen mbt origineel onderzoek en verifieerbaarheid lijken me hier voor jou of jullie interessant zeker aangezien je/jullie systematisch beweringen invoegen die niet in lijn liggen met oudere versies van het artikel en met wat online te vinden is over het onderwerp en met wat destijds in kranten gepubliceerd werd. Verder raad ik aan om de pagina's mbt wikiquette te lezen aangezien jouw/jullie gedrag, met name de herhaaldelijke dreigingen met juridische actie, niet alleen de sfeer hier verziekt, maar ook tot een blokkade van jullie account kan leiden. Ik raad ook aan om de opmerkingen mbt extern linken of links in de lopende tekst eindelijk te respecteren. De snelcursus vormgeving kan daarbij interessant zijn. Verder is er ook nog de kwestie van de kwaliteit van het Nederlands dat gehanteerd wordt. "Oorspronkelijk Overtoom leent zijn naam vanuit historisch functioneel gebruik en heeft onder een etymologisch verklaren te maken met het stroomgebied Para, haar achter gelegen Parakreek en wateroverloop van en naar de Surinamerivier, kleinere beekjes of meertjes, retour / heen werd noodzakelijkerwijs deze volgende methodiek ingezet zie" bv is gewoon geen leesbare of correcte Nederlandse zin. MLTRock (overleg) 28 mei 2024 16:33 (CEST)Reageren
Het Nederlands is soms onnavolgbaar, en dat is al voldoende reden om bewerkingen terug te draaien. Ook doen we niet aan externe links in een lopende tekst. Verder zal non-informatie doorgaans worden verwijderd: zo is me onduidelijk waarom de toelichting over het uitvoeren van 'professioneel rasterelektronenmicroscopie en grondig elementanalyse onderzoek' per se nodig is bij de melding dat er twee slavenboeien zijn gevonden bij Overtoom.
Sowieso zou het prettig zijn als er bronnen werden gegeven voor de doorgevoerde wijzigingen. Nu worden van bronnen voorziene tekstdelen gewoon vervangen door bronloze tekstdelen, en dat is geen vooruitgang.
Tot slot: het gedreig met juridische actie zet andere gebruikers zelden in de meewerkstand. Het leidt doorgaans juist tot weerstand. Thieu1972 (overleg) 28 mei 2024 17:06 (CEST)Reageren