Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Frank De Coster

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Frank De Coster in het onderwerp Beoordelingsnominatie van Mr Greed and Miss Grievance
Hallo Frank De Coster, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.334 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".

-- Wutsje 16 jul 2022 03:46 (CEST)Reageren

Directe verwijdering van Frank De Coster[brontekst bewerken]

Beste Frank De Coster, welkom op Wikipedia. Ik heb uw/je artikel Frank De Coster helaas (direct) moeten verwijderen, omdat het in de aanwezige vorm niet geschikt was voor Wikipedia.

Deze directe verwijdering heeft de volgende reden:

  • Niet-Nederlandstalige teksten - dit past niet in een Nederlandstalige encyclopedie.

Meer informatie is na te lezen op Wikipedia:Vijf zuilen, een samenvatting van richtlijnen die het karakter van Wikipedia bepalen. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers en Wikipedia:Zelfpromotie.

Met vriendelijke groeten,

Encycloon (overleg) 13 jun 2023 22:54 (CEST)Reageren

Directe verwijdering van Frank De Coster[brontekst bewerken]

Beste Frank De Coster, welkom op Wikipedia. Ik heb uw/je artikel Frank De Coster helaas (direct) moeten verwijderen, omdat het in de aanwezige vorm niet geschikt was voor Wikipedia.

Deze directe verwijdering heeft de volgende reden:

Meer informatie is na te lezen op Wikipedia:Vijf zuilen, een samenvatting van richtlijnen die het karakter van Wikipedia bepalen. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers.

Met vriendelijke groeten,

Encycloon (overleg) 13 jun 2023 23:11 (CEST)Reageren

Aanvullend: dit lijkt meer een persoonlijke profielpagina. Dat is echter niet de bedoeling van een Wikipedia-artikel. Encycloon (overleg) 13 jun 2023 23:13 (CEST)Reageren

Waarschuwing[brontekst bewerken]

Ondanks herhaaldelijke verzoeken geen promotionele pagina over jezelf te plaatsen heb ik zojuist opnieuw je artikel Frank De Coster direct moeten verwijderen. Bij dezen een waarschuwing; hiermee doorgaan kan leiden tot een blokkade. StuivertjeWisselen (overleg) 13 jun 2023 23:28 (CEST)Reageren

Alle begrip. Welke informatie moet ik weglaten om niet te worden gemarkeerd als zelfpromotie? Frank De Coster (overleg) 13 jun 2023 23:31 (CEST)Reageren
Wacht gewoon totdat iemand die geen enkele betrokkenheid met je heeft een artikel over je schrijft. Een artikel geschreven door een direct betrokkene leidt vrijwel nooit tot een neutraal en gebalanceerd artikel, daarom wordt dat ook zeer sterk afgeraden. StuivertjeWisselen (overleg) 13 jun 2023 23:36 (CEST)Reageren
Oké, hartelijk bedankt! Frank De Coster (overleg) 14 jun 2023 00:28 (CEST)Reageren

Beoordelingsnominatie van Mr Greed and Miss Grievance[brontekst bewerken]

Hallo Frank De Coster, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Mr Greed and Miss Grievance. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Band heeft bestaan en is weer opgeheven, meer leren we niet. Wat is dan de encyclopedische relevantie? Opmaak is tevens niet in orde en onafhankelijke bronnen die over de band geschreven hebben lijken volledig te ontbreken voor deze band. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 14 jun 2023 12:06 (CEST)Reageren

Daar kan ik uiteraard weinig tegen inbrengen, alleen vraag ik mij af waarom andere bands wél op Wikipedia blijven staan en waarvan duidelijk is dat ze nog wél bestaan, promotie inhouden en een commercieel doel hebben. Een andere relevantie vind ik niet. Betekent dit twee maten en gewichten, al naar gelang la tête du client ? Totaal gebrek aan consequentie?
Bij Mr Greed and Miss Grievance is er totaal geen commercieel oogmerk, de band is relevant geweest maar heeft geen platen gemaakt en vertegenwoordigt evenmin geldgewin i.t.t. de andere bands die wél op Wikipedia staan. The Greed is wél de aanleiding tot het voortbestaan van een band die hier zijn roots in had, nl Black On Light. Begrijpe wie kan.
Nog een opmerking van mij in 't algemeen, niet meteen verbonden met dit onderwerp, maar wellicht heeft iemand een antwoord. Hoe komt het dat de Nederlandstalige Wikipedia veel minder informatie bevat dan de Engelstalige, in eender welk onderwerp?
Met vriendelijke groet,
FDC Frank De Coster (overleg) 14 jun 2023 12:57 (CEST)Reageren
Andere bands hebben ook onafhankelijke bronnen die er over geschreven (of anderszins bericht) hebben. Dat de band geen platen heeft gemaakt, is al een teken dat er dus ook weinig encyclopedische relevantie is, hoe hebben zij zich anders in de kijker kunnen spelen? De band lijkt vooral een groepje vrienden te zijn geweest die gezellig bij elkaar kwamen om muziek te maken, zonder enige invloed naar andere bands, e.d.
De Engelstalige gemeenschap (alle sprekers wereldwijd) is ook veel groter, dus dan is het logisch dat de Nederlandstalige Wikipedia veel kleiner is. Wij zijn ondanks ons taalgebied en beperkte aantal sprekers al veel groter dan dat logisch is. Er zijn ongeveer 4.000 redelijk actieve bewerkers hier, tegenover een veelvoud (100x ?) daarvan op de Engelstalige Wikipedia.
Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 14 jun 2023 13:18 (CEST)Reageren
Oké, als ik het goed begrijp, volstaat het wanneer ik enkele vrienden - die niet duidelijk enige afhankelijkheid vertonen - vraag om de informatie die ik hen verstrek te publiceren, dit probleemloos kan. Anderzijds, als platenverkoop de norm is om als van enige betekenis beschouwd te worden, lijkt mij dit als argument tamelijk waardeloos om enige encyclopedische relevantie te hebben.
Wanneer ik het heb over de hoeveelheid informatie op de Engelstalige Wikipedia, heb ik het niet over de kwantiteit, maar over de kwaliteit - ttz per onderwerp is de informatie veel groter, gaat ze ook veel verder én dieper, zeker wat betreft wetenschappelijke onderwerpen.
Het lijkt dus alsof de Engelstaligen veel meer kennis hebben per onderwerp, toch een merkwaardig verschijnsel. Is er dan geen samenwerking tussen de verschillende taalgemeenschappen? Dat lijkt mij nochtans essentieel. Ik geef ook grif toe dat ik als encyclopedische bron steeds refereer naar de Engelstalige Wikipedia, net om die redenen.
Merel vriendelijke groet, Frank De Coster (overleg) 14 jun 2023 13:41 (CEST)Reageren
Onafhankelijke bronnen zijn er nodig. Vrienden zijn geen onafhankelijke bronnen. En die bronnen zijn bij voorkeur ook tijdschriften (bv. Oor), kranten (bv. De Volkskrant) of televisieprogramma's (indertijd iets van TMF of MTV). Platen- en ticketverkoop kan ook relevant zijn, om aan te tonen dat de band ook buiten de eigen omgeving enige bekendheid genoot. Om je een idee te geven, maar het zijn geen harde eisen, staat hier een lijstje.
Kwantiteit en kwaliteit gaan hier een beetje hand-in-hand: hoe meer schrijvers, hoe meer aandacht er per onderwerp gegeven kan worden door de gemeenschap. Wij hebben ook lang niet zoveel etalageartikelen als op enwiki. Ja, ze hebben veel meer kennis per onderwerp, omdat ze er veel meer mensen hebben. Hier komt ook bij dat Engels vaak de voertaal is in wetenschap, biologie, medische wetenschap, etc. Maar zij hebben wel minder kennis over (zeer) lokale onderwerpen zoals de Nederlandse monumenten en heraldiek. Daar is onze wiki veel groter. Dqfn13 (overleg) 14 jun 2023 16:17 (CEST)Reageren
Oké, bedankt. Frank De Coster (overleg) 14 jun 2023 16:35 (CEST)Reageren