Overleg gebruiker:Gijsvk

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Dolledre in het onderwerp hoe doe ik...
Hallo Gijsvk, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.357 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Agora: als je het niet geschikt acht dan hoor ik graag gedetailleerd WAAROM. Ik heb andere pagina's van pianisten bekeken en die zien er vaak slechter uit...

Ik ben nog van plan wat meer externe links toe te voegen, evenals een samenvatting met foto.

Gijsvk (overleg) 25 sep 2012 10:38 (CEST)Reageren

hoe doe ik...[brontekst bewerken]

  • in de tekst staat "Rachmaninov’s Tweede Pianoconcerto".

De Wikipedia pagina die erbij hoort is http://nl.wikipedia.org/wiki/Pianoconcert_nr._2_(Rachmaninov) Hoe voeg ik de link nu correct in (als niet-externe link maar met een andere spelling)?

Hallo Gijsvk. Rachmaninov’s Tweede Pianoconcerto kan je doen met [[Pianoconcert nr. 2 (Rachmaninov)|Rachmaninov’s Tweede Pianoconcerto]]. Vriendelijke groet, Dolledre overleg 25 sep 2012 18:22 (CEST)Reageren
  • Andere vraag:

ik heb een flyer gescand en op WikiMedia gezet (File:Pianomania Concert Tour 1994-5.jpg). Hoe kan ik die juist invoegen als link bij de referenties?

Help:Gebruik van_bestanden legt uit hoe je uploadt, vervolgens linkt naar de afbeelding. Opletten wel met Wikipedia:Auteursrechten. Vriendelijke groet, Dolledre overleg 25 sep 2012 18:22 (CEST)Reageren

Dolledre: bedankt voor de supersnelle antwoorden! Die flyer is al geupload, maar het juist invoegen van de link lukt me niet. Ik dacht dat het zou moeten zijn ref File:Pianomania Concert Tour 1994-5.jpg Flyer PianoMania /ref (met haakjes rond de refs) maar dit werkt niet... De bedoeling is dat in de voetnoten de tekst komt Flyer PianoMania, als link naar de flyer zelf...

Vlaming ipv Belg ?[brontekst bewerken]

De persoon die ik beschrijf voelt zich een Vlaming, en is niet blij als we hem "Belg" noemen. Wat zijn jullie afspraken rond het toelaten van "Vlaanderen" als nationaliteit? Zijn er voorbeelden?