Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Hartrich66

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Hiro in het onderwerp Betrokkenheid
Hallo Hartrich66, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.197 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Themanwithnowifi (overleg) 25 mei 2022 10:13 (CEST)Reageren

Extern linken[brontekst bewerken]

Dag Hartrich66. Wij waarderen uw bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt en nodigen u uit hieraan bij te dragen. Als de link die u toevoegde relevante zaken bevat, kunt u die informatie gebruiken in het lemma. Externe links horen niet in lopende tekst, relevante links kunnen aan het eind van een zin als referentie worden geplaatst. We vragen uw begrip hiervoor. Zie ook: Wikipedia:Wanneer extern linken. Tulp8 (overleg) 25 mei 2022 10:29 (CEST)Reageren

Betrokkenheid[brontekst bewerken]

Beste Hartrich66, je hebt gisteren het artikel Leo Richardson (stemacteur) aangemaakt. Ik zie gelijkenissen tussen jouw gebruikersnaam hier op Wikipedia en de naam en het geboortejaar van de stemacteur. Vanwege privacy hoef je deze vraag niet te beantwoorden, maar ben jij zelf de stemacteur? Zo ja, dan wil ik je toch wijzen op het advies dat doorgaans gegeven wordt om niet te schrijven over jezelf of zaken waar je nauw bij betrokken bent. Nauwe betrokkenheid zorgt ervoor dat je maar moeilijk kunt inschatten of een onderwerp relevant genoeg is voor opname in de encyclopedie. Wikipedia is niet de juiste plaats om jezelf te presenteren; daarvoor zijn een eigen website, IMDb, een profielensite of LinkedIn beter geschikt.

Zie Wikipedia:Zelfpromotie en Wikipedia:Wat Wikipedia niet is voor meer informatie. hiro the club is open 26 mei 2022 11:36 (CEST)Reageren

Beste Hiro, dank voor de opmerking en info. Ik ben inderdaad de auteur van de pagina, ik was niet op de hoogte van het het advies dat men beter niet over zichzelf kan schrijven, hoewel ik (na enige rondvraag) inmiddels weet dat zulks over het algemeen wel wordt gedaan, als is het alleen maar omdat betrokkene domweg over de meeste en meest relevante informatie beschikt. Ik heb de pagina inmiddels behoorlijk uitgekleed en niet-relevante info verwijderd en hoop dat e.e.a. nu voldoen aan de eisen die worden gesteld. Dat er weinig tot geen artikelen over mij en en mijn werk als stemacteur te vinden zijn is helaas inherent aan het werk dat wij doen. Hartelijke groet, Leo Hartrich66 (overleg) 28 mei 2022 08:15 (CEST)Reageren
Dank je wel voor je sportieve reactie, zeker na de onvrede die je voelde over de communicatie. Betrokkenen beschikken over de meeste informatie, dat klopt, maar niet per se over de meest relevante informatie. Die relevantie zit hem in beschrijvingen van onderwerpen in onafhankelijke en in het vakgebied gezaghebbende media. De encyclopedie heeft niet tot doel om de werkelijkheid te beschrijven, maar datgene wat aangetoond kan worden. Als het goed is, zijn die twee aan elkaar gelijk maar dat hoeft niet. Een voorbeeld; stel dat je in 1995 een studie hebt afgerond en dat zet je in het artikel. Maar geen enkel onafhankelijk medium maakt daar melding van. Dan heb je iets vastgelegd dat waar is, maar het is niet aan te tonen. Ja, mogelijk met een LinkedIn-profiel of iets dergelijks maar dat is niet onafhankelijk. Dat raakt aan verifieerbaarheid wat een van onze uitgangspunten is.
Ik heb uit de discussie rond je artikel begrepen dat er verschillende malen geprobeerd is om een artikel aan te maken. Het advies om niet over jezelf te schrijven is gegeven. Daar doe ik nog een advies bij; probeer het geen derde keer. De kans dat het artikel dan wel direct verwijderd wordt, grenst aan absolute zekerheid. Beter kun je om hulp vragen op onze helpdesk. hiro the club is open 28 mei 2022 10:18 (CEST)Reageren
Beste Hiro, c'est le ton qui fait la musique; de wijze waarop je communiceert is fijn, gelijkwaardig en respectvol, iets waar een aantal van je collega's tot nu toe op ontluisterende wijze gebrek aan hebben getoond.
Aangaande de verifieerbaarheid, daar kan ik natuurlijk helemaal inkomen, echter - er staan verschillende artikelen van collega-insprekers op Wikipedia die dezelfde lijsten bevatten die ik gebruik die net zo min verifieerbaar zijn. Dat lijkt op willekeur en maakt het erg verwarrend.
Overigens heb ik het eerste artikel niet aangemaakt, ik heb pas onlangs gezien dat die ooit is aangemaakt en blijkbaar ook weer verwijderd. Ik ben inmiddels van mening dat de sop de kool niet waard is en zal het artikel vóór 9 juni verwijderen, iets wat ik erg jammer vind omdat ik gedurende de afgelopen 20 jaar als stemacteur en dialoogvertaler een groot aandeel heb gehad in de Nederlandse nasynchronisatie en derhalve vind dat dat aandeel op Wikipedia thuishoort. Dank voor je advies, hartelijke groet, Leo Hartrich66 (overleg) 28 mei 2022 10:37 (CEST)Reageren
Die willekeur snap ik, we horen het vaker. "Maar dat en dat artikel dan..." We zitten met de uitdaging dat we met een relatief kleine club twee miljoen and counting artikelen hebben staan en dat zonder eindredactie. We kunnen onmogelijk alle artikelen over dezelfde onderwerpen aan exact dezelfde meetlat leggen, ook omdat die meetlat geen wet van Meden en Perzen is. Relevantie is niet zwart-wit te bepalen. Het beste dat we kunnen doen, is artikelen die op de radar verschijnen tegen het licht houden en daar waar iets mis lijkt te gaan, oplossen of zoals dat mooi heet "ter beoordeling aan de gemeenschap voorleggen" zoals met jouw artikel gebeurde (je artikel is overigens al verwijderd).
Ik schrijf hier op Wikipedia hoofdzakelijk over indie muziek en begrijp je volkomen als je zegt dat een onderwerp soms meer aandacht verdient dan het krijgt. Hierboven schreef ik dat je terecht kunt op de helpdesk. Maar als je klikt op "the club is open", achter mijn gebruikersnaam, dan kom je op mijn overlegpagina. Laat gerust een bericht achter als je vragen hebt, of als je alsnog stukken weet te vinden die jou beschrijven wat de mogelijkheid voor een artikel heropent. hiro the club is open 28 mei 2022 10:54 (CEST)Reageren

Bericht van de Arbitragecommissie[brontekst bewerken]

Geachte Hartrich66, De Arbitragecommissie heeft de zaak Wikipedia:Arbitragecommissie/Zaken/Leo Richardson niet aangenomen.

De Arbitragecommissie, 28 mei 2022 09:41 (CEST)