Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:JaDG1984

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door JaDG1984 in het onderwerp Digipunt
Welkom op Wikipedia, JaDG1984! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.213 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Directe verwijdering van Digipunt[brontekst bewerken]

Beste JaDG1984, welkom op Wikipedia. Ik heb uw/je artikel Digipunt helaas (direct) moeten verwijderen, omdat het in de aanwezige vorm niet geschikt was voor Wikipedia.

Deze directe verwijdering heeft de volgende reden:

Meer informatie is na te lezen op Wikipedia:Vijf zuilen, een samenvatting van richtlijnen die het karakter van Wikipedia bepalen. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers.

Met vriendelijke groeten,

Dajasj (overleg) 22 sep 2021 10:48 (CEST)Reageren

Gent[brontekst bewerken]

wat bedoelde u met uw nogal cryptische bijdrage aan Gent? Rwzi (overleg) 22 sep 2021 11:21 (CEST)Reageren

Naast de sociale kaart van een bepaalde stad of gemeente (die wat betreft Gent nog kan uitgebreid worden met instanties zoals OCMw, CAW, Huis van het Kind, inloopteams, etc) is het vandaag relevant om ook een digitale sociale kaart te hebben: waar kan ik in mijn stad/ gemeente terecht met al mijn digitale vragen. De digipunten vormen hier, wat Gent betreft, een belangrijk onderdeel in. In Gent zijn er meer dan 50 digipunten, gratis openbare computerruimtes waar bezoekers terecht kunnen voor toegang tot het internet en een computer en waar er vaak ook begeleiding is. Deze zijn in de eerste plaats bedoeld voor kwetsbare groepen en dienen om uitsluiting van essentiële studeer- en beroepskansen tegen te gaan en om de digitale kloof te verkleinen. Ze kunnen er terecht met al hun vragen over e-diensten (itsme, covidsafe app, etc), digitale communicatie (videobellen), al hun vragen over hun eigen toestel of bepaalde software, kortom voor al hun digitale vragen. Dit leek mij een relevante toevoeging aan het stukje over de sociale kaart en ik zou dit dan ook graag verder uitwerken. Gent is namelijk een voortrekker als het gaat om digitalisering en wat betreft digitale kansen voor alle burgers. Dit komt nu (nog) niet aan bod op deze wikipediapagina. JaDG1984 (overleg) 28 sep 2021 14:25 (CEST)Reageren

Digipunt[brontekst bewerken]

Hallo JaDG1984, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Digipunt. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia.Fred (overleg) 22 sep 2021 11:29 (CEST)Reageren

Beste Fred, ik heb de wikipediapagina over de digipunten verder aangepast zodat deze voldoet aan de vereisten. Ik heb een stukje over de geschiedenis toegevoegd en aangegeven voor wie de digipunten bedoeld zijn en met welke vragen burgers er terecht kunnen. Digipunten zijn gratis openbare computerruimtes, in de eerste plaats bedoeld voor kwetsbare groepen die thuis geen toegang hebben tot een computer of tot het internet en daardoor uitgesloten worden van essentiële studeer- en beroepskansen. Er schuilt geen enkel winstoogmerk achter deze digipunten. Hopelijk is dit voldoende om het sjabloon nominatie verwijdering weg te halen. Indien je nog feedback hebt voor mij, hoor ik dat graag. JaDG1984 (overleg) 28 sep 2021 16:18 (CEST)Reageren