Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:JanTaverniers

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Erik Wannee in het onderwerp Wietse Jacobs
Hallo JanTaverniers, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.381 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Welkom op Wikipedia! -- Effeietsanders (overleg) 3 mrt 2021 01:35 (CET)Reageren

Wietse Jacobs[brontekst bewerken]

Dag JanTaverniers,

ik zag dat je het artikel Wietse Jacobs aanmaakte. Ik heb het wat opgekuist. Mij viel op dat je bij de voetnoten vermeldt dat je die in 2014 al geraadpleegd zou hebben. Hoe komt het dat je het artikel dan pas 7 jaar later aangemaakt hebt? Als je dat doet dan is het van belang om de referenties opnieuw te raadplegen, want tenminste een link bleek niet meer te kloppen.
Je schreef dat hij van 2014-heden speelt bij Limburg United. Maar als ik in dat artikel kijk dan komt de naam van Jacobs er vanaf 2015 niet meer voor op de lijsten. Hoe kan het dan dat hij nu nog steeds daar speelt?

Mijn verzoek is om alle informatie nog eens kritisch langs te lopen en indien nodig te actualiseren.

Een andere terugkoppeling die ik wil geven is dat je veel grote bewerkingen markeert als 'kleine bewerking'. Dat is niet de bedoeling. Een 'kleine bewerking' is uitsluitend iets heel kleins zoals het corrigeren van een typefoutje. Gelieve bij gewone bewerkingen dat vinkje niet te zetten. Erik Wannee (overleg) 3 mrt 2021 07:37 (CET)Reageren

Beste
Ik ben nieuw op Wikipedia en wil in mijn vrije tijd alle spelers toevoegen. Ik was met deze speler nog lang niet klaar, dus jammer dat het zo moet lopen.. Nu wordt mijn werk verwijderd? Dan kan ik er maar beter mee stoppen... JanTaverniers (overleg) 8 mrt 2021 19:24 (CET)Reageren
Hoi Jan,
Nogmaals welkom. Op dit moment staat er vooral een vraag van Erik open of je kunt toelichten waarom er bij de bronnen stond dat ze in 2014 zijn geraadpleegd. Als ik het zo bekijk is het een prima artikeltje, maar mag er nog wat beter. Fijn dat Erik alvast wat verbeteringen heeft aangebracht, lijkt me.
Hopelijk kun je de constructieve kritiek meenemen in je verbeteringen die je toch al van plan was. Hartelijk, -- Effeietsanders (overleg) 8 mrt 2021 20:07 (CET)Reageren

Heel eenvoudig: ik heb van deze speler enkel seizoen 2014 nog maar toegevoegd. Toen was mijn tijd op... Dus zoals ik zei nog lang niet klaar. Trouwens spelers wisselen vaak van club, dus logisch dat hij vanaf 2015 niet meer bij die eerste club staat. Maar jammer dat het nu tussen de te verwijderen artikelen is beland... JanTaverniers (overleg) 8 mrt 2021 20:40 (CET)Reageren

Het is gelukkig geen lijst van te verwijderen artikelen maar van te beoordelen artikelen. Het houdt in dat dergelijke artikelen wat beter in de gaten gehouden worden en dat er na twee weken gekeken wordt of het behouden kan worden. Mij lijkt dat het wel gaat lukken om het artikel binnen die termijn voldoende op te knappen. Mocht het je om een of andere reden helemaal niet gaan lukken in die periode dan kan daar ook nog wel een mouw aan gepast worden.
Los daarvan: als je schrijft 'sinds 2014' dan houdt dat in dat dat nog steeds actueel is, en daar viel ik over omdat dat niet bleek te kloppen. Ik kon redelijkerwijs niet bedenken dat je het artikel nog seizoen voor seizoen zou gaan bijwerken. Als je weet dat je een artikel niet in een keer helemaal correct kunt plaatsen, is mijn advies om een van de volgende dingen te doen:
  • Je plaatst bovenaan het artikel het sjabloon: {{meebezig}}. Daarmee 'koop' je een paar dagen tijd om het artikel af te maken. Als je klaar bent haal je bij de laatste bewerking dat sjabloon er natuurlijk wel van af.
  • Je maakt het artikel eerst aan op je kladblok. Dat is een eigen plekje waar je in alle rust aan een artikel kunt werken zonder dat iemand je stoort. Pas als het naar je zin is, zet je die tekst in een echt artikel in de hoofdnaamruimte.
Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg) 8 mrt 2021 23:29 (CET)Reageren

Ik denk dat ik klaar ben met de pagina. Momenteel ligt zijn competitie stil door Corona, dus kan niets meer toevoegen. Is het in jou ogen goed zo? Dan kan die boodschap misschien verwijderd worden en kan ik aan de volgende speler beginnen. JanTaverniers (overleg) 10 mrt 2021 14:25 (CET)Reageren

Helaas moet ik je teleurstellen. Het artikel is nog niet af. Ik heb daarnet opnieuw een groot aantal overbodige (want dubbele) links verwijderd en wat voetnoten langs gelopen. De tweede voetnoot die je noemt bleek al niet te bestaan. Ik zie ook dat je veel voetnoten niet opnieuw hebt langsgelopen; er staan nog steeds bezochtdata van 2014 bij, en dat levert geen garantie dat die pagina's nu nog bestaan en dat alle gegevens nog kloppen.
Ik vind het verhaal ook behoorlijk chaotisch. Je gooit middenin de tekst ineens een zinnetje 'Eerder speelde Jacobs voor Jaga Radiators Hasselt en Cuva Houthalen, beide in zowel tweede als derde nationale.' Waarom sta dat dan niet gewoon chronologisch? En waarom schrijf je pas op het eind over de jeugdopleiding? Mijn voorstel is om alles gewoon chronologisch te beschrijven en niet dingen dubbel op te schrijven. Verder wil ik nogmaals op aandringen om alle bronvermeldingen die je doet, na te lopen en dat ook in de bezochtdatum te laten weten. Tot slot plaatste ik een bronverzoek bij de bewering dat Jacobs momenteel (nu dus al voor het zevende jaar) bij BBC Lommel zou spelen. Erik Wannee (overleg) 10 mrt 2021 15:42 (CET)Reageren

Zo beter? JanTaverniers (overleg) 10 mrt 2021 20:03 (CET)Reageren

Jaaaa! Een stuk beter. Ik heb nog een paar kleinigheidjes opgepoetst en zo kan het artikel zeker blijven. Ik heb de nominatie er meteen van af gehaald.
Succes met je volgende artikelen. Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg) 10 mrt 2021 21:32 (CET)Reageren