Overleg gebruiker:JeannetteLeenders

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Nlwikibots in het onderwerp Beoordelingsnominatie Wageningen Food Safety Research
Hallo JeannetteLeenders, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.242 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

RIKILT[brontekst bewerken]

Beste JeannetteLeenders, ik zie dat je aan het werk bent aan het lemma RIKILT. Daarbij heb je - zeer waarschijnlijk uit onervarenheid - verschillende links in het artikel op een onjuiste manier aangemaakt. Wikipedia kent namelijk:

  • interne links: Links die verwijzen naar andere pagina's BINNEN Wikipedia: Deze links worden gevormd door de betreffende tekst tussen dubbele vierkante haken te zetten, bijvoorbeeld [[RIKILT]].
  • externe links: Links die verwijzen naar web sites BUITEN Wikipedia. Dergelijke links mogen alleen onderaan in een artikel geplaatst worden, onder een apart kopje 'Externe links'. Deze externe links worden alleen gebruikt voor verwijzing naar de officiële web site waar het artikel over gaat, of naar een zeer illustratieve site die direct te maken heeft met het onderwerp.

Jij hebt in het artikel abusievelijk externe links aangemaakt waar dat gewoon interne hadden moeten zijn. Ik heb dat tweemaal gecorrigeerd. Als je bovenaan het artikel op 'bewerken' klikt, zie je hoe ik het nu heb gemaakt; als je daarentegen op het tabje 'Geschiedenis' klikt, kun je zien welke veranderingen er door wie zijn aangebracht, met daarbij de toelichting.

Heb je nog vragen, stel ze dan gerust hieronder; dan zal ik proberen je verder op pad te helpen. Verder adviseer ik je om gewoon eens te kijken hoe het op vergelijkbare Wikipagina's is gedaan, door op de knop 'Bewerken' te klikken. Je hoeft dan niets te bewerken - je kunt daarna gewoon weer annuleren - maar om te kijken hoe het artikel is gebouwd.

Vriendelijke groet en succes verder. Erik Wannee (overleg) 12 jan 2012 15:17 (CET)Reageren

Ik heb intussen aan de hand van de RIKILT-web site nog wat interessante gegevens toegevoegd en het artikel ook wat 'ge-Wikificeerd': vormgegeven conform Wikipedia-normen, zoals tussenkopjes en categorie-indeling. Ik kan niet garanderen dat ik alles inhoudelijk correct heb gedaan want daarvan heb ik geen verstand. Dus hopelijk kijk je daar nog even kritisch naar. En uiteraard word je uitgenodigd om het artikel verder te verbeteren naar eigen inzicht. Erik Wannee (overleg) 12 jan 2012 15:52 (CET)Reageren

Hoi Erik,

Hartstikke bedankt voor de toevoegingen en de uitleg. Ik heb nog een wat langer verhaal over de geschiedenis van RIKILT en ga deze binnenkort toevoegen. Ik wil ook nog een aantal plaatjes uploaden. Eens kijken of me dat lukt. Ik vind de uitleg over een aantal zaken van Wikipedia niet altijd even duidelijk, dus ik ben benieuwd of me dat lukt. Zo begreep ik al wel wat een interne en externe link was (ik ben zelf hele dagen bezig met Intra- en Internet), maar het aanbrengen daarvan in de tekst gaf duidelijk problemen.

Overigens staat nog steeds boven de pagina van RIKILT dat het een te verwijderbare pagina is...

Groetjes, Jeannette JeannetteLeenders (overleg) 13 jan 2012 14:27 (CET)Reageren

Dag Jeannette,
Eerste puntje: svp chronologisch typen, dus onderaan waar we gebleven zijn. Ik heb jouw tekst van daarnet dus even naar onderen verplaatst.
Zoals je in de Geschiedenis van het lemma kunt zien, ben ik niet de enige geweest die het artikel heeft verbeterd. Ere wie ere toekomt. Wikipedia is ook bij uitstek een teamsport.
Een praktische tip voor het verder aanvullen van het artikel: Het is belangrijk je steeds te realiseren dat het een encyclopedie is, en dat vraagt een bepaalde stijl van schrijven en indeling. Het moet vrij zakelijk zijn, en de lezer moet er snel zijn/haar weg in kunnen vinden. Dingen zoals meningen, ideeën, interviews etc. horen er niet in thuis. Verder moet alles in beginsel te onderbouwen zijn. Bij dit artikel heeft de nominator vooral daarover wat geroepen (beetje vreemd vind ik zelf) en daarom zijn er nu ineens allemaal voetnoten in gezet, zodat de lezer haast overdonderd wordt met onderbouwingen. Een ander heel belangrijk punt is dat er strikte neutraliteit wordt gevraagd, dus een artikel mag geen reclame ("promo") zijn of bevatten. Zoals je op de helppagina hebt kunnen zien, is er ene Zanaq die daar (naar de mening van mij en nog enkelen op een onredelijke manier) een enorm punt van maakt. Zorg in elk geval dat als je dingen toevoegt, die niet als reclame kunnen worden gezien, want dan krijg je meteen gedoe.
Over het werken op Wikipedia: Inderdaad even wennen. Mijn ervaring is dat het het beste werkt door even een keer de hele snelcursus te lezen en daarna vooral veel te kijken hoe ze het bij andere artikelen hebben gedaan. Het maken van links had ik hierboven al uitgelegd. Bij het plaatsen van plaatjes moet je die plaatjes eerst uploaden naar Wikimedia Commons. Dat is de internationale (want immers ook vaak nuttig in andere talen) database van bestanden zoals foto's. Let eerst op dat je zeker weet dat er geen copyright zit op die plaatjes!!! Het best kun je plaatjes nemen die je zelf gemaakt hebt, en waarvan jij dus zelf de rechten bezit. Je kunt het plaatsen met de knop in de linker marge: "bestand uploaden". Je moet dan van alles invullen en uiteindelijk wordt het plaatje in Commons opgeslagen onder de naam die jij hebt opgegeven. Onder die naam kun je het dan plaatsen op 'jouw' pagina. Je kunt dat doen met het knopje 'ingebed bestand' linksbovenaan je bewerkingsscherm. Ook daar moet je vooral eens spieken hoe ze dat op andere pagina's gedaan hebben.
Laatste puntje: De pagina staat inderdaad nog steeds op de verwijderlijst. Een pagina die eenmaal genomineerd is blijft er altijd 14 dagen op staan, wat er ook gebeurt. In dit geval tot 24-1 dus. Dat is de termijn waarop iedereen er (op die lijst) wat over mag roepen, maar ook de tijd waarin iedereen die dat wil kan proberen het artikel zodanig te verbeteren dat het behouden kan blijven. Soms is het wel snel zo verbeterd dat degene die het heeft genomineerd, de nominatie intrekt. Je ziet dan dat de vermelding doorgestreept is. Daarvan is bij dit lemma nog geen sprake, hoewel zich nu wel een meerderheid Tegen Tegen verwijderen begint af te tekenen (Op die Zanaq na dan).
Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg) 13 jan 2012 15:22 (CET)Reageren

Hoi Erik, Bedankt voor alle hulp en tips. Ik heb een stuk geschiedenis toegevoegd, maar wil het kopje 'Geschiedenis' eigenlijk na de kop 'Activiteiten'. Hoe doe ik dat? Gr. Jeannette

Dag Jeanette, ik zat toevallig achter mijn computer toen ik je activiteit zag. Dus ik heb met je mee zitten lezen. Ik wil een paar dingen roepen:
  • Ik schrok eerst van het enorme blok tekst dat je in één keer had neergezet. Dat zag er onleesbaar uit. Gelukkig begon je toen meteen subkopjes te plaatsen, waardoor het al een stuk leesbaarder oogt. Desondanks ben ik bang dat de tekst nu toch wel erg uitgebreid en gedetailleerd is. Probeer je voor ogen te houden wat de 'gemiddelde lezer' wil weten. Natuurlijk is dat niet eenvoudig, want een gemiddelde lezer bestaat niet. Maar ik neem aan dat de meeste mensen niet geïnteresseerd zullen zin in bv. dat er veel directiewisselingen zijn geweest. Daarom mijn advies om te proberen de essentie te vertellen en de rest zoveel mogelijk weg te laten. Dat voorkomt dat mensen af knappen op de grote hoeveelheid tekst en het dan helemaal niet meer lezen.
  • Er is een strategie die ik (en anderen) nog wel eens toepas bij de opbouw van artikelen, om te zorgen dat iedereen uit een artikel kan halen dat hij/zij nodig heeft. Die strategie is erop gericht dat in de eerste alinea komt te staan wat ècht essentieel is. 80% van de lezers wil dat lezen en stopt er dan mee. Mensen die meer willen weten, lezen dan verder. Totdat ook diegene genoeg weet. Alleen de echte hardliner zal een groot stuk helemaal uitlezen. De truc is dan om de belangrijkste zaken bovenaan te houden en de kleinste details ook zoveel mogelijk naar onderen te schuiven.
  • Over je vraag voor het omwisselen van paragrafen: dat kun je heel simpel doen door ze in het 'Bewerken'-scherm met knippen-en-plakken om te wisselen. Ik denk dat je dat niet lukt omdat je op paragraaf-nivo werkte. Neem gewoon de 'Bewerken'-knop bovenaan, dan krijg je het hele lemma in één keer te zien.
  • Een laatste puntje: Probeer niet elk klein detail opnieuw op te slaan, maar wijzig iets, bekijk het dan met de knop 'Toon bewerken ter controle' en verander dan zonodig het volgende. Als je elke keer tussendoor iets opslaat, moeten anderen elke aparte wijziging beoordelen en goedkeuren. Dat is veel (onnodig) werk. Ik heb daarnet wel drie wijzigingen van jou in één minuut zitten goedkeuren. Glimlach
Tot zover mijn reacties voor nu. Ik zou zeggen: knutsel even lekker verder en ik kijk hoe het loopt. Ik denk dat ik op een later moment even de vrijheid zal nemen om ook wat aan de tekst te gaan schaven, of dat ik dan weer even kontakt met je opneem. Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg) 17 jan 2012 11:41 (CET)Reageren

Beoordelingsnominatie Wageningen Food Safety Research[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Wageningen Food Safety Research dat is genomineerd door Andries Van den Abeele.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20190613#Wageningen Food Safety Research en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 14 jun 2019 00:56 (CEST)Reageren


Ik ben communicatie adviseur van Wageningen Food Safety Research (nee, er bestaat geen Nederlandse naam). Alle instituten van Wageningen University & Research hebben een Engelse naam. Ik was nog bezig met het artikel en verzoek u vriendelijk mij even de kans te geven het af te maken. Zoals gezegd is WFSR de nieuwe naam van RIKILT (al zeer lang op WIKI aanwezig).