Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Jos²

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door MoiraMoira in het onderwerp Gebruikerspagina
Hallo Jos², en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.161.329 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

groeten,
vis →  )°///<  ← overleg 19 feb 2018 19:05 (CET)Reageren

Artikel[brontekst bewerken]

Beste gebruiker, ik heb je artikel Deze energievorm werkt met omgekeerde elektrolyse waarbij elektriciteit gevormd wordt door elektronen transport. Deze opstelling wordt gemaakt aan de monding van een rivier in de zee. voor directe verwijdering voorgedragen omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia; Afgezien vaan de veel te lange titel, is dit al beschreven in Blauwe energie.. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, geen auteursrechten mag schenden en dat je altijd objectief moet blijven. Onderteken met vier tildes (~~~~). Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. - groeten, vis →  )°///<  ← overleg 19 feb 2018 19:14 (CET)Reageren

Energievorm op basis van omgekeerde elektrolyse aan de monding van een rivier[brontekst bewerken]

Deze energievorm is helemaal natuurvriendelijk. Er komen geen schadelijke stoffen vrij en het neemt geen extra plaats in het landschap want de opstelling staat aan de monding van een rivier in de zee. De werking van deze energiebron gaat als volgt: Het zoutwater uit de zee (NaCl (met water)) komt binnen in de gleuf tussen de twee reservoirs. De twee reservoirs zijn afgescheiden met een membraan van de gleuf. Het ene reservoir is afgescheiden door een Cl- permeabel membraan (enkel toegankelijk voor Chloor) en het andere reservoir is afgescheiden met een Na+ permeabel membraan (laat alleen Natrium door). De reservoirs zijn gevuld met zoet water (gewoon rivierwater) dat gefilterd wordt (op een natuurlijke wijze) voor dat het in de reservoirs terechtkomt. De middenstroom met zoutwater is in evenwicht met de reservoirs (reservoir 1 heeft een even hoge concentratie aan Cl als in het middenbad en reservoir 2(in de tekening nummer 3) heeft een even hoge concentratie aan Na als in het middenbad). Dan is het ene reservoir gevuld met water gemengd met Cl- en het andere reservoir met water gemengd met Na+ . Dan zal de draad in het reservoir van Chloor verbonden worden met de draad van het reservoir met Natrium met tussen de twee draden een elektriciteitsverdeelcentrum of een elektrisch apparaat. Doordat Na+ een tekort heeft aan elektronen en Cl- een teveel aan elektronen heeft gaan de elektronen die Cl teveel heeft doorgegeven worden via de draad aan Na die een tekort heeft aan elektronen (Dit proces wordt ook wel omgekeerde elektrolyse genoemd (elektronen transport)). Dit proces is/vormt elektriciteit. De + bij Na moet er je aan doen herinneren dat die nog elektronen nodig heeft (er nog bij voegen --> +) en de - bij Cl moet er je aan doen herinneren dat die nog elektronen moet afgeven (er nog aftrekken --> -). Samengevat: Pro's: milieuvriendelijk, geen extra plaats in beslag nemen, bijna onuitputbaar... Contra's: er moeten membranen gemaakt worden, water moet om een bepaalde tijd ververst worden, duurt wel even en niet zo veel energie van één opstelling.

Momenteel staan we nog niet zover in deze techniek. We denken er nog niet aan om dit aan de monding van een rivier aan de zee te doen. In een lab moet je dus ook nog het water verversen en de opstelling terug opladen wat energie kost.

Maar ik vind dat deze techniek zeer effectief is. Als je naar de pro's kijkt zijn dit wel efficiënte voordelen tegenover de kerncentrales of windmolenparken. Men zou hier veel mee kunnen winnen op verschillende plaatsen. Aan de zee en met mijn systemen moet je het water niet verversen... bijna onuitputbaar.

Gebruikerspagina[brontekst bewerken]

Beste Jos², welkom op Wikipedia!

U heeft onlangs een gebruikerspagina aangemaakt. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om op uw gebruikerspagina informatie te zetten die niets met Wikipedia te maken heeft zoals reclame/(zelf)promotie/werving, een persoonlijke tekst of betoog, een tekstdump van elders, privacyschending van niet-encyclopedische personen, geklieder, willekeurige leestekens of een curriculum vitae. Daarom is hij verwijderd. Uw gebruikerspagina is bedoeld om te zijner tijd iets over uw bijdragen aan de encyclopedie te vertellen. U kunt op deze pagina lezen wat wél de bedoeling is. Alvast bedankt voor uw begrip. Met vriendelijke groeten, MoiraMoira overleg 20 feb 2018 17:20 (CET)Reageren