Overleg gebruiker:Jos Pierik

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Jos Pierik, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.751 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Stichting Freriks[brontekst bewerken]

In antwoord op je vraag. Stichting Freriks is een artikel dat aan geen enkel verwijdercriterium voldoet. Het Museum Winterswijk is een tekst die aan vrijwel geen enkele conventie voldoet. De stijl van de tekst doet vermoeden dat deze geschreven is door een betrokkene, zie ook WP:NPOV. Het wordt zeer sterk afgeraden dat men schrijft over zichzelf of onderwerpen waar men beroepsmatig of persoonlijk nauw bij betrokken is, zie WP:NIET en WP:ZP. Als het onderwerp echt encyclopedisch relevant is, dan zal iemand anders er vanzelf over gaan schrijven. Wikipedia beschrijft vooral ook de geschiedenis: we gooien geen geschiedenis weg maar vullen deze aan. Hierboven ons welkomstbericht met handige links en tips. Groet. — Zanaq (?) 29 okt 2018 20:33 (CET)

Ik ben onafhankelijk en de tekst is op verzoek van het Museum door mij geschreven. Reden is dat Stichting Freriks niet meer bestaat. Het Museum Winterswijk is het vervolg van deze stichting. Mij werd verzocht dit te vervangen door een nieuwe pagina. Wat is uw advies in deze? Jos Pierik (overleg) 29 okt 2018 20:39 (CET)[reageer]

Nee, je bent duidelijk niet onafhankelijk omdat je in opdracht van het museum werkt. The Banner Overleg 29 okt 2018 20:44 (CET)[reageer]

We verwijderen geen zaken omdat ze niet meer bestaan. Dat Het Museum Winterswijk het vervolg is van deze stichting blijkt op geen enkele manier uit het artikel. Persoonlijk raad ik aan geen bewerkingen te doen in samenwerking met of op verzoek van het onderwerp zelf: dat is nog steeds niet onafhankelijk en dat blijkt vrijwel altijd uit de tekst. Vraag eventueel om andere meningen op Wikipedia:Helpdesk. — Zanaq (?) 29 okt 2018 20:46 (CET)

Het is duidelijk, zo had ik het niet bekeken. Ik zal de opdracht teruggeven aan het museum. Dank voor uw antwoord – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jos Pierik (overleg · bijdragen)

Veel succes. — Zanaq (?) 29 okt 2018 21:00 (CET)
Beste Jos Pierik, het lijkt me niet echt nodig om "de opdracht terug te geven". Een artikel over het museum kan op Wikipedia prima een plek hebben. Net zoals er artikelen bestaan over het oude museum Freriks (onder de naam Stichting Freriks) en Villa Mondriaan. Maar voor de vereniging, die hier waarschijnlijk gezien wordt als iets met voornamelijk lokale betekenis, zal het moeilijk zijn. Het artikel over het museum zal dan wel moeten voldoen aan criteria als onafhankelijke bronnen en de stijl mag wat neutraler. Voor nu heb ik wat toegevoegd aan het artikel Stichting Freriks. Met vriendelijke groet, De Geo (overleg) 30 okt 2018 14:12 (CET)[reageer]