Overleg gebruiker:Julie Waeyaert

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Julie Waeyaert, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.106 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dag Julie,

Ik zag dat je voor jouw Vives opdracht gekozen hebt voor Literatuur in Brussel. Als westvlaming woon ik zelf in Brussel en help al jaren om Wikipedia aan te vullen. Ik wou je zeggen dat iemand dit onderwerp in het verleden al heeft aangesneden, maar dat het werd verwijderd (als Brussel in de Literatuur met verwijderingsbeoordeling. Als abstract onderwerp is het heel moeilijk om hier iets encyclopedisch over te maken (zie bv: Vlaamse literatuur). Er zijn ook geen andere voorbeelden over Literatuur in een stad (ook niet in anderstalige wikipedia). Daar zal wel een reden voor bestaan (maar ik ben niet literair aangelegd). Een balans vinden tussen details en feiten zonder zelf aan ondersoek te doen is niet makkelijk. Brussel heeft een lange geschiedenis en daarin veel talen. Als je toch beslist dit onderwerp voort te zetten, denk dan heel goed na over de structuur van het stuk en welke verifieerbare bronnen je daarvoor wil gebruiken. Schrijf het artikel zeker eerst in je kladblok en vraag me gerust om advies te geven. Groeten uit Brussel, SvenDK (overleg) 14 apr 2018 10:13 (CEST)[reageer]


Dag Sven!
Bedankt voor uw berichtje!
Ikzelf heb helemaal geen ervaring met Wikipedia en ben blij dat u mij hierover stuurt.
Aangezien ik echt geen onderwerp wist heb ik samengezeten met mijn docent van historische benadering en hij stelde zelf dit onderwerp voor.
De deadline voor de opdracht is reeds binnen 1 maand. Ik was al begonnen met heel wat opzoekingswerk maar zoals jij aangeeft is het afbakenen van het onderwerp niet simpel.
De enige reden waarom ik dit onderwerp zou voortzetten is doordat de deadline dichterbij komt en ik geen inspiratie heb voor een ander onderwerp.
Een ander 'idee' was de Poechenellekelder in Brussel maar hier is niet voldoende geschiedenis over terug te vinden.
Alvast bedankt voor uw feedback
Groeten, Julie
ga ervoor zou ik dan zeggen. Zorg voor zoveel mogelijk raadpleegbare bronnen. Gebruiker:Karmakolle kan je ook wel advies geven (hij was ervoor om het verwijderde artikel te behouden) maar ga misschien ook te rade bij Gebruiker:De Wikischim die voorstelde om het te verwijderen. Hij kan je helpen met ervoor te zorgen dat je goed zit met inhoud. Gebruik je gebruiker:Julie Waeyaert/Kladblok om aan je tekst te werken, zodat we snel feedback kunnen geven. SvenDK (overleg) 14 apr 2018 13:09 (CEST)[reageer]


Dag Sven.

Op uw aanraden ben ik toch veranderd van onderwerp! Bedankt voor de feedback. Heeft u eventueel nog tips ivm het maken van een wikipedia pagina? Ik ben nu mijn tekst in een Word document aan het plaatsen. Maar om zo hoofdingen te maken, doorverwijzingen, foto's toe te voegen aan de pagina weet ik niet goed waar begonnen. Weet jij misschien iemand die me hierbij zou willen helpen?

Alvast bedankt Groetjes Julie

Dank je voor je foto’s uit Brussel[brontekst bewerken]

Dag Julie, ik zag net een aantal van de foto’s die je op Commons plaatste. Dank je voor je bijdrage. Ik keek ook even op je kladblok. Ziet er goed uit. Was er nog iets waar je hulp mee nodig had? Als je mij gegevens geeft voor een bronvermelding toon ik je hoe dat werkt. Of ga spieken op een vaan mijn artikels, of bij Sjabloon:Citeer web. groeten uit Brussel, SvenDK (overleg) 13 mei 2018 19:43 (CEST)[reageer]


Dag Sven! Oh opnieuw bedankt voor uw berichtje... Ik ben blij dit te lezen want de opdracht moet ik morgenavond reeds indienen!!!

Een vraagje over die foto's van Brussel dat ik heb getrokken en online heb geplaatst... Wanneer zullen deze zichtbaar zijn? Heb eigenlijk geen idee hoe dat werkt...

Dat zou fantastisch zijn mocht u mij kunnen helpen met de bronvermelding want ook hier weet ik opnieuw niet hoe en wat... Alle info over 'Het Turkeyenhof' heb ik verkregen doordat ik langs geweest ben in het Turkeyenhof. Daar had ik een afspraak met een bestuurslid van de heemkring (Joseph Stroobant). Hoe pak ik dit aan qua bronvermelding?

En u zei mij op het begin dat u ook een West-Vlaming bent... Van waar bent u precies? :)

Haha er stond zo een foutje: [[Bestand:|266px|]] in mijn box bovenaan de pagina en ik kreeg dit maar niet weg... Indien u dit gedaan hebt, merci!!!

Alvast bedankt Groeten uit Brussel!

Uw gebruikerspagina Gebruiker:Julie Waeyaert en kladblokpagina Gebruiker:Julie Waeyaert/Kladblok[brontekst bewerken]

L.S.,
Op deze pagina's stonden hotlinks naar meerdere categorieën, daarom stonden in deze categorieën verwijzingen naar uw gebruikerspagina en kladblok. Dat is vast niet uw bedoeling geweest. Daarom heb ik op deze pagina's een dubbele punten ' : ' geplaatst voor de categorienamen. Als u de pagina's alsnog kopieert naar echte lemma's, dan moet u daar de dubbele punten weer verwijderen.
Bedankt voor de aandacht. JoostB (overleg) 3 jul 2018 21:00 (CEST)[reageer]