Overleg gebruiker:Lies swzms

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Lies swzms, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van het Verenigd Koninkrijk. Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.969.563 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
WikiEditor-Toolbar-signature-nl.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Pagina opslaan".

Verwijdering StreetwiZe • Mobile School[bewerken]

Hallo Lies swzms, ik heb zojuist het artikel StreetwiZe • Mobile School verwijderd omdat het las als expliciete reclame. Reclame is op Wikipedia niet toegestaan. Wikipedia is bedoeld als onafhankelijke, objectieve en neutrale informatieplek.

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de pagina Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst?. Als je daarna nog vragen hebt, kan je terecht op de helpdesk, of stel de vragen hieronder zodat ik ze hier kan beantwoorden. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 13 sep 2016 13:22 (CEST)

Beste Dqfn13, ik begrijp niet goed waarom deze pagina verwijderd werd. Ik vertel hier gewoon over een sociale organisatie waar ik enorm achter sta. Deze heeft geen enkele bedoeling om te adverteren, maar gewoon om de mensen te informeren. Organisaties zoals Telenet of Belgacom staan toch ook op Wikipedia? Wat kan ik doen om mijn pagina terug actief te maken?

Het artikel is niet neutraal geschreven. Het artikel is heel duidelijk geschreven vanuit het standpunt dat het een heel erg goed doel is, er stonden ook meningen in, die hier helemaal niet thuis horen. De door jou genoemde grote telecombedrijven zijn hier neutraal beschreven, aan de hand van feiten (dus geen meningen) en verifieerbare onafhankelijke bronnen. Als je wilt dat het artikel terugkomt, kan je het beste onafhankelijke bronnen zoeken en aan de hand van die informatie een nieuw artikel schrijven. Daarnaast kan je terugplaatsing verzoeken op deze pagina. Dqfn13 (overleg) 13 sep 2016 14:14 (CEST)
Beste Lies swzms,
Ik heb zojuist het artikel StreetwiZe • Mobile School op deze pagina ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd. Het is in mijn ogen nog altijd niet neutraal, met aanprijzende zinnen. In de basis is het artikel dan ook exact gelijk aan het door mij eerder verwijderde artikel. Dqfn13 (overleg) 13 sep 2016 17:08 (CEST)
Beste Dqfn13,
Ik heb ondertussen geprobeerd het niet neutrale taalgebruik er uit te halen. Dit was zeker niet de bedoeling om zo te communiceren. Verder heb ik ook nog extra onafhankelijke bronnen toegevoegd aan dit artikel. Het puntje in de titel zou ik willen aanpassen, moest dit een probleem vormen, maar ik weet niet goed hoe ik dit kan doen. Ik heb wel gemerkt als je in het zoekvenster deze naam zou opzoeken dat het punt niet nodig is om te typen, dus ik weet niet of dit dan erg is? Het mag ook in een streepje veranderen van mij hoor. Met deze pagina wil ik gewoon mensen informeren over deze organisatie net zoals dat gebeurt op pagina's zoals SOS-Kinderdorpen of Unicef die ook de geschiedenis van hun organisatie meegeven. Moesten er nog zaken moeten aangepast worden, laat mij dit gerust weten, maar ik zou het jammer vinden moest mijn werk zo maar van Wikipedia verwijderd worden. Lies swzms 15 sep 2016 10:07 (CEST)
Ik lees net op Commons dat je voor de organisatie/oprichter werkt. Dat verklaart ook het stukje swzms achter jouw naam. Het verklaart ook waarom het artikel nog altijd een sterke zweem van promotie heeft. Reclame kan ook blijken uit woordkeuzes en bepaalde zinsconstructies. Dqfn13 (overleg) 15 sep 2016 10:31 (CEST)
Dat is inderdaad waar. Ik zou het fijn vinden moest je even concreet kunnen duiden met welke woordkeuzes of zinsconstructies er problemen zijn. Dan kan ik de tekst aanpassen zoals het goed is voor wikipedia. Ik wil deze tekst graag objectief op wikipedia krijgen. Er hebben al externe mensen deze nagelezen en aan de hand van hun feedback had ik het al aangepast. Heeft u nog suggesties?
Nou, als ik alleen al kijk naar de intro: die acties onderneemt vanuit de kracht van straatkinderen om een duurzame ontplooiing van individu, organisaties en samenleving te stimuleren en ... schoolkinderen en professionals samen te brengen in elkaar versterkende acties en projecten klinken allebei wel erg als marketingpraat. Nietanoniem (overleg) 15 sep 2016 15:21 (CEST)
Super bedankt. Met zo'n tips kan ik zeker iets doen. Ik heb het intro stukje korter gemaakt en ik hoop hier nu objectiever mee te zijn. Zijn er nog zo van die zaken die je er kan uithalen? Alvast bedankt. --Lies swzms (overleg) 15 sep 2016 15:26 (CEST)
Ik ga niet alles voorkauwen, dus het hele kopje Mobile School vzw is niet in orde. Het staat vol met marketingjargon (filantropische investering, integraal, of deze mooie zin: De straat blijft ook vandaag de basisleefomgeving voor vele kinderen en jongeren wereldwijd). Maar ok vijf links naar Arnoud Raskin en twee naar hybride organisatie. Eentje is er meestal wel genoeg. Dqfn13 (overleg) 15 sep 2016 20:20 (CEST)
Dank u voor deze duiding. Ik heb de aanpassingen doorgevoerd. In mijn ogen was bijvoorbeeld filantropische investering wel objectief, omdat het ook zo is dat ze een filantropische investering kregen, maar ik heb het aangepast. Ik heb ook voor alles nu maar éénmaal doorgelinkt. Ik dacht dat ik ergens had gelezen dat wikipedia graag had dat je zoveel mogelijk doorlinkt per pagina, maar dat is dan mijn fout. Kan ik nog zaken aanpassen? Of is het goed genoeg om goedgekeurd te zijn voor Wikipedia? Alvast bedankt.Lies swzms (overleg) 16 sep 2016 10:01 (CEST)
Ik zeg niet dat filantropische investering niet objectief is, ik geef aan dat het jargon is. Die woordcombinatie kan echt wel een verduidelijking gebruiken. Het zijn "dure woorden" die het artikel wel mooier maken. Het is met een ander voorbeeld goed weer te geven: je kan iets "op oneigenlijke gronden verkrijgen", of je kan iets stelen. Zoals je ook geld aan een goed doel kan geven, of een filantropische investering kan doen. Al geeft investering wel weer aan dat er ook winst gemaakt gaat worden, wat weer tegenstrijdig is met het filantropische. Dqfn13 (overleg) 16 sep 2016 15:55 (CEST)