Overleg gebruiker:Look Sharp!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Blue a v.svg Laatste bericht van Ronn

Archief: 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016

Berichten op mijn overlegpagina worden na 7 dagen automatisch gearchiveerd.


Lithos Confederatie van Loges[bewerken]

Ik was dit artikel aan het schrijven, nog aan het aanpassen en nog voor ik het wist had u dit al verwijderd. Kan u me vertellen waarom? Toen ik links wou toevoegen naar bronnen en vertaling (de Franstalige pagina bvb) was het al verwijderd...– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Haaid (overleg · bijdragen)

Beste Haaid, de tekst in dit nieuwe artikel was een direct kopie van deze pagina. Het letterlijk kopiëren van teksten naar Wikipedia is niet geoorloofd. Groeten, Look Sharp! Eagle(owl)-eye.JPG 31 jan 2016 12:21 (CET)
Beste Look Sharp! ; With all due respect, dat was het niet; het was een stukje uit "http://www.lithoscl.org/index.php/nl/wie-we-zijn" aangevuld met "http://www.lithoscl.org/index.php/nl/de-loges-van-lithos" en dan nog aangevuld met taal en locatie van de wpl. De Portus pagina gaat namelijk niet enkel over LCL. Verder wou ik er ook nog links leggen naar de reeds bestaande artikels op wikipedia van verschillende lithosloges en naar de franstalige maar voor ik wist hoe het moet had je de pagina al verwijderd. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Haaid (overleg · bijdragen)
Een stukje tekst uit het verwijderde artikel: Voor de vrijmetselaars van Lithos zijn de principes van "vrijheid, gelijkheid en solidariteit" van fundamenteel belang. De toepassing van deze principes bevorderen in de maatschappij betekent voor ons werken aan meer sociale rechtvaardigheid voor alle mensen, hier en elders, nu en in de toekomst. Dit noemen we "arbeiden aan de vooruitgang van de mensheid". We scharen ons achter de waarden opgenomen in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, waaronder de absolute gewetensvrijheid, de vrijheid van mening en van meningsuiting, de non-discriminatie, het eerbiedigen van van eenieder, ongeacht zijn of haar levensbeschouwelijke opvattingen.
Dit stukje tekst staat letterlijk op deze pagina. Maar ook andere stukken tekst zijn letterlijk overgenomen. Blijkbaar is de tekst op de pagina die ik noemde, weer overgenomen van andere pagina's, maar doet uiteraard niets af van het feit dat het hier om een kopie van een bestaande tekst gaat. Groeten, Look Sharp! Eagle(owl)-eye.JPG 31 jan 2016 12:44 (CET)
Ok, dan neem ik aan dat enkel parafraseren is toegestaan (en evt. vertalen) en niet overnemen met evt. bronvermelding omdat dat kan gegoogled worden. Niet dat dit minder afbreuk zou doen aan copyright natuurlijk....– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Haaid (overleg · bijdragen)

Albert Geertjes[bewerken]

Hallo, Ik heb wijzigingen gedaan aan de pagina Albert Geertjes. Maar u heeft deze verwijdert, de reden is mij echter onduidelijk.. kunt u aangeven wat er mis mee is? Bijvoorbaat dank!– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Heleen de vries (overleg · bijdragen)

Beste Heleen, de door mij verwijderde tekst was een letterlijke kopie van deze pagina. Het letterlijk kopiëren van teksten naar Wikipedia is niet geoorloofd. Groeten, Look Sharp! Eagle(owl)-eye.JPG 31 jan 2016 16:19 (CET)
Dag Look Sharp, ah ja dat klopt , was akkoord in overleg. Ik zal het aanpassen.
Maar wat met de werken die in opsomming genoemd zijn. Het huidige overzicht van werk is zo summier. terwijl Albert Geertjes vanaf 1980 tot nu elk jaar nieuw werk gemaakt heeft. Dit is juist door mij toegevoegd om het overzicht van het werk van de kunstenaar compleet te maken. Op deze manier zie je dat hij niet alleen een paar beelden in de stad Groningen heeft gemaakt maar veel meer.
Het bijzondere is namelijk dat hij zich niet beperkt. En dat komt in het overzicht van deze werken goed in beeld. Het is bovendien nog steeds een gedeelte uit het gehele oeuvre.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Heleen de vries (overleg · bijdragen)
Prima, maar houd bij de nog te plaatsen teksten wel rekening met het feit dat we hier bouwen aan een encyclopedie. Teksten als We doen het werk van Geertjes recht als we er een binding mee aangaan, op zoek gaan naar de ziel ervan, en ernaar kijken zoals we een gedicht lezen. horen niet echt thuis in een encyclopedie. En voor wat betreft die werken: prima dat ze geplaatst worden, maar maak er niet een enorme opsomming van. Tien of vijftien werken geeft al een mooie indruk van zijn werk. Groeten, Look Sharp! Eagle(owl)-eye.JPG 31 jan 2016 17:48 (CET)
Volgens een bewerkingssamenvatting van het artikel is er sprake geweest van een mailwisseling. Is daarbij ook aan de orde gekomen dat de kunstenaar toestemming moet geven voor foto's van werk dat zich niet in de openbare ruimte bevindt? RONN (overleg) 3 feb 2016 18:03 (CET)
Er staat inderdaad hier dat er sprake zou zijn van een mailwisseling tussen mij en Heleen de Vries. Daar is echter geen sprake van geweest, we hebben geen mails onderling uitgewisseld. Ik vermoed dat Heleen doelt op het gesprek dat we hierboven hebben gehad, waarbij ik de reden aangeef voor het feit dat haar wijzigingen ongedaan zijn gemaakt. We hebben het niet gehad over het plaatsen van foto's, al dan niet met toestemming van de kunstenaar. Groeten, Look Sharp! Eagle(owl)-eye.JPG 3 feb 2016 18:12 (CET)
Dankjewel, ik heb een bericht achtergelaten op haar overlegpagina. Gr. RONN (overleg) 3 feb 2016 18:53 (CET)

Amazonen[bewerken]

Beste Look Sharp! mijn verontschuldigingen voor het geklungel op Amazonen….. Soms gaat het net iets te langzaam met het indrukken van al die knoppen. Je was me net iets te snel af met het 'ongedaan maken' waardoor ik effectief jou 'ongedaan' uhm, ongedaan maakte…. Vliegenmepper (overleg) 1 feb 2016 20:39 (CET)

Geen probleem hoor. Ik zag direct in mijn scherm dat mijn bewerking terug gedraaid was dus ik heb jouw ongedaanmaking van mijn ongedaanmarking weer direct ongedaan kunnen maken. Groeten, Look Sharp! Eagle(owl)-eye.JPG 1 feb 2016 21:08 (CET)