Overleg gebruiker:Marit van Duren

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door GeeJee in het onderwerp Joyce Sylvester
Hallo Marit van Duren, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.625 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Joyce Sylvester[brontekst bewerken]

Uw toevoegingen aan het lemma Joyce Sylvester heb ik verwijderd. Het betrof hier expliciete persoonspromo herhaald en tevens privacyschending van niet encyclopedisch relevante personen die u vermeldde. Dit is een encyclopedie een geen plaats om een neutrale biografie te doen verworden tot een opgepoetst curriculum vitae, daar zijn andere plaatsen op internet geschikt voor als Linkedin en een persoonlijke website. MoiraMoira overleg 8 jul 2013 13:31 (CEST)Reageren

Herhaald verzoek of u hiermee (" Hier kwam haar ondernemende en zakelijke kant goed tot zijn recht." herplaatste u) wilt ophouden. MoiraMoira overleg 8 jul 2013 13:33 (CEST)Reageren

Beste MoiraMoira,

Namens Joyce Sylvester dank voor het scherpe oog. Het was niet bedoeld als promotie, maar het was informatief bedoeld. Alle begrip voor het verwijderen van de passage over Twynstra Gudde en het stukje over de typering. Wat Joyce Sylvester er echter wel graag in zou hebben is de passage over haar ouders. Dat zij vroeg, eind jaren 50, al naar Nederland zijn gekomen om te studeren is bepalend geweest. Dat haar moeder huismeester was van burgemeesters is zeer bepalend geweest voor de keuze van haar eigen beroep als burgemeester. De genoemde burgemeesters staan overigens zelf op Wikipedia, dus zijn wel encyclopedisch relevante personen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ed_van_Thijn, http://nl.wikipedia.org/wiki/Schelto_Patijn en http://nl.wikipedia.org/wiki/Job_Cohen. Joyce Sylvester noemt de namen van haar ouders, omdat met name haar moeder dus bepalend is geweest voor haar eigen beroep als burgemeester. Bij Laetitia Griffith, http://nl.wikipedia.org/wiki/Laetitia_Griffith, wordt bijvoorbeeld ook de naam van haar vader genoemd. Joyce Sylvester haar vraag is dan ook waarom er met twee maten wordt gemeten en een dergelijke zin bij bijvoorbeeld Laetitia Griffith wel mag blijven staan. Kortom, Joyce Sylvester zou de volgende passage er graag inhebben onder het kopje Privé:

Eind jaren 50 kwamen haar ouders, Otmar Cecil Sylvester en Margo Sylvester-Boerleider uit Suriname naar Nederland om te studeren. Haar moeder was huismeester van de Amsterdamse burgemeesters Van Thijn, Patijn en Cohen.

Met vriendelijke groet,

Marit van Duren Voorlichting gemeente Naarden

Met alle respect hoor, maar zet mevrouw Sylvester hier nu ambtenaren van haar gemeente aan het werk om haar Wikipedia-artikel te wijzigen/schrijven? Dat kan toch niet?
Waar het hier om gaat is dat Joyce Sylvester natuurlijk niet degene is die dicteert wat er in haar Wikipedia-artikel hoort te staan. Er is vanochtend bijvoorbeeld toegevoegd dat het huismeester zijn van haar moeder bepalend voor het leven van Sylvester "omdat het de eerste kennismaking was met het burgemeestersvak en met het openbaar bestuur in de praktijk". Is er een [u]onafhankelijke[/u] bron die dit aantoont, of vindt mevrouw Sylvester dit? De namen van haar ouders, tsja, deze personen zijn natuurlijk zelf niet relevant, dus wat is de encyclopedische waarde van het noemen van de namen? GeeJee (overleg) 29 jul 2013 11:56 (CEST)Reageren