Overleg gebruiker:Michiel1972/Archief/jul 2009

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Deze archiefpagina bevat overleg van juli 2009.

Wikinews[bewerken]

Hallo Michiel1972, Ik zag dat je een stem uitgebracht hebt op de projectpagina om Wikinews te sluiten. Wees er bewust van dat op de algemene projectpagina hierover duidelijk vermeld staat: "These pages are for discussion. Votes without reasons will be ignored." Het is dus de bedoeling dat alleen gemotiveerde reacties op deze discussiepagina worden meegerekend. Dit ter notificatie voor de duidelijkheid. Groetjes - Romaine 2 jul 2009 10:20 (CEST)

Ok, bedankt. Michiel1972 2 jul 2009 10:36 (CEST)

Coördinaten eilanden Maldiven[bewerken]

Hallo, misschien vind je het leuk om hier eens naar te kijken? Groeten, LeRoc 2 jul 2009 20:45 (CEST)

Te verwijderen categorieën[bewerken]

Hallo Michiel, zou je misschien even willen kijken naar de te verwijderen categorieën, toegevoegd donderdag 02/07, te verwijderen vanaf 16/07, m.b.t. Categorie:Bouwwerk in Europa & Categorie:Bouwwerk in Afrika en even jouw mening geven? Bvd. Alankomaat 5 jul 2009 16:58 (CEST)


Hoi, Michiel, onder 't zelfde kopje dit: deze redirect die al gemaakt was, moet dan maar weg. Ik had dat gelezen van die "Lijsten" in de helppagina over categorieën, maar had het opgevat als een voorbeeld en niet als een wet van Meden en Perzen. Dit is eigenlijk de nasleep van het kopje "Linken" hieronder. Die eerste ervaring met het zelf maken van een categorie was in feite wel lekker. Zie mijn voorstel op de verwijderpagina/hernoemvoorstel. Aangezien blijkt dat "titel wijzigen" niet als optie aanwezig is op categoriebladzijden, eigenlijk nogal logisch, zie ik dat het kan neerkomen op saai extra werk: in elk van de 10 artikelen -en toevoegen (Lijsten i.p.v. Lijst) of in de hotcat.js (als het zo kan). En kun je er dan op rekenen dat de categorie in 't enkelvoud daardoor ook helemaal weg is?

Is het meer werk als je het door een botje laat doen (ik weet niks van botjes, maar vermoed dat je zoiets ook met wat "duur denkwerk" moet ontwerpen: 10 artikelen zijn nu ook de wereld niet om het toch manueel te veranderen.

Geef ajb wat commentaar hieronder of jij het doet of dat je verwacht dat ik het doe en hoe dat zit met een bot(je). Ik lees het wel na een klik op (wijz) in mijn bijdragen.

--RobSchop [geef een gil!] 20 jul 2009 12:33 (CEST)

Nog een extra vraagje: Kunnen die verwijzingen naar pagina's met afkortingen in de wikipedia-pagina's dan wel in de Categorie:Lijsten van afkortingen per onderwerp? Deze dus: zie in de bewerktekst (<!-- -->). Vooral die helpbladzijden. Naar de :Categorie:Wikipedia:Redirect voor afkorting is er al verwezen.

--RobSchop [geef een gil!] 20 jul 2009 13:00 (CEST)

Overleg categorie:President van Abchazië[bewerken]

Graag jouw mening over de categoriestructuur van deze categorie op Overleg categorie:President van Abchazië. Bvd! Alankomaat 6 jul 2009 20:58 (CEST)

Linken[bewerken]

Ja, Michiel, okee, dit is heel verdedigbaar, maar 'k schrok me toch een klein hoedje. In feite schermen we ons daarmee wat te veel af en op die plek kan een link toch echt geen kwaad? Het kan een begin zijn voor medewerking door nieuwe "toegewijden" (hmm, 't klinkt wel te priesterlijk/spiritueel) (o.a. door die link naar de hulp bij het samenvatten). Graag een reactie ook, want ik merk dat je niet altijd reageert. Is dit een persoonlijk standpunt of heb je een link naar een interne wikipediabladzijde die dit staaft?--RobSchop [geef een gil!] 8 jul 2009 13:44 (CEST)

Het is zover ik weet de algemene zienswijze om op encyclopedische pagina's (waaronder de Lijsten van ook toe behoren) geen zichtbare niet-encyclopedische boodschappen te plaatsen met hints hoe de pagina te bewerken (zie Wikipedia:Toch een paar regels Wees encyclopedisch). De opmerking

Als je een afkorting toevoegt in deze deellijst van Lijst van afkortingen (naar onderwerp), vergeet die dan niet eerst op de algemene lijst van afkortingen toe te voegen. Immers, een Wikipedialezer die de betekenis van een afkorting opzoekt, zoekt doorgaans eerst algemeen en dan misschien in een deellijst.

is alleen gericht aan gebruikers die iets willen toevoegen, een soort tip, en dat hoort niet bovenaan een artikel maar eventueel op een hulppagina. De links naar verwante lijsten kan je wel toevoegen in b.v. een 'Zie ook' kopje onderaan een artikel. Michiel1972 8 jul 2009 14:02 (CEST)
Volledig eens met Michiel. Opmerkingen voor editors mogen nooit in het artikel zelf komen. De encyclopedie (wat de lezers zien) is strikt gescheiden van wat er zich allemaal achter de schermen afspeelt. Ik ben ondertussen de boel aan het omzetten naar normaal onzichtbaar commentaar. --.....jeroen..... 8 jul 2009 15:09 (CEST)

Hoi, Jeroen en Michiel1972, voor jou, Jeroen, bleef er maar 3 x "boel" over om om te zetten naar onzichtbaar commentaar.Emblem-extra-cool.svg. Ikzelf werk al lang genoeg mee met nl.wikipedia om vertrouwd te zijn met de hierboven geschetste hoofdregel, maar ik heb de indruk dat ik hier op een (in de toekomst aanvaarde eenmalige) uitzondering ben gestoten. Daarom ga ik dit toch even in de Kroeg gooien (o.m. met een link naar hier) in de hoop dat je even meedenkt in mijn richting.--RobSchop [geef een gil!] 8 jul 2009 15:33 (CEST)

Ik zie niks wat deze enkele uitzondering zal rechtvaardigen. Lijkt me dat een melding op Wikipedia:Overleg gewenst logischer is. --.....jeroen..... 8 jul 2009 15:50 (CEST)

Nee, Wikipedia:Overleg gewenst is al een meer besloten, hoger niveau dat de gewone gebruiker niet weet zitten. Maar je zal wel zien in de kroeg wat ik bedoel.--RobSchop [geef een gil!] 8 jul 2009 22:58 (CEST)

Intussen is alles zo uitgevoerd: gecategoriseerd. Het is veel beter zo. Ik voelde me wel een beetje als iemand die in het blijven staan van een kader + tekst (in nov. 2008 gemaakt door DDWG) "getuind" was. Zie klein vervolg hierboven (kopje "Te verwijderen categorieën") ivm hernoeming Lijst ==> Lijsten (van afkortingen per onderwerp).RobSchop [geef een gil!] 20 jul 2009 13:10 (CEST)

Stichting Kernhem[bewerken]

Dat was snel. Ik had de pagina nog maar net gestart. Ik heb de tekst inmiddels aangepast en neutraler gemaakt. Hoop dat dit afdoende is, want ik kon zo snel geen verdere informatie over de stichting vinden. Mvg. Snabel overleg 9 jul 2009 12:59 (CEST)

Verzoekartikelen...[bewerken]

Hoi Michiel, omdat je in het verleden regelmatig per bot artikelen hebt aangemaakt van plaatsen in verschillende landen, vroeg ik me af of je dit wellicht ook eens zou kunnen doen voor de grootste steden in Canada. Op de Lijst van grote Canadese steden staan nog erg veel rode links. Toch wel een gemis! Kijk maar eens of je er tijd voor & zin in hebt. Groeten, Alankomaat 9 jul 2009 20:14 (CEST)

Kernpodia[bewerken]

Er zijn 7 kernpodia, de overige zijn 'gewone poppodia' met MCN subsidie. Jullie artikel is dus inderdaad zeer onjuist. Burgerweeshuis bijv is geen kernpodium, maar een gewoon poppodium dat subsidiele steun van MCN krijgt. De Bosuil is er volgens mij 1 die geen officieel poppodium is, maar ik ken ze ook niet alle veertig uit mijn hoofd. Jullie sjabloon was iig behoorlijk random en onnauwkeurig. Bij MCN kunnen ze je ongetwijfeld uitleggen welke 40 ertoe doen en welke andere minder E zijn, als je althans hun beleid als norm neemt. (wat mij het meest logisch lijkt, om discussie per geval te voorkomen, met aandacht voor uitzonderingen als WORM (R'dam), OCCII, OT301 die weer een sterk internationaal profiel hebben. Tevens vraag ik je mee te stemmen bij Tagrijn en die nieuwe, omdat die m.i. fout zijn en de nomineerder niet heel veel kennis van zaken heeft, wat nogal eens vermoeiend is bij dit soort onderwerpen. mvrgr. 94.210.220.68 11 jul 2009 01:05 (CEST)

Het is laat. Ik ben het even kwijt met de terminologie van het MCN. iig zijn er 2 groepen: 013, Tivoli, Paradiso en nog 4 en die andere 40. Of het kernpodium, hoofdpodium of poppodium heet weet ik niet exact. Die 7 grote krijgen een veel groter budget in ieder geval in verband met internationale programering.94.210.220.68 11 jul 2009 01:08 (CEST)
Ok, ik heb de lijst geactualiseerd naar 2008 + definitie. Michiel1972 11 jul 2009 01:28 (CEST)

Koninginnenrit[bewerken]

Michiel1972, Het is volgens mij niet een rit die zwaar zal blijken te zijn; maar de zwaarste rit. In één TdF zit maar één koninginnenrit.Ceescamel 23 jul 2009 21:06 (CEST)

Frederiksoord[bewerken]

Voormalige gaarkeuken Frederiksoord

Michiel, het verbaasde me dat dit gebouwtje in Frederiksoord niet op de rijksmonumentenlijst staat. Het is de voormalige gaarkeuken van de kolonie en staat aan de Molenlaan in Frederiksoord. Kan dat ook kloppen met jouw gegevens? Met vr. groet, Gouwenaar 29 jul 2009 20:31 (CEST)

Hoi Gouwenaar, je kan eventueel zoeken op kich, dat is ook de bron die voor de lijsten word gebruikt. Als ik zelf snel zoek vind ik niets. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 29 jul 2009 20:46 (CEST)
Als ik snel zoek vind ik http://www.kich.nl/kich2005/rapport.jsp?bron=40&idbron=36296. Een MIP-object, wat dat ook moge zijn. Niels? 29 jul 2009 20:51 (CEST)
Monumenten Inventarisatie Project Michiel1972 29 jul 2009 20:55 (CEST)
Hartelijk dank voor het meedenken en de geboden hulp, als ik het goed begrijp geen rijksmonument dus, maar wel opgenomen in een inventarisatie. En in deze lijst terug te vinden als een provinciaal monument. Gouwenaar 29 jul 2009 22:35 (CEST)

monumenten wiki[bewerken]

Groet, ik heb me gemeld op de monumenten wiki, heb iets aangepast en wilde graag overleg op het forum, Hendrik 30 jul 2009 12:26 (CEST)

Coördinaten gemeentegrenzen[bewerken]

Hoi Michiel, graag hoor ik hoe je aan de coördinaten komt die aan de basis staan van jouw fraaie SVG plaatjes van gemeenten. Heb je een bepaald bron-SVG van waaruit je alle andere SVG's gemaakt hebt? Jeroen 31 jul 2009 10:19 (CEST)

Ik heb verschillende kaart projecten gedaan, ik denk dat je de locatiekaartjes (2009) bedoeld. Die zijn gemaakt op basis van de shapefile bestanden die het CBS jaarlijks vrijgeeft. De truck is met een script de shapegegevens om te zetten in svg data en tevens geautomatiseerd in te zoomen op elke gemeente. Michiel1972 31 jul 2009 21:04 (CEST)