Overleg gebruiker:MrBlueSky/Archief/nov 2011

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door MrBlueSky in het onderwerp Nederland/buitenland

archief Deze archiefpagina bevat overleg van november 2011.

The Signpost: 31 October 2011[brontekst bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Maronitische Kerk[brontekst bewerken]

Beste MrBlueSky, bedankt voor het beveiligen van Maronitische Kerk. Ik stond al op het punt om een beveiliging aan te vragen. Met vriendelijke groet, Michaelovic (overleg) 2 nov 2011 22:45 (CET)Reageren

Graag gedaan. Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 2 nov 2011 23:51 (CET)Reageren

CGN[brontekst bewerken]

Hoi MrBlueSky, je hebt deze bewerking ongedaan gemaakt zag ik: [1] Waarom?
Ellen Heijmerikx heeft inderdaad die 2 boeken geschreven, en dat lijkt me in het artikel van CGN wel relevant (en zelf is ze dus ook nog eens 'wikiwaardig'). Mvg, Lampje (overleg) 3 nov 2011 20:30 (CET)Reageren

Hoi Lampje,
Als ze inderdaad twee boeken heeft geschreven die relevant zijn om onder dat kopje te vermelden, dan kan dat natuurlijk. Dat was mij echter niet duidelijk.
Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 3 nov 2011 21:48 (CET)Reageren
OK! Mvg, Lampje (overleg) 3 nov 2011 23:31 (CET)Reageren

KSA Bree[brontekst bewerken]

Beste,

U hebt de pagina van KSA Frisse Heikracht Bree verwijderd. Waarom? U vermeldt dat dit overgenomen is van ksabree.be maar het is andersom. Ik ben namelijk de auteur van deze pagina en ik heb de vorige sites van ksabree aangemaakt.

Waarom dan deze pagina verwijderen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 194.78.122.57 (overleg · bijdragen)

Beste,
Ik heb voor zover ik kan nagaan recentelijk geen pagina verwijderd met de titel 'KSA Frisse Heikracht Bree' of een variant daarop. Maar, als u tekst op Wikipedia wilt plaatsen die u zelf eerder op een andere site hebt geplaatst, dan moet u even bevestigen dat u inderdaad de auteur van die tekst bent. Hoe u dat doet wordt hier beschreven: Wikipedia:OTRS/Tekst van eigen website. Als het andersom is: u plaatst een tekst op uw site die u (of iemand anders) eerder op Wikipedia hebt geplaatst, dan moet u er even bij vermelden dat die tekst afkomstig is van Wikipedia.
Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 8 nov 2011 15:26 (CET)Reageren

The Signpost: 7 November 2011[brontekst bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 14 November 2011[brontekst bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Hall of Fame[brontekst bewerken]

MrBlueSky is ingetreden in de Hall of Fame op nominatie van JurriaanH, Olivier Bommel, Sumurai8, Michieldumon, Trijnstel, Kafir, Mathonius, Capaccio, Goudsbloem, Greenday2, VR-Land, Paul.K, Menke, RJB, Mexicano en Wiki13

Beste MrBlueSky, van harte gefeliciteerd met de eer om een plekje verkregen te hebben in de Hall of Fame. Binnen, bijna precies, één dag hebben 16 mensen de nominatie ondertekend. Dat zijn er heel veel in een heel korte periode. En terecht, want je doet al jaren fantastisch werk voor Wikipedia en ik hoop van harte dat je dat nog voortzet! Nogmaals: proficiat! JurriaanH overleg 16 nov 2011 17:49 (CET)Reageren

Oh! Dat is leuk! Heel erg bedankt iedereen! MrBlueSky (overleg) 16 nov 2011 20:44 (CET)Reageren

Gert Dekeyzer[brontekst bewerken]

Beste

Gert Dekeyzer is een jonge muzikant en toneelspeler gekend in de streek rond Tienen. Hij staat ook in bij verschillende organisaties en is een inspiratie voor velen.

We hebben zijn toestemming gekregen om dit aan te maken maar we zijn nog op zoek naar de juiste werking van wiki. Tips zijn altijd welkom. Graag zien we de pagina terug.

Groeten Denbeste (overleg) 20 nov 2011 01:14 (CET)Reageren

Blok?[brontekst bewerken]

Hallo, het lijkt erop dat met het jodendom gepreoccupeerde anonieme gebruiker gewoon doorgaat. Zie hier: Bewerkingsgeschiedenis C&A. Jij hebt al eens een blok toegezegd... Groet, --JanB (overleg) 20 nov 2011 21:27 (CET)Reageren

Inderdaad. Jammer. Ik heb hem een dagje geblokkeerd. Bedankt voor de melding! Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 20 nov 2011 21:36 (CET)Reageren
Bedankt. --JanB (overleg) 20 nov 2011 21:40 (CET)Reageren

Honorsteem[brontekst bewerken]

@MrBlueSky, hartelijk dank voor het verwijderen van de treiterige bijdrage van bovengenoemde gebruiker op mijn overlegpagina. Ik heb gezien dat hij/zij inmiddels geblokkeerd is, en dat de checkuser hem aanwijst als sokpop. Ik heb inmiddels hier ook een checkuser-verzoek geplaatst m.b.t Honorsteem en de gebruiker die hij zo opvallend te hulp kwam. Paul K. (overleg) 21 nov 2011 02:16 (CET)Reageren

Graag gedaan! Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 21 nov 2011 02:35 (CET)Reageren

Hoi MrBlueSky, Wil je je botje er weer eens langshalen? Ik heb m weer redelijk opgeschoond denk ik (toch in elk geval heel veel pagina's zonder diakrieten, mijn tooltje heeft wat moeite met é's, ç's en å's. Thijs! (overleg) 21 nov 2011 13:35 (CET)Reageren

Ja, zal ik vanavond doen. MrBlueSky (overleg) 21 nov 2011 14:50 (CET)Reageren

The Signpost: 21 November 2011[brontekst bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Foto[brontekst bewerken]

Beste De pagina Kim Kotter verwijderd u een foto welke meer recent is dan degene die aangeboden is. Het beeldmerk is ivm de licentie, volgens wikimedia is dit geen probleem en ook mevr Kotter stem hiermee in Mwphotography (overleg) 24 nov 2011 17:10 (CET)Reageren

Hallo Mwphotography,
Zo'n naam in een afbeelding is bijzonder storend. Als mensen willen weten wie een foto upgeload of gemaakt heeft kunnen ze op een afbeelding klikken. Ze komen dan op een informatiepagina terecht waarop die informatie staat. Zie ook Reasons_not_to_upload_watermarked_images.
Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 24 nov 2011 17:16 (CET)Reageren

Scholen[brontekst bewerken]

Hoi MrBlueSky, de OP van de op te zetten peiling is niet bedoeld voor discussies dus even hier. Ik wilde graag reageren op een paar van je punten.

  • De praktijk stuit vooral op bezwaren van mensen die hier zelf geen ervaring mee hebben. Van de scholen in kwestie zelf komen geen klachten (klopt dat?) en de ervaringen van de mensen die contact opnemen is vooral positief.
    • Dit zou mijns inzeins niet uit moeten maken. Je hoeft geen vandalismebestrijder te zijn om een mening te hebben over een in jouw ogen fundamenteel verkeerde praktijk.
  • Er zijn ook scholen die zelf vragen om ingelicht te worden als er vanaf hun computers wordt geklierd.
    • En wij horen daar geen gehoor aan te geven. We hebben een privacybeleid en zijn geen opsporingsdienst.
  • De betreffende computers en internetverbinding zijn eigendom van de school. Als daar gebruik of misbruik van wordt gemaakt hebben scholen het recht dat te weten en hebben scholen het recht daar naar eigen inzicht op te reageren. Als je een stel scholieren op het schoolplein aan de overkant de speeltoestellen ziet vandaliseren, dan is het toch ook normaal dat je dat even meldt bij de school.
    • Nee, dat recht hebben ze niet. Ze willen het mischien graag maar het is geen recht. De vergelijking met vandaliseren van publiek bezit, wat speeltoestellen zijn denk ik zo, gaat mijns inziens scheef. Vandalisme van publiek bezit is een overtreding van de wet en kost de gemeenschap geld. Vandaliseren op Wikipedia is een inconvenience die verder geen consequenties heeft anders dan het aan het werk zetten van mensen die dat vrijwillig doen.

Met vr. gr. --Kalsermar (overleg) 25 nov 2011 20:09 (CET)Reageren

Dat de bezwaren vooral komen van mensen die er zelf geen ervaring mee hebben maakt wel uit. Natuurlijk mogen zij hierover een mening hebben, en die ook kenbaar maken. Maar mensen die het daadwerkelijk doen weten dankzij hun ervaring hiermee meer over de kwestie: over de voordelen, de nadelen, de mogelijke gevolgen, de daadwerkelijke gevolgen enz. Mensen die er zelf geen ervaring mee hebben (waar ik ook toe behoor) weten dat soort dingen pas als ze dat gehoord hebben van de mensen met ervaring. Tot die tijd weten zij er minder van en is hun oordeel over de kwestie minder waard. In dit geval heb ik niet het idee dat degenen die bezwaar hebben gemaakt eerst informatie hebben ingewonnen bij de ervaringsdeskundigen voordat zij hun bezwaar maakten, en dat is zeker relevant. Zo werden er opmerkingen gemaakt als: "Lijkt me dus ook volkomen onzinnig om scholen een "klaag mailtje" te sturen." en vragen gesteld als "Wat zegt de school in haar antwoord?". Mensen die regelmatig contact opnemen met scholen kunnen je vertellen of die opmerking waar is, en die vraag kunnen zij beantwoorden.
Er is geen verband tussen ons privacybeleid en deze kwestie. Als iemand vind dat er wel een verband is, dan moet diegene dat verband aantonen. Dat is tot nu toe niet gebeurd. En op basis van zuiver technische overwegingen (de manier waarop ip-adressen werken en de manier waarop bewerkingen van ip-adressen worden opgeslagen op Wikipedia) lijkt het mij onwaarschijnlijk dat iemand dat verband kan aanwijzen op een meer substantiele manier dan enkel met suggestieve opmerkingen.
Bij het laatste punt (vandaliseren als niet meer dan een inconvenience): daarmee zou je een punt hebben als het niet zo zou zijn dat:
1. Van het geklier vanaf schoolverbindingen niet alleen Wikipedia de dupe is, maar ook de school zelf. Wanneer een school geblokeerd is, kunnen ook goedbedoelende leerlingen (en medewerkers) geen wijzigingen maken! Daarnaast is alle geklier dat van een school afkomstig is via de geschiedenis van artikelen en het opgeslagen IP-adres te herleiden naar die school!
2. Het geklier niet altijd zo onschuldig is. Sommige vormen van geklier vormen strafbare feiten (met name bedreigingen en bepaalde rascistische opmerkingen) of kunnen mensen beschadigen (privacyschendingen en pesten - vooral van medeleerlingen en leraren). Wikipedia is niks verplicht tegenover scholen wiens voorzieningen voor dit soort dingen misbruikt worden en tegenover de mensen die beschadigd worden. Maar bij ons, als mensen, ligt dat anders. Wij zijn zo vriendelijk de school in te lichten als het te erg wordt en hopelijk krijgt de dader dan een stevige reprimande of waarschuwing. Dat voorkomt misschien dat hij hetzelfde gedrag dat hij op Wikipedia vertoonde ook op Twitter, of een andere site vertoont, wat justitieel ingrijpen tot gevolg kan hebben. De verantwoordelijkheid van Wikipedia stopt bij Wikipedia. Als mens maken wij onderdeel uit van een maatschappij. En het zijn de mensen die contact opnemen met een school, vanuit hun verantwoordelijkheidsgevoel.
Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 25 nov 2011 22:35 (CET)Reageren

niet de werkloosheid-POV-pusher[brontekst bewerken]

Beste MrBlueSky, mocht het je ontgaan zijn, hierbij een link om kennis van te nemen. Vriendelijke groet, --ErikvanB (overleg) 26 nov 2011 20:31 (CET)Reageren

Dat was mij inderdaad ontgaan. Nu zijn twee favoriete lemma's beveiligd zijn ben ik benieuwd of we hem nog terugzien en wat hij gaat doen. Mocht je wijzigingen tegenkomen die aan het profiel voldoen laat het dan even weten, als je wil.
Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 27 nov 2011 00:40 (CET)Reageren
Zal ik doen. Groet, --ErikvanB (overleg) 27 nov 2011 06:15 (CET)Reageren

The Signpost: 28 November 2011[brontekst bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Islamofobie[brontekst bewerken]

De term islamofobie is omstreden en wordt voornamelijk door islamieten en mensen uit het actiewereldje gebruikt. De introductieparagraaf moet een afgewogen samenvatting van het artikel geven. Hierin hoort doorgaans geen brovermelding thuis. In het artikel zelf staan onder meer een kritieksectie. [2] 87.208.211.206 29 nov 2011 18:30 (CET)Reageren

Ik zal er later eens naar kijken. Dat er mensen zijn die kritiek hebben op een term, maakt de term niet direct omstreden. Moeten we de Evolutietheorie, de Holocaust of de Psychiatrie (om een paar extreme voorbeelden te noemen) ook neerzetten als omstreden begrippen?
Je zou ook kunnen zeggen dat de 'tegenstanders' van de term blij mogen zijn dat hun bezwaren zoveel aandacht krijgen in het artikel. Dat je stelt dat de term voornamelijk wordt gebruikt door 'islamieten en mensen uit het actiewereldje' vind ik overigens ook wel.. uhm, laten we zeggen: eigenaardig..
Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 29 nov 2011 18:56 (CET)Reageren

Nederland/buitenland[brontekst bewerken]

Hoi MrBlueSky, dank voor je redactie. Vraagje, is "buiten Nederland" strict genomen niet beter dan "buitenlands". Het lemma gaat over iets Nederlands dus alles daarbuiten is "buitenland" maar de nl:wp is Nederlandstalig en een Belg of Nederlander in het buitenland wonend heeft er mischien meer aan als het "buiten Nederland" is daar de Belg ook in het buitenland woont maar toch weer niet als je begrijpt wat ik bedoel.--Kalsermar (overleg) 30 nov 2011 18:49 (CET)Reageren

Klopt helemaal. "buiten Nederland" kwam op mij onnodig gekunsteld over maar is in dit geval beter. MrBlueSky (overleg) 30 nov 2011 18:52 (CET)Reageren