Overleg gebruiker:Mwvdb

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Michael 1988 in het onderwerp Welkom + Beoordelingsnominatie Mazzo
Hallo Mwvdb, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.453 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Michael 1988 (overleg) 2 mei 2014 00:01 (CEST)Reageren

Welkom + Beoordelingsnominatie Mazzo[brontekst bewerken]

Geachte gebruiker,

Allereerst welkom op wikipedia. Ten tweede acht ik het artikel Mazzo als te promotioneel, een artikel met geen bronnen (ook is er weinig over te vinden via Google) en de relevantie komt niet duidelijk naar voren (mede dankzij het gebrek aan betrouwbare bronnen). Daarom heb ik het artikel genomineerd voor de beoordelingslijst. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel er uit hoort te zien en misschien ook deze pagina en de regels om te zien wat wel en wat niet relevant is op wikipedia en deze pagina over wat Wikipedia niet is. Zie ook de uitleg over waarom het artikel op de beoordelingslijst staat. De nominatie betekent niet dat het artikel direct wordt verwijdert maar dat je 2 weken de tijd hebt om het artikel aan te vullen, blijft het artikel in de huidige vorm of bevat het nog steeds weinig relevantie na die 2 weken dan wordt het artikel alsnog verwijdert. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de beoordelingslijst. Onderteken altijd met vier tildes (~~~~). Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk.

Veel plezier op wikipedia.

M.v.g. Michael 1988 (overleg) 2 mei 2014 00:00 (CEST)Reageren

Beste Michael, dank voor je commentaar. De pagina over de sociëteit, club en discotheek Mazzo ontbrak nog op Wkipedia. Het is geschiedenis van het Amsterdamse uitgaansleven. Destijds was ik mede oprichter en eigenaar, dus ikzelf ben "bron" en heb het Mazzo archief in beheer. Kan ik mijzelf als bron opvoeren? Zou je me kunnen uitleggen wat je met te promotioneel bedoelt? De Club is immers geschiedenis en bestaat niet meer, dus er kan geen sprake zijn van een promotie. Ik ga in elk geval met je adviezen aan de slag.
Met vriendelijke groet, MwvdB
Eigenlijk beantwoord ik geen enkele vragen meer die niet ondertekend zijn met 4 tildes (~~~~). Dat staat duidelijk op mijn overlegpagina en zeg ik hier dus nog een keer, maar ik geef alsnog antwoord op uw vraag. Ik mis bronnen van bijna het gehele verhaal. Met name de artiesten die langskwamen of werkten (waaronder dan Maja van den Broecke) zijn niet te traceren. Dat van het Guinnes Book of Records idem dito. U geeft zelf aan dat u de enige bron bent en dat u alleen het archief beheerd. Hiermee kunnen wij op Wikipedia niet controleren of de informatie die u geeft daadwerkelijk ook klopt. U geeft ook zelf aan dat u betrokken bent geweest bij Mazzo als eigenaar en als oprichter, maar er wordt sterk afgeraden om een artikel te beginnen van iets waar je nauw betrokken bij bent. Een aantal fouten er uit halen kan op zich wel, maar hele verhalen schrijven wordt juist afgeraden omdat je moeilijk vanuit een neutraal standpunt zoiets kunt schrijven. En dat blijkt ook in dit artikel. Het maakt niet uit of het wel of niet meer bestaat, u schrijft het nu alsof het nog bestaat en alsof je klanten wilt lokken. Daarnaast zijn er overigens ook nog de Back to Mazzo avonden (waar u mogelijk ook bij betrokken bent). Wat ik dus met promotioneel bedoel is dus gewoon dat u met dit artikel mensen probeert te lokken naar de club of naar die back to mazzo evenementen om zo geld te verdienen. Mijn advies is gewoon heel simpel. Wis alles en begin opnieuw en vanuit een neutraal standpunt te schrijven en aub ook alleen informatie die traceerbaar is en/of geef de informatie ook vrij via Google of zo zodat het traceerbaar is. Michael 1988 (overleg) 3 mei 2014 23:29 (CEST)Reageren

Beste Michael 1988, Volgens mij heb ik alleen op je overlegpagina iets gezet en verwezen naar deze overlegpagina. Ik dacht dat de beoordelingspagina die pagina was waar allerlei anderen ook kort commentaar leveren. Maar ik ben voor het eerst in Wikiland, dus weet nog niet goed de weg. Hopelijk ben je bereid daarin hulp te bieden. Ik heb overigens niets met de Back to Mazzo avonden te maken. Verder ga ik proberen het stuk te "neutraliseren" en de bronnen toe te voegen. Voor de zekerheid teken ik met 4 tildes ~~~~.

Dat nowiki hoeft er niet tussen. Want zo onderteken je zelf nog steeds niet. Nu kan niemand direct zien wie commentaar levert en wanneer. Michael 1988 (overleg) 4 mei 2014 21:25 (CEST)Reageren

Beste Michael 1988 Ik heb een en ander veranderd, geneutraliseerd en referenties en externe links toegevoegd. Ik vraag me af of het de goede kant opgaat, of dat het nog steeds te promotioneel en niet relevant is. Graag aanwijzingen, bij voorbaat dank. Mwvdb

Zie opmerking op mijn overlegpagina. Michael 1988 (overleg) 10 mei 2014 22:45 (CEST)Reageren
Ps. Ik heb de titel gewijzigd naar Club Mazzo en van Mazzo een doorverwijspagina gemaakt. Mede doordat het dus ook de naam is van een restaurant en om zo onderscheid te maken. Michael 1988 (overleg) 10 mei 2014 22:57 (CEST)Reageren