Overleg gebruiker:NeoRetro

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom op de overlegpagina van NeoRetro

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)

Beoordelingsnominatie Opmerkelijke uitspraken van Recep Tayyip Erdoğan[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft een artikel waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Opmerkelijke uitspraken van Recep Tayyip Erdoğan dat is genomineerd door Vinvlugt. De reden hiervoor staat op Gebruiker:The Banner en Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180618. Dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie.

N.B. dit is een bericht geplaatst door Aeginatetra. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft.

Rode Dorp Deventer[brontekst bewerken]

Beste NeoRetro, de omschrijving van de bevolkingssamenstelling van het Rode Dorp heb ik nogmaals aangepast en bovendien geactualiseerd. De nu bijgevoegde bron is duidelijk over wie een migratieachtergrond heeft. 'Recent' is bovendien een vaag begrip. Vr. groet, JanB46 (overleg) 8 jan 2020 14:07 (CET)

Allochtoon[brontekst bewerken]

Hoi NeoRetro

Wil je alsjeblieft stoppen met het heldentijd terugdraaien van mijn bewerking. Simpelweg omdat jij denkt dat Allochtoon alleen "van vreemde aarde" betekent.

de term allochtoon wordt nu eenmaal zo gebruikt binnen de statistiek en de bron, kijk maar ook op andere pagina's van Nederlandse steeds zoals:

De definitie die de CBS hanteert is:

Persoon die in Nederland woonachtig is en van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren. Wie zelf in het buitenland is geboren, hoort tot de eerste generatie, wie in Nederland is geboren, hoort tot de tweede generatie

Melvinvk (overleg) 10 jan 2020 00:36 (CET)

Zie je de ironie er niet van in dat je probeert mij de les te lezen aan de hand van een oude definitie van het CBS, terwijl ik enkel de term heb vervangen met de huidige definitie van het CBS? Het is niet zonder reden dat het CBS is gesopt met het gebruik van dat woord. NeoRetro (overleg) 10 jan 2020 00:54 (CET)

Dank voor je toelichting bij de bewerking op Bevolking van Nederland. Je schrijft daarin dat de bron de terminologie heeft veranderd. In dat geval is het logisch, ook onze bronverwijzing te wijzigen, en niet alleen de tekst die dus wel bronconform is. Tenminste de raadpleegdatum moet veranderd worden als dezelfde link na jaren andere data geeft. Zwitser123 (overleg) 9 feb 2020 15:09 (CET)

Ok, ik heb 9 februari 2020 als geraadpleegde datum toegevoegd. Maar ik vermoed dat op de vorige geraadpleegde datum in 2018 het CBS deze termen reeds had vervangen. NeoRetro (overleg) 9 feb 2020 15:14 (CET)