Overleg gebruiker:TB-GVS

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo TB-GVS, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.027 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dierenartsspecialist[brontekst bewerken]

Beste TB-GVS, u bewerkingen op Dierenartsspecialist pasten niet binnen de richtlijnen zoals die op Wikipedia worden gehanteerd: zakelijk, neutraal en verifieerbaar. In het bovenstaande sjabloon vind u links naar verschillende vormen van uitleg die u op weg kunnen helpen naar een manier van werken die wel binnen het project past. Groet Toth (overleg) 14 mei 2016 19:50 (CEST)[reageer]

Beste Toth, mag ik weten war u het meest aanstoot aan neemt? De gebruikte data zijn naar mijn idee neutraal en toegankelijk geschreven. Het artikel is een vertaling van de Engelse tekst van de EBVS, de enige instantie in Europa voor dierenartsspecialisten, aangevuld met data uit Nederland (het oude systeem) en België. Het legt naar mijn idee op een begrijpelijkere manier uit wat er nu ook staat, is completer (alle specialismen worden genoemd). TB-GVS – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door TB-GVS (overleg · bijdragen)

Er was van alles mis. De intro voldeed niet aan de richtlijnen voor een intro. Je sprak lezers direct aan. Je plaatste op allerlei plaatsen hoofdletters en vetgedrukte teksten waar dat niet hoort. Je plaatste links naar externe websites in de tekst. Bronvermelding voor tal van beweringen en cijfers ontbrak. Bovendien is het auteursrechtenschending als het inderdaad een vertaling is van de Engelse tekst van de EBVS. Toth (overleg) 14 mei 2016 20:29 (CEST)[reageer]

Auteursrechtenschending[brontekst bewerken]

Zie ook:

Beste TB-GVS, hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Dierenartsspecialist interne geneeskunde gezelschapsdieren aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit een andere bron. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden verwijderd. Wilt u alsnog een artikel over dit onderwerp aanmaken, herschrijf het dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de copyright disclaimer onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL".

Een andere optie is het versturen van e-mail vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nl-at-wikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet echter de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclameuitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Met vriendelijke groet, Kattenkruid (overleg) 14 mei 2016 21:29 (CEST)[reageer]

Oncollegiaal[brontekst bewerken]

Ik juich het toe dat u uw best doet om artikelen rondom dierengeneeskunde op te knappen en uit te breiden. Ik wil u alleen wel vragen om u werkwijze aan te passen. U plaatst zojuist voor de zoveelste keer een eigen tekst volledig over het werk van anderen, dat totaal uitwissend. Niet alleen verwijdert u daarmee informatie, maar het is ook hoogst oncollegiaal ten opzichte van de mensen die eerder al energie in die pagina's hebben gestopt. Wilt u dit vanaf nu aub niet meer zo doen.

PS: Het is sowieso onwenselijk om een artikel te beginnen met een tussenkop, wat u steeds doet. Toth (overleg) 21 mei 2016 18:53 (CEST)[reageer]

Beste Toth,

het is niet mijn bedoeling om oncollegiaal te zijn. Ik heb de informatie en links in de teksten overgenomen in mijn teksten, dus wel degelijk naar de oude teksten gekeken. Excuses voor het tussenkop gebruik. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door TB-GVS (overleg · bijdragen)

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[brontekst bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)[reageer]