Overleg gebruiker:Tareq

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Tareq, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.059.129 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Zheng He[bron bewerken]

Beste gebruiker, het kopje zie ook is bestemd voor links naar artikelen over verwante onderwerpen. GijsvdL 7 sep 2009 00:40 (CEST) Bedankt. Dit is mijn eerste aandeel op Wikipedia, heb nu de link toegevoegd. Ok zo? 7 sep 2009 01:14.

Het gaat prima. Ik heb wat aan Barawe geknutseld. Als je hier een tijdje bent, dan zul je merken dat je snel vertrouwd raakt met hoe Wikipedia precies werkt. Mocht je ergens niet uitkomen, vraag me gerust op Overleg_gebruiker:GijsvdL. GijsvdL 7 sep 2009 01:18 (CEST)
Die Encyclopaedia Britannica was eigenlijk de reden bovenstaand bericht te schrijven. Dit is namelijk geen verwant onderwerp. Het artikel Encyclopaedia Britannica gaat over die encyclopedie en heeft niets met Zheng He te maken. GijsvdL 7 sep 2009 01:24 (CEST)

Ceuta[bron bewerken]

Welkom op Wikipedia Tareq,

Op het artikel Ceuta heb je een melding gemaakt onder verkeerde kopje van het boek "A history of medieval Spain". Is mijn veronderstelling juist dat dit een bron was? Of is het aanbevollen literatuur over dit onderwerp? Dat laatste lijkt me dan vreemd, omdat dat boek over veel meer gaat dan Ceuta. Laat het me even weten. --.....jeroen..... 7 sep 2009 14:38 (CEST) Dankje wel. Zeker als bron, maar je hebt gelijk, het is meer dan alleen over Ceuta. Kan zeer goed als aanbevolen literatuur dienen. Welk kopje gebruiken jullie dan in zo'n geval?

Uthman ibn Naissa[bron bewerken]

Dag beste Tareq - ik vind dat dit artikel nog wel wat verbetering behoeft. Veel context ontbreekt waardoor een opmerking als De vrede was maar van korte duur, voor iemand die niets van dit onderwerp weet, een beetje in het luchtledige blijft hangen. Onderwijl is mijn nominatie niet bedoeld om je te ontmoedigen! Leuk dat je op de je eerste dag hier al lemma's aanmaakt! Vriendelijke groeten, Berretta cardinalizia.png RJB overleg 7 sep 2009 21:55 (CEST)

Hoi RJB. Zo, er wordt hier snel waargenomen wat een ander inbrengt. Een prestatie op zich. Ik zie wel een punt in je kritiek. Dank voor je kritische blik. Het stuk was trouwens nog niet af, wilde een basis leggen om vandaaruit verder te kunnen gaan. Ik heb het stuk al wat meer doorontwikkeld. Ontmoedigt raak ik niet, integendeel. Groet, Tareq (8 sep 2009 0:01)

Verwijderingsnominatie Uthman ibn Naissa[bron bewerken]

Beste Tareq, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Uthman ibn Naissa. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090907 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 8 sep 2009 02:11 (CEST)

Taifa van Santarém[bron bewerken]

Beste Tareq,

Dankjewel voor je nieuwe artikelen over de verschillende taifa's. In het artikel Taifa van Santarém stond echter een zin die niet te begrijpen was, dus ik heb dit aangepast. Maar klopt het nu nog wel? Vriendelijke groeten, Erik'80 · 12 okt 2009 23:37 (CEST)

  • Hoi Erik, ik doe mijn best om de geschiedenis van de vele taifa's op een juiste wijze weer te geven. Dank voor je correctie, ik waardeer dit. Het klopt dus nu! Groet --Tareq 13 okt 2009 00:11 (CEST).

Nog een vraagje over de taifa's. Bij ongeveer de helft staat de categorie:Berberse oudheid, bij de andere helft niet. Is daar een reden voor ? Of kunnen we misschien de categorie:Al-Andalus in haar geheel onder Berberse oudheid zetten (dan kunnen die individuele categorie-aanduidingen weg) ? Ik weet het niet hoor. Groet. - AGL 9 nov 2009 20:51 (CET)

Dank voor je input en hulp. Ik zal bij de taifa's dit overal gaan verwijderen. Bij Andalus is het de ene keer het geval van Berbers en in het ander geval van Arabieren. Ik zal deze verwijzing alleen opnemen bij enkele personen en dynastiën. Groet --Tareq 9 nov 2009 21:02 (CET)

Mohammed an-Nasir[bron bewerken]

Wilt u bij het plaatsen van een interne link even controleren, of deze naar de juiste pagina verwijst ? Ik heb een paar keer uw verwijzingen naar doorverwijspagina's moeten repareren. Als u, voordat u opslaat, even op alle nieuwe blauwe links klikt om te checken scheelt dat anderen (onnodig) werk. Vriendelijke groet & succes met uw bijdragen aan Wiki, Maasje 2 nov 2009 13:35 (CET) Bedankt voor je reactie, ik zal er op letten.--Tareq 2 nov 2009 15:55 (CET)

Categorisatie van de Almohaden[bron bewerken]

Hoi Tareq, op Overleg_gebruiker:Jvhertum#Bijdrage heeft Romaine tekst en uitleg gegeven over de veranderingen in de categorisatie van een aantal door jou aangemaakte artikelen. Kort samengevat komt het er op neer dat een artikel niet in een bepaalde categorie geplaatst hoeft te worden als het artikel al in een subcategorie van deze categorie staat; dat is dubbelop. Zie ook de uitleg op Help:Gebruik van categorieën#Subcategorieën: "Als een artikel in een subcategorie zit, zit het impliciet in alle supercategorieën. Dat betekent dat het niet expliciet in alle supercategorieën hoeft te worden geplaatst."

Wat ik heb gedaan is een Categorie:Almohaden aanmaken voor alle artikelen over de Almohaden. Deze artikelen hoeven dus niet meer in de categorieën opgenomen worden waar Categorie:Almohaden al in staat. De bedoeling is de artikelen beter te categoriseren zodat verwante artikelen makkelijker gevonden kunnen worden.

Mocht je hier nog vragen over hebben, dan kan je terecht op mijn overlegpagina of op Wikipedia:Categoriecafé.

Met vriendelijke groet, Jvhertum 17 nov 2009 15:40 (CET)

Het is me duidelijk, dank voor je toelichting. --78.27.28.28 20 nov 2009 01:18 (CET)

Samenvoegen?[bron bewerken]

Hoi Tareq, in juni heeft een gebruiker de artikelen Berbers en Berberse wereld genomineerd voor samenvoeging (zie Wikipedia:Samenvoegen/200906). Mijn vraag aan jou is:

  • Ben je het eens of oneens met dit voorstel, en kan je jouw mening daarover geven op Wikipedia:Samenvoegen/200906?
  • Indien je het eens bent met samenvoegen, zou je dan bereid zijn om deze samenvoeging uit te voeren?

Met vriendelijke groet, Jvhertum 17 nov 2009 15:42 (CET)

Hoi, dank voor je bericht. Ik heb het stukje gelezen. Het lijkt me ook logisch om Berbers aan te houden. Gelijk hebben jullie om dit samen te voegen. Ik kan dat alleen niet voor jullie doen. In de toekomst kan ik wellicht wel wat actiever zijn op dat gebied. Groet --Tareq 17 nov 2009 17:21 (CET)

Balj ibn Bishr al-Qushayri[bron bewerken]

Beste Tareq, ik heb bovenstaand artikel dat je aangemaakt hebt ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik enigszins twijfel of het onderwerp relevant is. Het is heel goed mogelijk dat anderen wel akkoord gaan en het artikel toch behouden kan blijven. Vriendelijke groet, --ErikvanB 30 nov 2009 04:07 (CET)

  • Beste Tareq, ik heb mijn nominatie op basis van het overleg ingetrokken. Vr.gr. --ErikvanB 30 nov 2009 16:04 (CET)