Overleg gebruiker:Timme018

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Timme018 in het onderwerp Urnengedenkparken
Hallo Timme018, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.975 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Urnengedenkparken[brontekst bewerken]

Hallo Timme018, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Urnengedenkparken. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Joostik (overleg) 6 mrt 2016 12:20 (CET)Reageren

Beste Joostik, dank voor je reactie. Ik heb veel onderzoek gedaan naar natuurbegraven en heb geconstateerd dat het concept urnengedenkparken als een specifieke stroom binnen het natuurbegraven gezien kan worden en daarom mijn inziens het vermelden waard is.

  • Tot op heden een niet- behandeld onderwerp binnen Wikipedia
  • Het is hier zeker niet mijn bedoeling om reclame te maken of deze manier van begraven te promoten
  • Uitleg over een onderscheidend aspect binnen de branche natuurbegraven en is iets anders dan de urnenvelden/ strooivelden/ natuurbegraafplaatsen

Timme018 (overleg) 6 mrt 2016 13:07 (CET)Reageren

Diverse passages waardoor het reclame lijkt, zijn bijvoorbeeld:
  • De koppen "Het concept Urnengedenkparken" (met een hoofdletter U!) en "Onderscheidende aanpak"
  • "Het concept wordt op dit moment gezien als de meest duurzame vorm van natuurbegraven." Door wie? Is daar een bron voor?
  • "Naast natuur betrokken- en duurzaamheid kenmerkt het concept urnengedenkparken zich door een eeuwigdurende grafrust (bijzetten voor onbepaalde tijd). Daardoor is het alom gevreesde ruimen van een graf om commerciële redenen volledig uitgesloten." Denkt u dat de Winkler Prins het ook zo zou omschrijven?
  • "De betrokkenheid van de rechthebbende, die bij leven een laatste rustplaats in de natuur in alle rust zelf uitzoekt en aanwijst, is groot. Deze wordt versterkt door het gegeven dat het te betalen bijzetrecht voor een substantieel deel wordt geïnvesteerd in de instandhouding en beheer van het landgoed van keuze."
Daarnaast wordt het verschil met urnenvelden niet duidelijk. Verdere discussie vindt plaats op de Beoordelingslijst. Als u uw argumenten daar noemt, dan worden ze meegenomen in de beoordeling door de moderator. Wikiwerner (overleg) 6 mrt 2016 16:43 (CET)Reageren

Beste Wikiwerner, dank voor je reactie en input. Ik blijf van mening dat urnengedenkparken gezien kunnen worden als een specifieke stroom binnen het natuurbegraven en daarom het vermelden waard is. Ik heb geprobeerd om met jou commentaar de tekst neutraler op te stellen. Zoals ik hierboven al heb aangegeven, het is zeker niet mijn bedoeling om reclame te maken. Het verschil tussen een historisch urnenveld, modern urnenveld en een urnengedenkpark heeft te maken met de historische context, de ligging en de juridische status van het terrein. Timme018 (overleg) 10 mrt 2016 22:21 (CET)Reageren