Overleg gebruiker:Tonvandermost

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Hiro in het onderwerp Beoordelingsnominatie Crash Landing Records (2)
Hallo Tonvandermost, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.236 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beoordelingsnominatie Crash Landing Records[brontekst bewerken]

Hallo Tonvandermost, ik heb je artikel Crash Landing Records ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Je kunt eventueel commentaar achterlaten op de lijst. Onderteken je bericht met vier tildes (~~~~). Veel plezier op Wikipedia! Het wordt ook ten strengste afgeraden om over jezelf of iets waar je nauw bij betrokken bent te schrijven. Dit omdat neutraal over het onderwerp schrijven dan zeer moeilijk is. Dqfn13 (overleg) 15 feb 2013 19:20 (CET)Reageren

Beoordelingsnominatie Crash Landing Records (2)[brontekst bewerken]

Beste Ton, eerder vandaag heb je het artikel opnieuw aangemaakt. Ook nu zijn er twijfels over de zogenaamde encyclopedische relevantie. Waaruit blijkt dat het platenlabel een artikel verdient op Wikipedia? Zijn er onafhankelijke, gezaghebbende bronnen die over het label hebben geschreven? De komende twee weken kun je aan het artikel werken om die encyclopedische relevantie helder te krijgen. Na die periode zal een moderator beslissen of het artikel kan blijven staan, of dat het weg moet. Overleg over de beoordelingsnominatie vindt hier plaats.

Dan rest mij nog je de tip te geven om niet te schrijven over zaken waar je bij betrokken bent. Dat maakt het moeilijk om neutraal te blijven, of om de encyclopedische relevantie goed in te schatten. Dat blijkt ook wel uit het feit dat een artikel over het platenlabel tweemaal op de lijst van te beoordelen pagina's is beland. hiro the club is open 26 okt 2020 18:01 (CET)Reageren


Verplaatst van hier


Hallo Hiro,

Ik kan niet helemaal uit de voeten met je uitleg. Deze keer heb ik de inhoud zakelijk gehouden (wat de vorige keer een goed punt van je was) en gebaseerd op de wiki van reflections records, die wel op wikipedia staat met minder bronnen. Idem voor een band als Carceri. Crash Landing records wordt genoemd op de wiki's van Malkovich (band) en Massive Assault. Tot slot is alle info die op discogs staat (die ik als bron heb opgevoerd) afkomstig van derden, ik concludeer daaruit dat er wel een behoefte ligt aan goede informatie over Crash Landing Records.


Einde verplaatsing


Dag Ton, aangezien het goed is om overleg op één pagina te houden, heb ik je bericht van mijn overlegpagina naar hier verplaatst. Overlegbijdragen dien je overigens met vier tildes (~~~~) te ondertekenen zodat je naam, datum en tijd automatisch ingevuld worden.
Dat gezegd hebbend. Ik was niet degene die de vorige keer het artikel op de lijst van te beoordelen pagina's plaatste. Dat was collega Dqfn13. Vergelijkingen met andere artikelen gaan niet op; artikelen worden op zichzelf beoordeeld. Maar als ik dan toch naar Reflections Records kijk; dat platenlabel wordt beschreven op Punknews.org en een festival wordt beschreven op Festivalinfo.nl. Daarnaast is er nog een derde bron van plaatselijke aard, die ik niet per se een sterke bron wil noemen vanwege dat plaatselijke karakter maar het label wordt er wel beschreven. Crash Landing Records daarentegen kom ik tegen in de databases van Metal Archives en Discogs, maar verder niet. Hoe kan ik trouwens zien dat jij niet degene was die door Crash Landing Records uitgegeven werken op Discogs heeft gezet? Ik wil niet beweren dát je zelf informatie op Discogs hebt gezet, slechts dat een handjevol vermeldingen op Discogs geen indicatie geeft van encyclopedische relevantie. Kun je een neutrale en enigszins gezaghebbende bron aandragen waarin Crash Landing Records beschreven wordt? Overigens zegt het aantal bronnen niet zo veel; het gaat om de kwaliteit van de bronnen.
Dat een onderwerp genoemd wordt op een wiki elders in de encyclopedie, zegt niet zo heel veel. Links zijn rond elk woord en elk onderwerp te leggen. Dat geeft nog niet aan dat er behoefte is aan een onderwerp met encyclopedische relevantie. Dat zal moeten blijken uit goede bronnen. hiro the club is open 27 okt 2020 12:45 (CET)Reageren

Excuus, bij dezen op de overlegpagina: ik heb vandaag relevantie referenties (van websites die niet databases zijn) toegevoegd. (Tonvandermost (overleg) 27 okt 2020 15:27 (CET))Reageren

Excuus is niet nodig, we hebben allemaal moeten leren omgaan met de gewoontes. Ik heb de verwijzingen bekeken, maar op één bron van plaatselijke aard na wordt in geen enkele bron geschreven over het platenlabel. Laat ik ze een voor een afgaan:
  • Jubileum Zwols label - Dit is een vermelding in een plaatselijk blaadje. Daaruit blijkt naar mijn bescheiden mening nauwelijks encyclopedische waarde. Vergelijk de bron met plaatselijk karakter in het artikel over Reflections Records, dat ik hierboven al "niet sterk" heb genoemd.
  • Passie! - Dit is een interview met jou, over jou. Tuurlijk heb je het even over je platenlabel, maar het is geen artikel waarin het platenlabel beschreven wordt. Nou ja, dit is niet helemaal waar; het platenlabel wordt omschreven als een hobbyproject. Daaruit blijkt niet bepaald sterke encyclopedische relevantie.
  • Posts Tagged ‘Crash Landing Records’ - Dit is een lijst van artikelen met de naam van het platenlabel als tag. Er is welgeteld één artikel te vinden dat aan dat filter voldoet, maar in dat artikel wordt het platenlabel niet eens genoemd, laat staan beschreven.
  • Teethgrinder - Hellbound 7" - Ook voor dit artikel geldt dat de naam van het platenlabel een tag is, maar het platenlabel wordt geen enkele keer in de tekst genoemd.
  • R.C. Sullivan: 'Caution' - Dit artikeltje gaat over een ep. Daarin wordt het platenlabel wel genoemd, maar er is geen beschrijving over het platenlabel.
Ook na het toevoegen van deze verwijzingen zie ik dus nog altijd geen encyclopedische relevantie. Die moet blijken uit bronnen waar het platenlabel in beschreven is; een vermelding hier en daar is onvoldoende. hiro the club is open 27 okt 2020 16:45 (CET)Reageren