Overleg gebruiker:Troopieeeee

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Troopieeeee, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van het Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.047.563 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Experimenteren[brontekst bewerken]

Hallo Troopieeeee, gelieve niet in de encyclopedie te experimenteren, maar in de zandbak of op je eigen kladblok (link rechts bovenaan in je scherm). Bedankt. - netraaM • 30 jan 2021 16:10 (CET)

Dag Netraam, zou je dit concreter kunnen maken? Ik heb een aantal bewerkingen van dit account bekeken, maar of die aanleiding geven om naar zandbak of kladblok te verwijzen zie ik zo niet. Ik zie wel bewerkingen met vlaggen en zo die gevorderde gebruikers ook doen en waar verschillende meningen over bestaan. Apdency (overleg) 30 jan 2021 16:17 (CET)
Deze serie bewerkingen bijvoorbeeld. Het eindresultaat zijn inderdaad de vlaggetjes, maar om daar te geraken lijkt een heel traject van trail and error (vandaar mijn woordkeuze "experimenteren") en bovendien gaat er in dat proces informatie verloren, nl. dat Catalaans ook officiëel is Alghero, Italië. Hetzelfde geldt voor deze bewerking, weer geëxperimenteer om bij het eindresultaat te komen, waar er ook meerdere landen zijn verdwenen in het experiment, waaronder Jemen en Qatar.
Het is op z'n minst WP:BTNI, door het verdwijnen van informatie zelfs ronduit ongewenst, en zoals je zelf al zegt, er zijn mensen die al die vlaggetjes foeilelijk vinden en laten we wel wezen, erg mooi is het niet en nodig al helemaal niet. Troopieeeee, ik wil je niet ontmoedigen bij te dragen, want ik zie ook vooral veel goede bewerkingen van je hand, maar wees wat voorzichtig ajb. - netraaM • 30 jan 2021 17:44 (CET)
Dan zou ik graag de nadruk willen leggen op de laatste zin. Apdency (overleg) 30 jan 2021 19:20 (CET)
Als ik mezelf zo teruglees, kwam ik inderdaad wat te hard uit de bocht. Excuses. - netraaM • 30 jan 2021 19:39 (CET)

Sahrawi Arabische Democratische Republiek[brontekst bewerken]

is de Sahrawi Arabische Democratische Republiek erkent door 84 of 39 staten of 45 staten? Rwzi (overleg) 30 jan 2021 16:25 (CET)

Officieel is het nu erkend door 39 staten. Het waren er eerst 84, maar 45 staten hebben hun erkenning ingetrokken. 35 staten die het hebben erkent is verouderd. Per 2020 zijn er dus 39 staten die de Sahrawi Arabische Democratische Republiek erkennen.Troopieeeee (overleg) 30 jan 2021 17:21 (CET)