Overleg gebruiker:Twanan

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door DirkVE in het onderwerp Jurassic World 2
Hallo Twanan, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.303 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Jurassic World[brontekst bewerken]

Naar aanleiding van je laatste bijdragen (die ik zonet terugdraaide) op het artikel Jurassic World, wil ik even melden dat we op Wikipedia niet doen aan toekomstvoorspellingen (zie: WP:glazen bol). Aangezien het hier gaat om een film die nog niet in première is geweest, is het dus moeilijk om info weer te geven die zeker correct is. Enkel wanneer er een of meer officiële, betrouwbare en onafhankelijke bronnen zijn toegevoegd, is de info betrouwbaar genoeg om deze toe te voegen. Om die reden heb ik jouw bijdragen teruggedraaid. Zoals je ook kan zien, is er een bron die de soundtrack bevestigd, waardoor ik de tabel (die jij verwijderde) terug plaatste. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 2 jun 2015 22:55 (CEST)Reageren

Werken aan een encyclopedie[brontekst bewerken]

Beste Twanan, Wikipedia is een encyclopedie. De doelstelling van de encyclopedie is om kennis vrij voor iedereen beschikbaar te maken (dus anders dan dat men eerst moet betalen voor de boeken of voor een abonnement waarmee men online een encyclopedie kan raadplegen). Daarmee houdt het "vrij" zijn van de encyclopedie wel op. Er zijn namelijk wel strenge regels waaraan bijdragen moeten voldoen omdat de informatie in de encyclopedie correct en betrouwbaar moet zijn. Die regels kun u nalezen door de links te klikken naar de diverse handleidingen en richtlijnen, in het kader bovenaan deze pagina.

Om zinvol aan de encyclopedie bij te kunnen dragen moet een medewerker over een aantal vaardigheden beschikken, en zich aan de richtlijnen houden. Een belangrijke vaardigheid is taalbeheersing. U moet goed kunnen formuleren en foutloos kunnen spellen en de grammatica correct toepassen. Uw bijdragen aan de artikelen Jurassic Park III en Jurassic World plaatsen grote vraagtekens bij uw taalvaardigheid. Ze wemelen van de fouten. In deze bijdrage is geen enkele zin foutloos. Van de werkwoordsvorm 'stam + t' voor de tweede en derde persoon enkelvoud, lijkt u nog nooit gehoord te heben, en verder staan er fouten als "dooden" en "geaait", komma's waar punten horen te staan, en meer wat ik hier niet allemaal kan opsommen. Het is bovendien allemaal buitengewoon kinderlijk verwoord. Soms is wat u schrijft zelfs onbegrijpelijk. Hier schreef u: "22 jaar na het Isla Nublar incident in 1993 (wat afspeelt in de eerste film van de trilogie, Jurassic Park), John Hammond's (Richard Attenborough) droom voor een themapark met levende dinosaurussen is werkelijkheid geworden." en "...het vervoer gaat per pad of per monorail, ook komen er 20.000 mensen per dag naar het park." En hier: "Rick Jaffa en Amanda Silver zouden eerst de film schrijven, met een script over dinosaurussen waarvan hun D.N.A. gemixt was met dat van mensen. Zowel Universal Studio's als de fans (die erachter kwamen door gelekte foto's) vonden dit geen goed idee." En hier: "Grant is boos op Paul dat ze hadden geland maar Paul en Amanda leggen uit dat ze gescheiden zijn en dat hun enige zoon, Eric, op het eiland gestrand is." Lees dat nog eens aandachtig en huiver zelf ook.

In deze bijdrage schreef u: "Er kunnen nog dinosaurussen aan de lijst worden toegevoegd, maar dit zijn alleen de dinosaurussen die gezien zijn in de trailers en TV spots van de film." Dit soort aanwijzingen voor de redactie horen in een artikel niet thuis; ze kunnen eventueel op de overlegpagina van het artikel geplaatst worden.

Een andere vaardigheid is het omgaan met bronnen. De kunst is om betrouwbare bronnen te selecteren. De uitgifte van een LEGO-model is bijvoorbeeld geen enkele onderbouwing voor het voorkomen van een dino in Jurassic World. Betrouwbare bronnen zijn in de eerste plaats onafhankelijk. Daarmee valt promotiemateriaal voor een film bijvoorbeeld al af. Ze moeten bovendien door deskundigen geschreven zijn. Daarmee vallen veel websites en populair-wetenschappelijke tijdschriften ook af. Daarnaast komt het er bij het gebruik van bronnen op aan om er de feitelijke informatie uit te halen, en daarmee vervolgens zelf een logisch geheel te construeren. Uw bijdragen zijn voor een groot deel onmiskenbaar vertalingen van Engelstalige stukken, waarbij u hele zinnen overnam. Voor de lezer is dan duidelijk dat er kritiekloos is overgeschreven. Bij een verhaallijn kan dat uiteraard minder kwaad dan bij het weergeven van de kritieken op de film, maar dan wreekt zich weer dat u geen enkele moeite lijkt te hebben gedaan er acceptabel Nederlands van te maken, zodat de lezer welhaast het idee krijgt dat de producent van de film zelf, middels een vertaalprogramma, het stuk voor de Nederlandstalige Wikipedia heeft geschreven. Dat geeft niet het beeld van onafhankelijkheid en betrouwbaarheid dat voor de encyclopedie nodig is.

Samenvattend: wat u tot nu toe hebt laten zien, zijn bijdragen die niet of door ontoelaatbare bronnen zijn ondersteund. Het is bovendien allemaal bedroevend slecht geschreven. Met deze werkwijze kunt u niet aan de encyclopedie blijven bijdragen. Dit soort rommel hoort hier niet thuis. U zult er dus niet van op moeten kijken als uw bijdragen integraal verwijderd zullen blijven worden, als u uw manier van werken en uw taal niet aanzienlijk verbetert. Dat is geen vrolijke boodschap maar het maakt duidelijk dat de keuze aan u is. WIKIKLAAS overleg 4 jun 2015 13:32 (CEST)Reageren

Beoordelingsnominatie LEGO Jurassic World[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om LEGO Jurassic World dat is genomineerd door Vis met 1 oog. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150604 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 5 jun 2015 02:03 (CEST)Reageren

Jurassic World 2[brontekst bewerken]

Het is u al eerder verteld. Toekomstige films worden niet toegevoegd, daarom heb ik uw toevoegingen aan Jurassic Park (franchise) teruggedraaid. DirkVE overleg 10 mei 2017 19:53 (CEST)Reageren