Overleg gebruiker:UU-ITA-InKr

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Sander1453 in het onderwerp Nominatie
Hallo UU-ITA-InKr, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.823 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Nominatie[brontekst bewerken]

Beste UU-ITA-InKr, tot mijn spijt heb ik het door u aangemaakte artikel Padania moeten voordragen voor verbetering. Als dat uitblijft, kan verwijdering volgen. Mijn argument daarbij is: WIU (staat voor: werk in uitvoering) hetgeen inhoudt dat ik het artikel niet vind voldoen aan de kwaliteitsnormen die Wikipedia hanteert. Daarbij valt te denken aan opmaak, interne links, bronvermelding, structuur van het artikel, e.d. Dat zegt dus niets over het onderwerp van het artikel: naar mijn mening mag dat op Wikipedia niet ontbreken. Wellicht heeft u iets aan Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Een paar hulpmiddelen bij het maken of bewerken van pagina's, zijn:

Na mijn nominatie staat het artikel twee weken op de beoordelingslijst. Daar is gelegenheid tot inbrengen van (tegen)argumenten - ook voor u. (Meestal geeft één zo'n pagina al een redelijk beeld van hoe het daar toegaat). Ondertussen kunt u trachten het artikel te verbeteren of uit te breiden, als u dat wilt. Die beoordelingslijst is ook een impliciete uitnodiging aan anderen om aan het artikel te sleutelen en vaak gebeurt dat ook. Toch is de kwaliteit van het artikel in de eerste plaats de taak van degene die het aanmaakt. Na een termijn van 14 dagen beslist de afhandelend moderator over het artikel, op basis van de ingebrachte argumenten.
Vragen kunt u stellen op de helpdesk, of direct hieronder, dan kom ik er zo spoedig mogelijk op terug. U krijgt antwoord op de plek waar u de vraag stelt. Met vriendelijke groet, Sander1453 (overleg) 30 mrt 2016 16:35 (CEST)Reageren


Beste Sander,

Bedankt voor je bericht.

Ik ben net nieuw op wikipedia en moet voor een vak dat ik volg een pagina maken. Het vak behoort tot de studie Italiaans, vandaar ook de keuze voor een onderwerp met betrekking tot Italië. Er is voor mij veel onbekend op wikipedia, dus ik ben nog zoekende naar hoe ik mijn artikel wikipedia-waardig kan maken.

In plaats van mijn pagina op de WIU lijst te plaatsen, zou ik je willen vragen of je concrete tips hebt over hoe ik mijn artikel kan verbeteren en wikipedia-waardig kan maken.

Alvast hartelijk dank voor je reactie!

Vriendelijke groeten, Inge

PS. Het ging fout met de referenties en voetnoten, deze heb ik inmiddels aangepast met behulp van de tips op wikipedia over bronvermelding. Mijn vraag is wat er nog aangepast moet worden.

Beste Inge. Je hebt een zogenaamde "redirect" omgebouwd tot artikel. Daardoor verschijnt het niet op de lijst nieuwe artikelen, waar misschien een meer ingevoerd collega ernaar kan kijken. Ook uit voorzorg plaatste ik het daarom op de lijst. Ongetwijfeld bemoeien anderen zich snel met de discussie en mogelijk het artikel. Als dat uitblijft zal ik in elk geval wat tips geven. Succes alvast, Sander1453 (overleg) 30 mrt 2016 16:57 (CEST)Reageren
Hallo Inge. Er kunnen hier niet twee pagina's staan over 1 onderwerp, zoals bijvoorbeeld "Misdadiger" en "Crimineel". Dan komt onder 1 kopje het artikel te staan, en het andere wordt een automatische doorverwijzing naar de één. Dat was het geval met Padanië en Padania, totdat jij besloot van de laatste een artikel te maken. Ik verwacht dat de oude situatie hersteld gaat worden, dwz jouw info wordt verhuisd naar Padanië en Padania wordt weer een doorverwijzing.
Mocht je vinden dat er beslist twee verschillende pagina's moeten zijn, dan zul je ten eerste in de artikelen duidelijk moeten maken wat de verschillen zijn, en dat vervolgens op de beoordelingslijst gaan uitleggen. Succes. Sander1453 (overleg) 5 apr 2016 12:03 (CEST)Reageren