Overleg gebruiker:Vakevos

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Welkom op Wikipedia, Vakevos! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.049 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".


Welkom als deelnemer van de Nederlandstalige Wikipedia! Groetjes Spoorjan (overleg) 21 dec 2017 06:37 (CET)[reageer]
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Zwarte specht[brontekst bewerken]

Beste Vakevos, je hebt in het artikel Zwarte specht een bewerking gedaan die je motiveert met de opmerking dat scheidbare werkwoorden zo min mogelijk gescheiden dienen te worden. Dat was mij niet bekend en ik heb het teruggedraaid. Of vergis ik me en heb jij een overtuigende bron? Met vriendelijke groet, Sylhouet contact 18 mrt 2018 22:58 (CET)[reageer]

Beste Sylhouet, we komen hiermee waarschijnlijk op het terrein van smaak en voorkeur. Of is het een kwestie van het te kunnen uitleggen (of verkies je het uit te kunnen leggen ?). Met even vriendelijke groet, Vakevos (overleg) 18 mrt 2018 23:54 (CET)[reageer]
Op Wikipedia is het gebruikelijk veranderingen die geen fout herstellen, maar bijvoorbeeld gestuurd worden door smaak of voorkeur, achterwege te laten onder het motto bij twijfel niet inhalen, door habitués afgekort tot BTNI. Groet, Sylhouet contact 19 mrt 2018 09:42 (CET)[reageer]
Je hebt nu een mooie oplossing gevonden die het aantal woorden vermindert zonder de betekenis van de zin te veranderen hetgeen imo een verbetering inhoudt. Dat je daarbij ook een scheiding vermijdt is mooi meegenomen. Groet, Sylhouet contact 19 mrt 2018 15:01 (CET)[reageer]
Misschien ken je nog niet alle codes, maar het is de bedoeling dat de achtereenvolgende reacties allemaal gegeven worden op de plek waar het eerste bericht staat. Nu is onze conversatie gescheiden in een deel op jouw OP en een deel op die van mij. Groet, Sylhouet contact 19 mrt 2018 18:02 (CET)[reageer]

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)[reageer]

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)[reageer]

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)[reageer]

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[brontekst bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)[reageer]

N.a.v. je bewerkingen van de rubriek Geboren in 1921[brontekst bewerken]

  • Beste Vakevos,
  • Drie dingen:
  • 1. Ik zie dat je op 4 mei jl. een stuk of zes bewerkingen hebt gedaan op de jaartalpagina van 1921, met name in de begin dit jaar opnieuw opgezette rubriek Geboren (in 1921).
  • Dat deze rubriek opnieuw opgezet moest worden, komt doordat een van de geachte medewikipedianen (nl. Gebruiker:RonnieV) deze rubriek zoals hij was in december 2019 overgezet heeft naar een van zijn privé-bestanden in de wikipedia. Het bestand is daar na enig doorklikken wel zichtbaar en zelfs bewerkbaar, maar dat zou a.h.w. een "inbraak" in de min of meer persoonlijke persoonlijke wiki-omgeving van RonnieV betekenen. Bovendien laat hij op deze bestanden met enige regelmaat een zogenoemd bot (ik meen: het Ronniebot los, waardoor alle voorgaande bewerkingen in een bepaald tijdvak weer overschreven c.q. teniet gedaan worden. Daarom heb ik gisterenavond RonnieV op zijn overlegpagina (zie Overleg gebruiker:RonnieV) hierop aangesproken en hem verzocht de rubrieken Geboren en Overleden van 1921 zoals ze er nu uitzien weer terug te plaatsen en op deze openbare pagina verder af te zien van botbewerkingen (wat hij met zijn bot in zijn privé-wiki-omgeving doet, moet Ronnie natuurlijk zelf weten...)
  • (Behalve bij het jaartal 1921 heeft RonnieV deze "truc" ook bij een aantal andere jaartalpagina's uitgehaald; daarvoor geldt natuurlijk hetzelfde.)
  • 2. Ik zie dat je jouw al genoemde mutaties van 4 mei alle hebt bestempeld als k- (dus: als kleine) mutaties. Dat zijn inhoudelijke mutaties als bijschrijvingen van personen echter niet! Reserveer het "vak k" voortaan als je wilt voor kleinere, niet inhoudelijke, zaken zoals correcties op eerdere wijzigingen of het aanpassen van punten en komma's, spaties e.d.
  • 3. Jouw gebruikersnaam Vakevos geeft, zoals ook hier, een rode link. Dat komt doordat je in het veld van je gebruikerspagina - in feite jouw privéterrein in de wikipedia a) - nog in het geheel niets hebt ingevuld.
  • a) Anderen kunnen je gebruikerspagina - anders dan deze wel openbare en voor derden bewerkbare overlegpagina - alleen maar raadplegen.
  • Mijn suggestie is om in elk geval iets (hoe kort of algemeen ook) op je gebruikerspagina te plaatsen - bijvoorbeeld: wie ben ik? wat doe ik in de wikipedia? en: hoe lang ben ik hier al actief? -, zodat je voortaan op de bewerkingspagina's de meer gebruikelijke blauwe link naar je gebruikersnaam in beeld krijgt. (Dit is uiteraard maar een vrijblijvende, zij het goedbedoelde, suggestie.)
  • Met vriendelijke groet,

De Jaren (overleg) 6 mei 2020 11:52 (CEST) <DJ-8172a>[reageer]

Overlijdensplaats Jean-Luc Godard[brontekst bewerken]

Hi Vakevos, je hebt hier aangegeven dat Godard in Parijs zou zijn overleden. Op welke bron heb je je gebaseerd? Ik lees namelijk hier dat hij is gestorven in het Zwitserse Rolle. StuivertjeWisselen (overleg) 13 sep 2022 12:07 (CEST)[reageer]

Stuivertje, gelezen op een eerdere editie Franse Wikipedia. Maar blijkbaar snel achterhaald Vakevos (overleg) 13 sep 2022 13:42 (CEST)[reageer]