Overleg gebruiker:Validationvlaanderen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Encycloon in het onderwerp Beoordelingsnominatie Naomi Feil
Welkom op Wikipedia, Validationvlaanderen! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen.

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.619 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding
Uw gebruikerspagina
Beste Validationvlaanderen, welkom op Wikipedia!
U heeft onlangs een gebruikerspagina aangemaakt. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om hier informatie op te zetten die niets met Wikipedia te maken heeft, zoals reclame/(zelf)promotie/werving, een persoonlijke tekst of betoog, een tekstdump van elders, niet-vrijgegeven inhoud waarop auteursrecht rust, privacyschending van niet-encyclopedische personen, geklieder, willekeurige leestekens of een curriculum vitae. Daarom is deze gebruikerspagina verwijderd, of wordt hij binnenkort verwijderd. Uw gebruikerspagina is bedoeld om te zijner tijd iets over uw bijdragen aan de encyclopedie te vertellen. U kunt op deze pagina lezen wat wél de bedoeling is. Alvast bedankt voor uw begrip.

Beoordelingsnominatie Naomi Feil[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia.

Het gaat om Naomi Feil dat is genomineerd door Erik Wannee.

De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20210809#Naomi Feil en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 10 aug 2021 00:55 (CEST)Reageren

beste, graag stel ik me even voor. Ik ben Doris VAN AVERBEKE (1955), kinesist, referentie persoon dementie en opleider in Validation volgens Naomi Feil. Ik startte in 1976 in de ouderenzorg en maakte de evolutie mee in het denken over en omgaan met mensen met dementie. Rien Verdult, Bere Miesen, Luc Van der Ven... ROT, belevingsgericht werken, persoonsgerichte zorg volgens Kittwood, snoezelen... zijn benaderingen die ik (nog steeds als vrijwilliger nu) toepas bij mensen met dementie. ik kreeg tijdens mij actieve loopbaan de kans om veel opleidingen te volgen en veel opleidingen te geven. Ik gaf ook 20 jaar het vak omgangskunde aan mensen die een opleiding voor polyvalent verzorgende/zorgkudige volgden. In 2002 ontdekte ik Validation en, naast al de anderen zinvolle benaderingen, werd dit voor mij een grote hulp in het omgaan met ouderen met dementie. Ik doorliep dan ook alle gecertifieerde opleidingen van validation -werker naar -groepsbegeleider, -presentator en -opleider. Ik paste de methode heel veel toe en voelde me minder onmachtig ten opzichte van het soms onbegrijpbare gedrag van ouderen met dementie.

Naomi Feil heeft het over de fases van verwerking die nu in het nieuwe boek worden omschreven als Fase 1: communiceren goed, zijn meestal geöriënteerd. Ontkennen, verzinnen zaken, klampen zich energiek, maar bang vast aan wat ze nog niet verloren hebben. Hier kan men nog gebruik maken van ROT en remeniscentie Fase 2: communiceren, maar leven goeddeels in hun eigen realiteit. Uiten behoeften en gevoelens verbaal met slechts weinig filters.IN deze fase gaat het vooral om het herkennen, erkennen en bevestigen van de emotie of onvoldane behoefte. Als iemand naar zijn/haar moeder vraagt dan kan men vragen: Hoe was je moeder? Wat deed je samen met je moeder? Zo lang mensen nog voldoende kunnen communiceren lukt het nog om open vragen te stellen, lukt dit niet meer kan men overgaan naar gesloten vragen zoals: mis je je moeder? maakt dit jou verdrietig? Het is vooral de bedoeling om mee te gaan in hun leefwereld en daar te blijven tot mensen aangeven dat het goed is. Fase 3: communiceren nog, internaliseren (tot onderdeel van het innerlijke maken) meestal hun behoeften en gevoelens en uiten die via bewegingen en geluiden. In deze fase gaan we vooral spiegelen als techniek gebruiken: hiervoor is het belangrijk om de emotie te observeren en deze terug te spiegelen. Hier is verbale communicatie meestal beperkt tot klanken en gaan we mee in de emotie/behoefte met doel dat de communicatie blijft bestaan, dat de persoon zich begrepen voelt. Fase 4: communiceren nauwelijks waarneembaar, hebben zich teruggetrokken. Internaliseren behoeften en gevoelens. Hier gaat vooral aanraking en bewust gebruik van de stem een ingang zijn tot verbinding. Naomi heeft het over verankerende aanraking zoals de aanraking van de moeder, de vader, de vriend, de partner, het huisdier.

Ik had het geluk om al deze technieken toe te passen en mooie momenten samen met ouderen, waarbij het contact met de buitenwereld bijna onbestaande was, te hebben.

Ik geloof dat Validation, als een zinvolle respectvolle benadering in alle fases van de verwerking, zeker een plaats heeft in de benaderingen zoals die nu toegepast worden. Het is een "en en " verhaal.

Ik ben vooral een doe-mens, maak graag zinvol contact met anderen. Ik ben er mij van bewust dat ik tekort schiet in het maken van een wikipedia pagina en vroeg mijn zoon om hulp maar ook voor hem is dit te moeilijk.

Ik hoop met deze uitleg voldoende duiding te hebben gegeven wat er mij drijft om Validation ook bekendheid te geven in Vlaanderen en Nederland en deze pagina aan te maken.

alle hulp is welkom om er een wikipediaproof pagina van te maken

Validationvlaanderen (overleg) 12 aug 2021 21:34 (CEST)Reageren

Beste Doris Van Averbeke,
Ik zag dit bericht toevallig en heb het hierheen verplaatst, omdat Nlwikibots er niets mee van doen heeft. (Zie de NB in het betreffende bericht.)
In het algemeen zou ik willen meegeven dat Wikipedia niet bedoeld is om bekendheid te genereren voor (relatief) onbekende of nieuwe zaken, en dat het van belang is om onafhankelijke bronnen te gebruiken (zoals kranten, externe tijdschriften/boeken, etc.). Mvg, Encycloon (overleg) 12 aug 2021 23:09 (CEST)Reageren
Verder ter informatie: ik zag vervolgens de melding over het onderwerp hieronder en heb naar aanleiding daarvan dit account voorlopig buiten gebruik genomen. Encycloon (overleg) 12 aug 2021 23:13 (CEST)Reageren

Gebruikersnaam[brontekst bewerken]

Ongewenste gebruikersnaam
Bedrijfs-, organisatie- of merknamen zijn niet toegelaten als gebruikersnaam. Gezien de directe relatie met Validation Vlaanderen is hier sprake van gebruik van de naam van uw eigen organisatie.

Deze gebruikersnaam voldoet volgens een bewerker van Wikipedia niet aan de richtlijnen voor gebruikersnamen (toelichting: Bedrijfs-, organisatie- of merknamen zijn niet toegelaten als gebruikersnaam. Gezien de directe relatie met Validation Vlaanderen is hier sprake van gebruik van de naam van uw eigen organisatie.). Er kan inmiddels een blokkade zijn opgelegd. U kunt gemakkelijk een nieuwe gebruikersnaam aanmaken. Als u al tientallen bewerkingen heeft gedaan, kunt u een verzoek doen om uw gebruikersnaam te wijzigen.

Niet toegestaan zijn beledigende, aanstootgevende, obscene en haatdragende namen, en namen van bedrijven, organisaties en merken. Ook niet toegestaan zijn gebruikersnamen die gebruik door meer dan een persoon suggereren. Accounts zijn persoonlijk en mogen niet door meerdere personen gebruikt worden. Niet gewenst zijn verder namen die moeilijk te onthouden zijn, zoals namen met een reeks van meer dan zes cijfers of willekeurige reeksen letters of combinaties van andere willekeurige tekens, verwarring scheppende namen als "Administrator" of "Beheer Wikipedia", namen die verwarring met bekende personen opleveren, en e-mailadressen, domeinnamen (URL's) en IP-adressen.

Als u twijfelt of de gebruikersnaam aan de richtlijnen voldoet, hanteer dan de stelregel dat anderen uw gebruikersnaam zonder moeite moeten kunnen onthouden en reproduceren. Denkt u dat dat problemen oplevert, kies dan een andere naam.