Overleg portaal:Voetbal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kopje 2 en Kopje 4[bewerken]

Wordt dit nog uitgebreid? Hsf-toshiba 28 jan 2007 15:47 (CET)

Het is zeker de bedoeling dat dit gedaan wordt, maar volgens mij ben ik overigens één van heel weinig gebruikers die hier aan meewerkt. Ik ben momenteel bezig met het schrijven van de uitgelicht artikeltjes en andere dingen. Verder probeer ik dit portaal eerst goed op te starten en daarna ook heel regelmatig bij te houden. Ik ben gisteren pas begonnen met dit portaal echt uit te breiden, daarvoor was het echt nog helemaal niks. (kijk maar in geschiedenis). Met de tijd zal het wel goedkomen. Rubietje88 28 jan 2007 17:43 (CET)
Ik denk dat we ons met name moeten gaan richten op Nederland, Belgie, Duitsland, Italie, Spanje en Engeland, dat zijn toch wel de meest interessante competities in Europa.. Hsf-toshiba 28 jan 2007 17:53 (CET)

Dingen die nog moeten gebeuren[bewerken]

 • Categorieen
 • Plaatje bovenaan
 • Nieuws
 • BEWERKMOGELIJKHEID uitgelicht weghalen
 • uitgelicht passend maken (overlapt met vandaag in...)
 • vandaag in... passend maken (overlapt rechter zijkant)
 • vandaag in... de kleur gelijk maken met achtergrondkleur (bgcolor="#f4f4ff")
 • Lijsten (kopje 4)
 • Het schrijven van meer uitgelicht-artikelen en het starten van meer vandaag in....-artikelen
 • ...

Vandaag in...[bewerken]

Onder dit tussenkopje staat 3 februari, maar in een datum kan volgens mij niet. VincentBaas (Overleg) 3 feb 2007 19:26 (CET)

Is 3 februari dan geen plaats? Haha, eigenlijk raar, je zegt wel in februari, maar op 3 februari. Hsf-toshiba 3 feb 2007 19:27 (CET)
Ik heb dit toegevoegd, kijk maar eens op Sjabloon:Vandaag in 31 augustus, dit is een beginnetje, maar het is de bedoeling (althans van mij), dat hier een aantal feitjes per dag komen. Mijn "strijdplan" was om gewoon voetbalpagina's door te lopen en bij belangrijke data deze te noemen in een vandaag in...-artikel.
Jullie hebben natuurlijk wel gelijk, de naamgeving van zo'n artikel was niet zo mooi, maar anders was ik bang dat ik teveel moest prutsen in de pagina Portaal:Voetbal/Vandaag in. Ik hoop dat jullie geen kritiek hierop hebben... Rubietje88 3 feb 2007 20:21 (CET)


Uitgelicht[bewerken]

Ik heb alvast alle uitgelichts voor de komende dagen gemaakt (tot en met 28 februari)

Takusam

Kijk is of je een leuk artikel vindt op mijn user pagina. Coritiba zou misschien een leuke zijn, of één van de competities of een Braziliaans klassieker. Kevinklop 9 jan 2008 02:59 (CET)

Pinch-hitters[bewerken]

Ik heb zojuist het artikel pinch-hitter gestart. De voetbalexperts hier hebben misschien nog wel aanvullingen, zowel in de tekst alswel voorbeelden van legendarische pinch-hitters? Sander Spek (overleg) 7 mrt 2007 12:53 (CET)

Veranderingen[bewerken]

Ik zie dat het portaal populairder is geworden en dat het verandert (lees:verbeterd) is. Ik zie ook dat de bewerkmogelijkheid van het uitgelichtartikel eruit is, mooi zo. Ik heb de tekst van een leeg vandaag in artikel even vervangen en verbeterd. Het gaat goed zo, als er binnenkort nog meer vandaag in artikelen zijn kan het wat mij betreft genomineerd worden voor Portaal van de week. Succes. Rubietje88 26 mrt 2007 19:28 (CEST)

Over veranderingen gesproken, ik heb de Quiz geintroduceerd, ik hoop dat er wel enige respons komt want anders is het jammer. Rubietje88 28 mrt 2007 18:50 (CEST)

Poll[bewerken]

Hoi Rubietje, ik zie dat je de poll hebt geprobeerd. Ik snap niet waarom hij niet werkt :( . Ik heb hem hier even geplaatst, daar werkt alles gewoon. Het is een heel complex script waar soms van dit soort onverwachte bugs komen, helaas. Zo'n poll verhoogt ook wel erg de laadtijd van het portaal, dus misschien maar afblazen of misschien een andere methode bedenken...  Emil·76  31 jul 2007 12:50 (CEST)

Ik zal nog ook wel even kijken of ik de bug in het script waardoor het nu niet werkt kan vinden maar weet niet of me dat lukt hoor.  Emil·76  31 jul 2007 13:13 (CEST)
Oke, succes.
Misschien is de pagina gewoon te groot en kan hij het niet aan of is de breedte een probleem... Rubietje88 31 jul 2007 14:24 (CEST)
Het is waarschijnlijk een foutje ergens in deze lap sjabloonscript. M.a.w. niet zo 1 2 3 gevonden...  Emil·76  31 jul 2007 14:37 (CEST)
Sorry, daar ben ik te dom voor, misschien als ik er lang genoeg over zou doen dat ik het zou snappen, maar een fout zou ik daar nooit uit kunnen halen :S Succes, als je het nog niet hebt opgegeven. Rubietje88 31 jul 2007 15:11 (CEST)

nodig aanpassen[bewerken]

Het valt me op dat er bij recente sterfgevallen en nieuwe artikelen ook allerlei andersoortige sporters en sportartikelen genoemd worden. Ik zou verwachten dat er alleen voetballers en voetbalartikelen genoemd worden. Magalhães 8 aug 2007 12:27 (CEST)

Op Gebruiker:Rubietje88/portaalvoetbal ben ik bezig met een nieuwe opmaak en inhoud van dit portaal, je bent vrij daar te kijken en dingen aan te vullen of aan te passen. Rubietje88 8 aug 2007 16:36 (CEST)

Spaans clubvoetbal op portaal[bewerken]

Er bestaat een pagina die Voetbal in Spanje heet, aangemaakt door Xisco die men zou kunnen gebruiken als link voor het kopje Spaans clubvoetbal. Daarnaast staat onder dat keuzeschermpje de Primera División, en Segunda División B, maar ontbreekt de Segunda División A wat in feite de op één na hoogste afdeling is in Spanje.--Atleti 13 aug 2007 14:48 (CEST)

Het eerste weten we, het tweede is ons ontglipt (was wel vrij logisch natuurlijk). Eigenlijk is de huidige pagina, met bijbehorende inhoud een beetje oud en niet mooi, dus op Gebruiker:Rubietje88/portaalvoetbal proberen we een mooi nieuw ontwerp te maken. Je bent van harte welkom om daar te kijken en daar vind je ook direct het antwoord op je vragen. Voor eventuele vragen kun je beter daar terecht. Rubietje88 14 aug 2007 07:19 (CEST)

4000e voetballer[bewerken]

Gefeliciteerd met de 4000e voetballer! Zie ook Gebruiker:Rudolphous#Sporttellingen. Groet, Rudolphous 1 sep 2007 12:56 (CEST)

Sebastiaan Steur / Sebastian Steur[bewerken]

Zou iemand met verstand van voetbal even kunnen kijken naar de twee pagina's Sebastiaan Steur en Sebastian Steur. Dit zijn twee pagina's over dezelfde persoon, met een verschil in schrijfwijze van de naam. De laatste pagina lijkt wel de actuele situatie (Excelsior) te beschrijven, maar van voetbal heb ik niet zo veel verstand. Bij voorbaat dank, Den Hieperboree, 22 sep 2007 17:39 (CEST).

Inmiddels uitgevoerd door Paul-MD, waarvoor dank! Den Hieperboree, 8 okt 2007 00:17 (CEST).

Afrika Cup[bewerken]

Het hoofdartikel voor dit onderwerp is natuurlijk Afrika Cup, maar tegelijk zijn de pagina's voor alle individuele toernooien met de naam African Cup of Nations geregistreerd. Mijn voorstel is om deze allemaal ook om te benoemen naar 'Afrika Cup 2008' in plaats van 'African Cup of Nations 2008'. Zie voor een discussie over de naam ook Overleg:Afrika_Cup. Kevinklop 30 jan 2008 11:24 (CET)

[bewerken]

Ik zou het logo graag groter (vullend) zien. Kan iemand het aanpassen? Freaky 3 jun 2008 17:53 (CEST)

Bedankt, Migdejong! Groeten Freaky 3 jun 2008 18:36 (CEST)

Poll (2)[bewerken]

Er staat onderaan Poll. Waarom is er geen poll? Freaky 5 jun 2008 18:33 (CEST)

Omdat de stemfunctie niet werkt in een portaal (of in dít portaal). Hij heeft er ooit gestaan, maar omdat hij niet werkte staat er geen poll. Ik zag het vandaag ook, toevallig voordat ik jouw berichtje zag ;-) en heb het veranderd in een zie-ook-je, omdat er anders geen onderkant aan het portaal zit.
Als je een betere opvulling hebt voor dat onderste balkje, moet je het even zeggen. Want om nou te zeggen dat Voetbal nou zo'n hoogstaand artikel is... Rubietje88 5 jun 2008 19:51 (CEST)

Kleine aanpassing hoofding[bewerken]

Ik heb in de hoofding een kleine verandering gemaakt zodat er niet zo'n oranje blokje meer is links van "Welkom op het Voetbalportaal". Is dit okay, of toch liever zoals 'ie was. Voel je vrij om het weer terug te draaien.  Emil·76  6 jun 2008 15:51 (CEST)

Nee, is ook eigenlijk prima zo ;) Rubietje88 6 jun 2008 15:56 (CEST)

EK gedaan[bewerken]

Hallo iedereen, misschien wordt het nu tijd om het Portaal:voetbal terug aan te passen naar de Belgische en Nederlandse competitie, en misschien nog een paar hyperlinks naar EK-artikelen laten staan? Mvg, Rubentj 1 10 jul 2008 10:27 (CEST)

kopbal[bewerken]

Hallo voetballiefhebbers. Ik heb een artikel kopbal geschreven, maar ben geen specialist. Kunnen jullie even kijken of het sportieve deel ervan correct is, dan wel uitbreiding behoeft. Ik ben zelf het meest geïnteresseerd in de hersenschade, nav. artikel van vanmorgen in de DAG (nog niet op internet leesbaar). Groeten, Elly 18 sep 2008 12:22 (CEST)

hee Elly. Dat ziet er mooi uit. Twee vragen: Een "vallende kopbal", is dat niet gewoon een snoekduik? Van een goal à la Bakhuys heb ik in elk geval nog nooit gehoord. En koppen American-Footballspelers? Dat lijkt me toch niet, die vangen vooral de bal, en dragen nota bene een helm. De hersenschuddigen daar lijken me eerder het gevolg van de botsingen op het veld, maar ik ben geen American-Footballexpert. Mig de Jong 18 sep 2008 14:06 (CEST)
Bakhuys vond ik op het wikipedia artikel hier. En dat over American Football in het artikel in de voetnoot. Maar idd het kan ook door andere botsingen ontstaan, dat staat ook in het huidige artikel. Snoekduik weet ik niet... typische sportterm en ik ben asportief dus. Elly 18 sep 2008 14:38 (CEST)
Een vallende kopbal is in wezen hetzelfde als een snoekduik en een kopbal à la Beb Bakhuys. Youtube geeft me wel dit mooie filmpje met een goed voorbeeld. Dit stuk (met foto) handelt over de desbetreffende goal (de 1-1 in de 9-3 overwinning tegen België), dit artikel heeft ook een foto. Dit artikel zegt dat er geen bewegende beelden zijn, maar daaronder wordt geclaimd dat iemand een video heeft van die wedstrijd. Rubietje88 20 sep 2008 08:12 (CEST)
Een kopbal a la Bakhuys is heel bekend behalve bij Mig, maar die is dan ook een Feyenoord supporter dus dat kun je hem niet aanrekenen. :) Jacob overleg 23 dec 2008 14:21 (CET)

Gerrit Keizer[bewerken]

Wie kun me helpen? Kun het zijn, dat de informatie in het artikel Gerrit Keizer fout is, dat hij de eerste nederlandse professional in het buitenland was? Ik vind in het Engelse WP het artikel Gerrit Visser, en Visser spelde vanaf 1925 in een amerikaanse profleague, cf. profiel bij Bethlehem Soccer. LG --Jo Atmon 6 nov 2008 01:43 (CET) (de)

Visser probably wasn't paid for playing football. The football association KNVB wouldn't have let him participate in the national squad nor the olympic games. Jacob overleg 23 dec 2008 14:18 (CET)

Go Ahead Eagles[bewerken]

Hi lads! Sorry for my English but unfortunately I don't speak Dutch. I have a question about Go Ahead Eagles. Don't you know what is the origin of their name? How should we pronounce it? Obviously it seems... like an English one. But one of my colleagues in ru-wiki declares this name is definitely Dutch. I'm absolutely sure he's wrong. Help us to resolve this situation please. --Ingumsky 13 dec 2008 22:25 (CET)

Sure is Go Ahead Eagles an English name. The club used to be called "Be Quick" untill 1905 (also English). They changed their name to "Go Ahead". In 1971 they added the name "Eagles", as adviced by their coach Barry Hughes. The name Eagles probably is derived from their stadium "Adelaarshorst", which means something like Eagle's (Adelaar) home (horst). Jacob overleg 23 dec 2008 14:15 (CET)
It's rather common for football clubs to carry English names, obviously because football originated in Brittain. Mig de Jong 23 dec 2008 16:05 (CET)
 • Thanks mates! Your comments were very helpful for us! --Ingumsky 24 dec 2008 13:16 (CET)

Wereldkampioenschappen[bewerken]

Ik kwam toevallig terecht op Wereldkampioenschap voetbal 1998. Het viel me op dat pas helemaal aan het eind van een behoorlijk lange pagina, staat wie het toernooi heeft gewonnen. Ook andere vergelijkbare pagina's die ik vervolgens bekeek, leden aan hetzelfde euvel. Alsof de lezer zich eerst door alle afzonderlijke wedstrijduitslagen moet worstelen om uiteindelijk - spannend, spannend - te kunnen lezen wie het toernooi heeft gewonnen.

Echter, het lijkt me veel encyclopedischer om wat betreft de winnaars maar gelijk met de deur in huis te vallen: "Het wereldkampioenschap voetbal 1998 werd gewonnen door Frankrijk dat in de finale Brazilië met 3-0 versloeg." Dat lijkt me namelijk de belangrijkste informatie die in het artikel te vinden is. De rest is best interessant, maar uiteindelijk bijzaak.

Taka 21 jan 2009 20:42 (CET)

Dat lijkt me een goede inleiding. Mig de Jong 21 jan 2009 20:50 (CET)

Frisse toets[bewerken]

Goedenamiddag aan allen. Als voetballiefhebber vind ik het zeer jammer dat dit portaal in beetje in de vergeet-put terecht aan het komen is. Daarom een voorstel om het toch op momenten zoals deze levende te houden: een nieuwe box met de meest recent aangemaakte voetbal-lemma's. Hierdoor wordt het portaal bijna dagelijks vernieuwd, iets wat voor het grote aantal voetbalfans in Vlaanderen en Nederland trouwens ook interessant kan zijn. Mvg, Rubentj 1 3 mei 2010 18:07 (CEST)

Mijns inziens heeft het pas echt zin om dit portaal terug te gaan actief gebruiken en onderhouden als er een update is gebeurd van de vele voetballers enz. Er zijn massa's voetballers en andere pagina's (zoals nog steeds een aantal van de vorige wereldbeker bv) die niet zijn afgewerkt of niet up to date zijn. Mijn inzet zal eerder daar naar toe gaan dan naar het portaal. Ernie 3 mei 2010 19:40 (CEST)

Gert Bals[bewerken]

Hi, I created some minutes ago his article on italian wikipedia, do you have more news about hin? Thank you very much! 93.32.233.182 22 mrt 2011 23:16 (CET)

Lijsten van voetbalinterlands[bewerken]

Goedenavond,

Als aanmaker van diverse artikelen over voetbalinterlands (o.a. van Albanië) heb ik vraag over de opmaak. Ik verschil hierover van mening met Diamantino. Ik maak de tabellen passend naar de inhoud zoals hier: [1]. Diamantino maakt alle kolommen paginabreed, waardoor er hele lege stukken zijn. Imho is dat niet mooi. Wie kan mij adviseren hierover? M.v.g. VanBeem (overleg) 7 jan 2012 19:31 (CET)

Grenzen amateurvoetbal op wikipedia[bewerken]

Hallo, graag wil ik weten waar de grenzen liggen betreft het amateurvoetbal in de Nederlandstalige Wikipedia. Welke onderdelen van pagina's betreft BVO's mogen wel en welke mogen niet op een amateurverenigingartikel aanwezig zijn? Denk hierbij aan accomodatie/complex/sportpark, lijsten, aparte pagina's over de geschiedenis etc. Gelieve hier of op mijn overlegpagina te reageren. B.v.d. WKuyltjes (overleg) 22 mei 2012 00:18 (CEST)

Domenico Suriano[bewerken]

Could somebody translate this page in dutch? hello Lorenzo0027 (overleg) 19 aug 2013 11:45 (CEST)

Nea Salamina Famagusta[bewerken]

Hallo voetballiefhebbers,

Een Cypriotische gebruiker heeft mij gevraagd met het helpen vertalen van een deel van het artikel Nea Salamina Famagusta naar het Nederlands. Hij stuitte daarbij echter op een probleem, nou ja probleem is mogelijk overdreven, maar in ieder geval genoeg om het hier te vragen. Er is namelijk een voetbalafdeling en een volleybalafdeling en deze gebruiker stelde dus ongeveer voor om het artikel te splitsen in Nea Salamina Famagusta FC en in Nea Salamina Famagusta VC. Ik weet niet of dit gebruikelijk is en vraag het daarom hier. Wat te doen met Nea Salamina Famagusta? --Nick (overleg) 7 dec 2013 07:44 (CET)

Lijst van Eredivisie-transfers winter 2013/14[bewerken]

 • Dit artikel is nog niet goedgekeurd en een wijzigingencontroleur is het niet helemaal met dit artikel eens, zie Wikipedia:Controlelijst vandalismebestrijding, bij 13 januari. In principe staan nieuwe artikelen niet bij de anoniemencontrole, maar soms blijft er eentje tussenzitten. Dus wie dit artikel wil keuren en markeren en indien nodig nomineren of verbeteren (of wat dan ook), dan graag. Met vriendelijke groet, - Richard kiwi Overleg 18 jan 2014 12:29 (CET)

Topscoordersprijs[bewerken]

Oké, mijn moedertaal is duits, maar is Ät niet "topscorerprijs" ? (eend van de pagina).Mideal (overleg) 21 mrt 2014 13:37 (CET)

Voetbalsters[bewerken]

Dit is iets voor de #100wikiwomenchallenge, waar zijn de voetbal dames in dit portaal? Arnoud van Dillewijn (overleg) 15 jan 2019 02:56 (CET)

Of een project/portaal/weetikwat/etc aanmaken speciaal voor Vrouwenvoetbal? Edoderoo (overleg) 17 jan 2019 10:54 (CET)
Blijkbaar is er al een portaal voor vrouwenvoetbal. Het is niet echt zichtbaar op het sport portaal, dus ik ben niet de enige die er snel over heen kijkt. Een link op het voetbal portaal zou beter werken. Dat is waar ik ging zoeken en het niet kon vinden. Arnoud van Dillewijn (overleg) 30 jan 2019 19:57 (CET)
Ik zou liever een project hebben, daar komt meestal meer uit voort. Een portaal is vooral leuk als show-kast, en voor de lezers om te zien wat er al is. Edoderoo (overleg) 30 jan 2019 20:13 (CET)
Maar toch even mijn beste beentje voor gezet, en Victoria Pelova aangemaakt. Mogelijk zien we haar komende zomer nog in actie op het WK. Edoderoo (overleg) 30 jan 2019 20:50 (CET)
Katja Snoeijs ook toegevoegd. Ze bleek topscoorder vorig seizoen. Edoderoo (overleg) 4 feb 2019 21:44 (CET)
En Joëlle Smits, omdat ze morgen verjaart. Edoderoo (overleg) 6 feb 2019 22:19 (CET)