Partij voor Mens en Spirit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Partij voor Mens en Spirit
Afbeelding gewenst
Geschiedenis
Opgericht 11 maart 2008
Algemene gegevens
Actief in Nederland
Ideologie Spiritualisme
Website Partij voor Mens en Spirit
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

De Partij voor Mens en Spirit (MenS) is een Nederlandse politieke partij die sinds de oprichting in 2008 een zetelloos bestaan leidt. MenS baseert zich op naar wat zij zelf brede modern-spirituele grondslagen noemt.

Geschiedenis[bewerken]

De Partij voor Mens en Spirit werd opgericht op 11 maart 2008.[1] Sinds december 2008 is de partij ingeschreven bij de kiesraad.[2] Oprichter en partijvoorzitter was de astrologe Lea Manders. Zij zit sinds 1998 namens de lokale partij Zuid Centraal in de gemeenteraad van Arnhem.

Verkiezingen[bewerken]

MenS nam bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 deel in de gemeenten Amsterdam en Eindhoven. Met respectievelijk 0,3 en 0,5 procent van de stemmen werden bij deze verkiezingen geen zetels gehaald.

Onder aanvoering van Manders werd deelgenomen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2010. Met 0,28 procent van de stemmen werd opnieuw geen zetel gehaald.[3] Bij de verkiezing van Provinciale Staten van Gelderland van 2 maart 2011 haalde MenS 2681 stemmen (0,3 procent, geen zetel).

Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2012 heeft MenS lijst 12 toegewezen gekregen[4] en haalde 18.310 stemmen (0,2%, geen zetel).

In 2014 nam MenS deel aan de herindelingsverkiezingen Gemeente Alkmaar, tezamen met de Basisinkomen Partij (geen zetel).

In 2015 nam MenS deel aan de waterschapsverkiezingen in Noorderzijlvest, in Noordhollands Noorderkwartier, Rijnland, en Amstel- Gooi & Vecht (geen zetels). Ook nam zij deel aan de Provinciale verkiezingen van Gelderland en Groningen (geen zetels).

Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2017 zal MenS meedoen samen met de Basisinkomen Partij en Vrede en Recht. De gezamenlijke lijst heeft lijstnummer 27 toegewezen gekregen. Petra Busio kreeg de kans om de partij te presenteren in het programma Jinek.[5] Heel succesvol verliepen de verkiezingen niet: de combinatie kreeg 726 stemmen (0,01% van de stemmen) en behaalde daarmee geen zetel.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]