Pjotr Müller

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Pjotr Muller)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pjotr Müller
Pjotr Müller bouwt zijn eigen werk "Cabane" op (1981).jpg
Pjotr Müller bouwt zijn eigen werk "Cabane" op (1981).jpg
Persoonsgegevens
Geboren 29 september 1947
Geboorteland Nederland
Beroep(en) Beeldend kunstenaar
RKD-profiel
Website
Portaal:  Kunst & Cultuur

Pjotr Müller (Amsterdam, 29 september 1947) is een Nederlands beeldend kunstenaar.

Leven en werk[bewerken]

Müller werd in 1947 in Amsterdam geboren. Na een korte periode aan de Technische Universiteit in Delft bouwkunde te hebben gestudeerd volgde hij van 1967 tot 1970 de opleiding tot beeldhouwer aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en van 1970 tot 1971 aan de Accademia di Belle Arti e Liceo Artistico in Florence. Müller baseert zijn werken op een samenstelling van architectuur, autonome sculptuur en landschapskunst. Zijn eerste werken waren afstandelijke hardstenen bouwsels geïnspireerd op basale bouwwerken. Later maakte hij gangenstelsels die als pad naar de kunst toe verbeelden. Zijn latere werken nodigen dan ook de toeschouwer uit onderdeel te worden van het kunstwerk.

Zijn werken zijn te bekijken in Museum De Pont te Tilburg of bij de tentoonstelling Ripple across the water in Tokio - Watarimuseum.

Bekende sculpturen van Müller zijn:

Als docent was Müller verbonden aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in 's-Hertogenbosch. Eind jaren '80 van de 20e eeuw adviseerde Müller, als adviseur van het Praktijkburo voor Beeldende Kunstopdrachten, tot de aanleg van de Goudse beeldenroute. Werken van negen beeldende kunstenaars werden geplaatst in de directe omgeving van de vier singels van Gouda.

Fotogalerij[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]