Politie Hollands Midden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Locatie

De politieregio Hollands Midden was 875 km2 groot en bevatte 25 gemeenten met in totaal ongeveer 750.000 inwoners. In totaal werkten er zo'n 2200 mensen bij de Politie Hollands Midden. Het hoofdkantoor was gevestigd te Leiderdorp.

Bij de invoering van de Nationale Politie op 1 januari 2013 is de regio Hollands Midden samengevoegd met de regio Haaglanden tot de Regionale Eenheid Den Haag, een van de tien regionale eenheden.

Beheer tot 1 januari 2013[bewerken | brontekst bewerken]

Overzicht en structuur van de districten[bewerken | brontekst bewerken]

De regio was opgedeeld in vier verschillende districten:

(Vet: Districtbureau was hier gevestigd)

District 1: Duin- en Bollenstreek[bewerken | brontekst bewerken]

Gemeenten: Hillegom, Katwijk (Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg), Lisse (De Engel, Halfweg en Lisse), Noordwijk (Noordwijk aan Zee en Noordwijk-Binnen), Noordwijkerhout (Noordwijkerhouk en De Zilk), Oegstgeest en Teylingen.

District 2: Gouwe-IJssel[bewerken | brontekst bewerken]

Gemeenten: Bergambacht, Bodegraven-Reeuwijk (Bodegraven, Driebruggen, Hogebrug, De Meije, Nieuwerbrug, Reeuwijk-Brug, Reeuwijk-Dorp, Sluipwijk, Tempel en Waarder), Gouda, Nederlek, Ouderkerk, Vlist, Waddinxveen, Zuidplas (Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle).

District 3: Rijn- en Veenstreek[bewerken | brontekst bewerken]

Gemeenten: Alphen aan den Rijn (Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude), Kaag en Braassem (Alkemade en Jacobswoude), Nieuwkoop, Leiderdorp en Zoeterwoude (Gelderswoude, Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk).

District 4: Leiden-Voorschoten[bewerken | brontekst bewerken]

Gemeenten: Leiden en Voorschoten.