Portaal:In het nieuws/Sport/2013/november

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een archiefpagina voor Portaal:In het nieuws/Sport

24 november[brontekst bewerken]

  • Formule 1 - Met zijn overwinning in de Grand Prix van Brazilië, zijn dertiende overwinning in 2013 en zijn negende op rij, vestigt Sebastian Vettel een uniek record. Nooit eerder won een autocoureur in de Formule 1 in één jaar tijd zoveel Grands Prix achter elkaar. Bovendien evenaart Vettel met zijn dertien overwinningen in één seizoen het record van Michael Schumacher, gevestigd in 2004.

19 november[brontekst bewerken]

  • Atletiek - Oud-atlete Marjan Olyslager ontvangt van NOC*NSF de erepenning. Deze bronzen onderscheiding wordt uitgereikt aan personen die een bijzondere betekenis voor de sport in Nederland hebben. Olyslager, die sinds 2006 tijdens vier achtereenvolgende EYOF's de rol van chef de mission van de Nederlandse ploeg vervulde, krijgt de penning als blijk van waardering voor de toewijding waarmee de nationale recordhoudster op de 100 m horden zich van haar taak kweet.

10 november[brontekst bewerken]

  • Motorsport - Met een derde plaats in de Grote Prijs van Valencia verzekert de twintigjarige Spaanse motorcoureur Marc Márquez zich van de wereldtitel in de MotoGP. Hiermee is hij de jongste wereldkampioen ooit. Zijn landgenoot Jorge Lorenzo schrijft ook een record op zijn naam. Met zijn overwinning in Valencia behaalt hij de achtste ritzege van het seizoen, terwijl hij de wereldtitel misloopt. Dani Pedrosa maakt het Spaanse succes compleet, want hij wordt in Valencia tweede.