Queen Live at Wembley Stadium

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Live at Wembley Stadium
Dvd van Queen
Uitgebracht Juni 2003
Opgenomen 12 juli 1986, Wembley Stadium
Genre Rock
Duur 300 min
Label(s) EMI
Producent(en) Queen
Chronologie
2002
Freddie Mercury Tribute Concert
  2003
Live at Wembley Stadium
  2003
Greatest Video Hits 2
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Queen Live at Wembley Stadium is een dubbel-dvd opgenomen op 12 juli 1986 door de Britse rockgroep Queen tijdens haar laatste concert in Wembley Stadium, Londen gedurende de Magic Tour. Nog geen maand later, op 9 augustus gaf Queen haar laatste concert ooit in de originele bezetting. Na het overlijden van zanger Freddie Mercury aan de gevolgen van Aids in november 1991, werd op 26 mei 1992 het dubbelalbum Live at Wembley '86 uitgebracht, op cd, audiocassette en lp. Van de concerten in juli en augustus 1986 was in december 1986 al wel een hevig geëdit album, Live Magic, uitgekomen, maar dit was voor het eerst dat een (nagenoeg) complete concertregistratie van de Magic Tour werd uitgebracht.

De release bestaat uit twee dvd-schijfjes. Op de eerste disc staat een registratie van het concert, op de tweede staat bonusmateriaal, dan niet eerder op de release Live at Wembley '86 verschenen was. Het geluid is zowel in DTS Surround Sound als PCM Stereo geleverd.

Op 5 september 2011 werd deze dvd opnieuw uitgebracht in het kader van het 40-jarig bestaan van Queen, het is dezelfde uitgave als de 2003-versie met als bonus het volledige concert van 11 juni 1986.

Inhoud[bewerken | brontekst bewerken]

Disc 1[bewerken | brontekst bewerken]

 1. One Vision
 2. Tie Your Mother Down
 3. In The Lap Of The Gods... Revisited[1]
 4. Seven Seas of Rhye
 5. Tear It Up
 6. A Kind of Magic
 7. Under Pressure
 8. Another One Bites the Dust
 9. Who Wants To Live Forever
 10. I Want To Break Free
 11. Impromptu
 12. Brighton Rock Solo
 13. Now I'm Here
 14. Love of My Life
 15. Is This The World We Created...?
 16. (You're So Square) Baby I Don't Care
 17. Hello Mary Lou (Goodbye Heart)
 18. Tutti Frutti
 19. Gimme Some Lovin'
 20. Bohemian Rhapsody
 21. Hammer To Fall
 22. Crazy Little Thing Called Love
 23. Big Spender
 24. Radio Ga Ga
 25. We Will Rock You
 26. Friends Will Be Friends
 27. We Are the Champions
 28. God Save the Queen

Disc 2[bewerken | brontekst bewerken]

 • Road To Wembley: dit bevat onder andere interviews met bandleden Brian May en Roger Taylor, regisseur Gavin Taylor en tourmanager Gerry Stickles en een half uur durende documentaire over hoe het er de dag van het concert 'backstage' aan toe ging.
 • Unseen Magic: dit bevat een half uur durende samenvatting van de show in Wembley één dag eerder (11 juli), en tien minuten van de sound check.
 • Queen cams: vier nummers worden in meerdere opnamehoeken aangeboden: One Vision, Under Pressure, Now I'm Here en We Are The Champions. Zo zijn alle vier de bandleden tijdens deze nummers continu te zien.

Hitsuccess[bewerken | brontekst bewerken]

De dvd is commercieel gezien een groot succes en was in meerdere landen de bestverkochte muziek-dvd van 2003. Het bereikte de eerste positie in Australië, Duitsland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het heeft de status Platina verkregen in: Portugal (11x), Verenigd Koninkrijk (4x), Frankrijk ("diamant") en de Verenigde Staten (5x).

Noten[bewerken | brontekst bewerken]

 1. NB: op het hoesje staat In The Lap Of The Gods, maar het is de 'Revisited'-versie die gespeeld wordt